Barça

“Hi pot haver sorpreses”

Prudent. Al tècnic blaugrana només el preocupa el que pugui fer el seu equip, preveu un partit “molt complicat” contra el Vila-real i augura que ho hauran de “guanyar tot” per ser campions

La lliga està més viva que mai, i qualsevol ensopegada del Barça la serviria en safata de plata al Madrid. Per això, Luis Enrique va insistir en la dificultat del matx d'avui i dels dos que quedaran per jugar en les dues últimes jornades. “Quan s'acosta el final la pressió es va dividint, i és evident que l'única condició que tenim nosaltres és guanyar tots els partits, i això és el que intentarem fer”, va dir el tècnic blaugrana, que sap, però, que el Barça ha de mirar cap a Madrid: “Si guanyem o no la lliga dependrà primer del que fem nosaltres i, després, del que fan els rivals.” El del Vila-real és el partit més complicat “perquè és el més proper”, tot i que Luis Enrique avisa: “En aquest punt de la temporada, la classificació d'un equip diu poques coses, i en els partits que queden hi poden haver sorpreses.”

L'equip groguet, però, és perillós: “És un dels rivals més difícils de la lliga si tenim en compte els seus números i el que són capaços de fer com a equip.” L'entrenador va dir que han treballat “pensant que serà un partit similar al de la primera volta”, i va destacar “la solidesa defensiva i la seva capacitat de crear perill”, i creu que hauran de “fer una pressió molt alta per poder treure'ls la pilota, ja que no la perden amb facilitat” i va recordar que “els de dalt tenen molt gol”.

Sense comparació

Luis Enrique té clar que, passi el que passi aquesta jornada, la lliga estarà igualada fins al final. “Sembla que es decidirà l'última setmana”, va dir el tècnic, que no es vol comparar amb el Madrid: “Em paguen per analitzar el que fa el Barça, que és el meu equip. El que facin els altres m'és indiferent.” L'asturià es va voler desmarcar dels qui estan preocupats per una possible victòria dels de Zidane en la Champions. “Jo em concentro en el que puc controlar, el meu equip. La gent que faci el que vulgui, però a mi em va molt bé centrar-me en el meu equip”, va dir. Sobre la comparativa del Barça i el Madrid en les últimes temporades a Europa, va ser molt clar: “És una dada que realça el nivell que té el Madrid com a club i és un pèl partidista, perquè es mira només Europa. Si es mira quantes lligues ha guanyat el Barça en aquests anys potser no surt tan positiva per al Madrid.”

Luis Enrique també va parlar d'Iniesta, a qui veu “molt bé” per a aquest tram final, però sobre qui no es va mullar de cara al futur: “No em pertoca a mi parlar-ne, però la trajectòria d'Andrés al Barça l'hem gaudit tots”, va dir, enigmàtic.

LLIGA

“L'única condició que tenim és guanyar tots els partits, i això és el que intentarem”

MADRID

“Em paguen per analitzar el que fa el Barça. El que facin els altres m'és indiferent”

Luis Enrique recorda la seva definició d'entrenador

A Luis Enrique cada cop li queden menys dies al Barça, després que anunciés el seu adeu fa poc més de dos mesos. El tècnic asturià, però, no viu de manera diferent aquestes últimes setmanes: “Les visc de la mateixa manera que les vaig viure les últimes temporades, com cada tram final de curs. Amb la mateixa il·lusió, esperant que arribin els partits i intentant competir fins al final, que és el nostre gran objectiu per aconseguir els títols.” Des que l'asturià va anunciar la seva decisió de marxar a final de temporada fa poc més de dos mesos, la pregunta sobre qui serà el seu substitut és un dels temes més candents en l'actualitat del Barça. El seu ajudant Juan Carlos Unzué i Ernesto Valverde són dos dels noms més ben posicionats en la cursa per ocupar el lloc del tècnic asturià, que abandonarà el càrrec després de la final de la copa del Rei, el 27 de maig. Tot i que ahir no va voler explicar quines característiques ha de tenir l'entrenador del Barça, va remetre als periodistes les paraules de la seva presentació. “Un entrenador acaba sent un líder. La capacitat del tècnic es mesura en molts aspectes, no només en els coneixements tècnics i tàctics. Has de saber gestionar el grup, fer feina de motivació. Intento ser un líder de la millor manera possible”, va dir aquell 21 de maig del 2014.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)