Barça

Neymar torna amb ganes de menjar-se el món

Esperat retorn. El brasiler s'ha perdut tres partits i avui serà titular contra l'Espanyol, al qual ja ha fet tres gols

Partit contra el Màlaga a La Rosaleda. Minut 65. Entrada de Neymar a Llorente i segona groga. El brasiler, expulsat, marxa cap al vestidor, però abans aplaudeix irònicament un membre del cos arbitral. Resultat: tres partits de sanció. El Barça ha perdut un dels seus homes més importants, que estava en una molt bona ratxa, però és cert que els resultats no se n'han ressentit –tres victòries en tres partits–. Tot i això, Luis Enrique està molt content de poder tenir el seu trident al complet. I Neymar, amb moltes ganes de jugar.

El crac brasiler, que fins al partit contra el Màlaga no havia estat mai expulsat amb el Barça, ha viscut per primer cop tres partits consecutius fora dels terrenys de joc sense que hi hagi cap problema físic, fet que allarga l'agonia de no poder ajudar els companys en un tram difícil de la temporada. Per això, Neymar sortirà aquest vespre amb ganes de menjar-se el món i donar el màxim del seu rendiment en els partits que li queden a l'equip blaugrana –amb el derbi, quatre partits de lliga i la final de copa– fins a final de temporada. Seria una manera de demanar perdó als seus companys per haver-los deixat sols en partits tan complicats com el clàssic de la setmana passada al Bernabéu.

Després que la possibilitat de disputar el partit contra el Madrid quedés en no res, que el retorn de Neymar a la gespa coincideixi amb el derbi és una molt bona notícia per a Luis Enrique i també per al mateix jugador, especialment motivat en els partits de gran rivalitat. El brasiler sap perfectament què és guanyar l'Espanyol. De fet, l'únic resultat que no coneix contra els blanc-i-blaus és la derrota. L'11 blaugrana, des que va aterrar a Barcelona l'estiu del 2013, ha participat en vuit derbis –set de lliga i un de copa del Rei– i els ha guanyat tots excepte un, un empat a zero en un partit que va servir per donar el tret de sortida esportiu al 2016.

Busca més gols

La temporada de Neymar està sent bona, sobretot en els últims mesos, en què el brasiler ha agafat les regnes de l'equip en més d'un partit, com per exemple el del 6-1 contra el PSG. De cara al gol, però, l'exdavanter del Santos no està tan encertat. 15 dianes aquest curs quan només falten cinc partits per acabar-lo és un registre que queda molt lluny dels 39 de la seva segona temporada com a blaugrana i dels 31 de l'any passat. Aquest curs, Neymar ha marcat nou gols en la lliga, quatre en la Champions i dos en la copa. Contra l'Espanyol – només n'hi ha marcat tres– tindrà ganes de foradar la porteria per maquillar els registres golejadors.

REAPARICIÓ

El brasiler entra a l'equip després de tres partits de sanció per la sanció de Màlaga

BONS REGISTRES

L'11 blaugrana ha guanyat set dels vuit partits en què s'ha enfrontat amb l'Espanyol

Podrà coincidir amb el seu amic íntim Leo Baptistão

Marta Cabré

El derbi és un partit especial per a Neymar, perquè torna a l'equip i també perquè es podrà retrobar amb el seu gran amic Leo Baptistão. La relació entre tots dos va començar quan eren ben petits i jugaven a l'equip de futbol sala del Santos, i dura fins ara. El futbol els va separar força temps, però el fitxatge de Baptistão per l'Espanyol l'estiu passat els va tornar a unir a Barcelona. Problemes físics del blanc-i-blau van impedir que els amics es retrobessin en el derbi de la primera volta, però tot i que no està en les millors condicions, sembla que podrien coincidir sobre la gespa. Aquesta setmana, de moment, ja s'han reptat a les xarxes socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)