Barça

Rosell, traslladat a Madrid

Detingut. L’expresident del FC Barcelona declararà avui davant la jutge Carmen Lamela, del jutjat central número 3 de l’Audiencia Nacional. Se l’acusa de blanqueig de diners

Després de passar la nit a la caserna de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia, l’expresident del Barça Sandro Rosell va ser traslladat ahir a Madrid. Rosell, juntament amb tres detinguts més en l’operació Rimet (Joan Besolí, Shahe Ohannessian i Andreu Ramos), va sortir cap a les quatre de la tarda en un furgó de la Policía Nacional cap a la caserna de Tres Cantos, a Madrid, on ha dormit aquesta nit abans de declarar davant l’Audiencia Nacional avui.

L’expresident del Barça va declarar davant la Guàrdia Civil durant tot el matí d’ahir, en què va rebre un parell de visites. El seu advocat, Pau Molins, va estar amb ell i també va passar pel quarter la seva esposa, Marta Pineda, que també va ser detinguda dimarts, però que va ser posada en llibertat amb càrrecs la mateixa nit de dimarts. Marta Pineda va entrar a la caserna de travessera de Gràcia amb una maleta amb roba per al seu marit i a la sortida es va limitar a dir que estava bé, tranquil i que eren innocents.

De fet, l’advocat de Rosell, Pau Molins, va explicar després de sortir de la caserna que el seu client s’havia declarat innocent dels delictes que se l’imputen, que són blanqueig de capital i pertinença a organització criminal. Molins, de fet, va dir que espera que Rosell sigui posat en llibertat avui mateix després de declarar a l’Audiencia Nacional a Madrid.

L’expresident del Barça va ser detingut dimarts en el marc d’una operació contra el blanqueig de diners que porten a terme de manera conjunta la Policía Nacional i la Guàrdia Civil. A Rosell se l’acusa, juntament amb Ricardo Teixeira, expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, d’haver cobrat comissions irregulars de la venda dels drets audiovisuals de la canarinha. Segons la investigació, Rosell i Teixeira haurien venut aquests drets a una empresa qatariana, que, presumptament, hauria desviat uns 15 milions d’euros a Suïssa. D’allà, aquesta quantitat hauria anat a comptes bancaris d’Andorra, on s’haurien blanquejat. També s’investiga la venda de l’empresa de Rosell, Bonus Sport Marketing.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)