Barça

Que sentin la pressió

El Barça, farcit d'optimisme després de la victòria al Bernabéu, rep aquesta tarda l'Osasuna (19.30 h, beIN Sports LaLiga) amb l'obligació de vèncer per posar contra les cordes el Madrid, que tot just després visitarà Riazor

Els navarresos, que avui mateix podrien baixar matemàticament a segona, aterren al Camp Nou amb onze baixes

Sumar els quinze punts que li queden per disputar i esperar que el Real Madrid en deixi escapar tres. Aquest és l'únic camí que li queda al Barça per mirar de guanyar la lliga dels alts i baixos, un senderó habilitat al Santiago Bernabéu que comença aquesta tarda amb la visita d'un Osasuna moribund (19.30 h, beIN Sports LaLiga). Tot i així, l'equip de Luis Enrique haurà de posar-hi els cinc sentits, ja que enguany ja ha demostrat que no s'adapta gens bé als duels posteriors als partits d'alta tensió, com ja va succeir, sense anar més lluny, a Riazor, en què els blaugrana es van deixar tres punts vitals després de la històrica remuntada contra el PSG. Perquè tot i que sigui només de manera momentània, el Barça pot afegir una bona dosi de pressió al Real Madrid, que visitarà el Deportivo tot just després del duel dels de Luis Enrique, una situació en el temps que pot provocar que els blancs saltin a Riazor a tres punts del Barça, la qual cosa els obligaria a assolir com a mínim un empat si no volen deixar de dependre d'ells mateixos per guanyar la lliga.

Amb l'esforç emocional i físic encara al cap i al cos dels seus jugadors i amb el derbi contra l'Espanyol del cap de setmana en l'horitzó, Luis Enrique haurà de calibrar molt bé com gestiona avui les rotacions, i més després d'algunes ensopegades viscudes en enfrontaments en què va apostar per capgirar massa l'equip. És per això que aquesta tarda s'espera un Barça híbrid, amb titularíssims com Leo Messi, Luis Suárez i Busquets en l'onze, però també amb l'entrada d'algun jugador de refresc, com seria el cas d'André Gomes o Mascherano. Malgrat que l'Osasuna sortirà al Camp Nou a defensar-se, tot indica que Luis Enrique mantindrà el 4-3-3 dels darrers partits, amb Sergi Roberto i Jordi Alba per les bandes i Mascherano a l'eix, acompanyat de Piqué o d'Umtiti. Davant d'ells hi haurà Sergio Busquets, mentre que André Gomes i Denis Suárez podrien entrar en l'onze per donar oxigen a Iniesta i a Rakitic. I al davant, amb Neymar encara sancionat i amb Messi i Luis Suárez com a inamovibles, està per veure si Luis Enrique dona continuïtat a Paco Alcácer, que contra la Real Sociedad va signar una molt bona actuació, o si per contra aposta per donar la titularitat a Arda Turan, ja recuperat de les seves molèsties físiques, que va ser el substitut natural de Neymar en el primer tram de la temporada.

L'Osasuna, sota mínims

Al davant, el Barça tindrà un rival tocat i enfonsat, un Osasuna que aquesta tarda mateix podria perdre matemàticament la categoria si cau derrotat al Camp Nou i, tot seguit, el Leganés suma els tres punts contra Las Palmas. I com que a ase magre tot són mosques, l'equip de Petar Vasiljevic aterra al Camp Nou amb un impressionant allau de baixes, ja que el tècnic serbi ha hagut de plantejar el duel amb onze futbolistes a la infermeria. Concretament, Vujadinovic, Oriol Riera, Riviere, Loé, Berenguer, Unai García, Imanol García, David García, Miguel Flaño, Digard i Bonnín. Vasiljevic, de fet, s'ha vist obligat a viatjar a Barcelona amb tres porters, després que Sirigu es fes mal en l'entrenament d'a-hir, circumstància que fa perillar la seva presència en el partit d'avui. Per tot plegat, l'entrenador de l'Osasuna, que ha hagut de convocar cinc jugadors del filial, té previst variar la manera de jugar del seu equip, plantejant un 5-4-1 per mirar d'aturar l'atac blaugrana, cosa que significaria la suplència de Kenan Kodro. I és que entre els molts mals que col·lecciona l'Osasuna, destaca la seva poca capacitat per aguantar el ritme dels partits durant els noranta minuts, una davallada en les segones parts que aquesta tarda podria ser letal al Camp Nou davant d'un Barça que, liderat per Messi, s'ha capficat a lluitar pel campionat fins a l'últim segon. Seria el millor homenatge a la primera lliga de Tenerife, de la qual aquesta temporada se'n celebra el 25è aniversari.

HI HAURÀ ‘AUTOCAR'

L'Osasuna sortirà a la defensiva, amb una línia de cinc al darrere i un únic davanter

QUI SERÀ L'EXTREM?

Amb Neymar sancionat, Alcácer i Arda Turan es disputen la tercera punxa de l'atac

MATEIX DIBUIX

Tot indica que Luis Enrique repetirà el 4-3-3, tot i que farà alguna rotació

L'Osasuna encadena tres golejades al Camp Nou

2,9 gols en contra per partit. Aquesta és la trista mitjana de dianes encaixades per l'Osasuna al Camp Nou en els 38 duels que ha disputat, un bagatge força negatiu que ha empitjorat molt en les tres darreres visites dels navarresos, en què ha perdut 8-0, 5-1 i 7-0. En la primera golejada, corresponent al curs 2011/12, Messi va fer un hat-trick, mentre que la resta de gols els van marcar Cesc, Villa, Pedro, Xavi i Roversio en pròpia porteria. El curs següent, en què el Barça es va imposar 5-1, Messi va fer un pòquer, una exhibició que va arrodonir Pedro. I l'argentí va tornar a ser el protagonista en el darrer precedent, en què un altre cop va signar un hat-trick, mentre que la resta de gols els van fer Alexis, Iniesta, Tello i Pedro. I és que no cal oblidar que l'Osasuna és el sisè rival predilecte de Messi, ja que ha marcat 21 gols als navarresos en els 18 partits que ha disputat contra ells.

Vasiljevic: “Hem de sortir sense por, a competir”

Malgrat que l'Osasuna es troba a un pas de la segona divisió, Petar Vasiljevic, el seu tècnic, no vol sentir a parlar de descensos, i per això ahir va fer una crida als seus jugadors, perquè aquesta tarda surtin a la gespa del Camp Nou a totes, amb la idea de donar una bona imatge i, per què no, la sorpresa. “Hem de jugar amb esperit, treure l'orgull. Sabem quin serà el nivell que ens trobarem al davant, però a Pamplona ja hem estat capaços de competir contra els grans”, va avisar Vasiljevic, que tot i així va admetre que serà força complicat tornar a casa amb algun punt. “El partit és lleig, però és el que ens toca i hem de competir al màxim.” El tècnic, que haurà d'afrontar el duel sense onze jugadors del primer equip, no va voler avançar quines seran les novetats en l'alineació, tot i que sí que va deixar entreveure com podria jugar amb un únic punta per nodrir el mig del camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)