Futbol

Final de copa

El Barça no falla contra l’Alavés (3-1) i s’endú la seva 29a copa del Rei

Per la via ràpida. Els blaugrana, amb un Messi imperial, sentencien la final en l’últim quart d’hora del primer temps i tanquen l’era Luis Enrique amb un títol més

El Barça ha fet bons els pronòstics i ha guanyat aquesta nit la seva 29a copa del Rei, en imposar-se amb claredat l’Alavés per 3-1. Després d’un inici sense gaires ocasions de gol, amb els blaugrana amb el domini però sense profunditat davant d’un rival molt tancat al darrere, el partit ha embogit a partir d’una clara ocasió de l’Alavés, en un xut d’Ibai que Cillessen s’ha empassat i que ha acabat amb la pilota estavellant-se en la base del pal (26’). Tot seguit, qui ha vorejat el gol ha estat el Barça, en un xut d’Iniesta que ha desviat Alcácer, posant a prova els reflexes de Pacheco. I en la següent acció ofensiva dels blaugrana ha arribat l’1-0, en una pared esplèndida entre Messi i Neymar que l’argentí ha finalitzat amb una rosca perfecta (30’). L’Alavés, però, ha reaccionat, i només tres minuts després ha empatat, en un bon llançament de falta de Theo Hernández al segon pal en què, una altra vegada, Cillessen no ha estat gaire encertat. Malgrat la diana dels bascos, el Barça ha continuïtat amb el domini, i tot just abans del descans ha marcat dos gols. Primer ha marcat Neymar, en finalitzat una excel·lent jugada col·lectiva entre ell mateix, Messi i André Gomes (45’). I després qui ha superat Pacheco ha estat Alcácer, en aprofitar una assistència meravellosa de Messi (48’).

Final controlada

El ritme del partit ha baixat molt amb la represa, amb un Alavés voluntariós, conscient que necessitava marcar el més ràpid possible per tornar a entrar en la final, però sense capacitat per inquietar el Barça. Els blaugrana, per la seva part, han decidit contemporitzar el partit, dominant la possessió, però sense arriscar, tenint en compte que la gran arma de l’Alavés és l’ús dels espais que deixen els rivals. En aquesta situació, i malgrat alguna ocasió aïllada de Paco Alcácer, després de l’enèsima acció de geni de Messi, o d’Ely, el marcador ja no s’ha tornat a moure més. El Barça ja suma 29 copes del Rei.