Barça

La xiulada a l’himne, com sempre, de les grosses

Algunes estelades requisades. Diversos aficionats van denunciar que la Policía Nacional no en va deixar entrar en els escorcolls per accedir al Vicente Calderón, on les mesures de seguretat van ser extremes

Les setmanes prèvies a la final de copa havien estat tranquil·les aquest any pel que fa al tema de les estelades i la xiulada a l’himne espanyol. A diferència d’anys anteriors, cap polític s’hi havia pronunciat. Ni per una banda ni per l’altra. No s’havia organitzat res des de casa nostra ni s’havia intentat prohibir res des de Madrid. Poc soroll, cap polèmica i al final el mateix resultat de sempre. Xiulada de les grosses amb l’entrada del rei d’Espanya i quan va sonar l’himne espanyol des del sector que ocupava l’afició blaugrana, aquesta vegada a la porteria que dona al Manzanares. La megafonia, com sempre, a tot drap.

Alguns aficionats van denunciar que la Policía Nacional havia requisat estelades en els escorcolls que es van fer abans d’entrar a l’estadi Vicente Calderón. Aquesta mateixa setmana, el col·lectiu Drets havia enviat una petició al Ministeri de l’Interior, la delegació del govern a Madrid i a la Federació Espanyola de Futbol perquè això no passés. Les mesures de seguretat van ser extremes. Decretat el nivell d’alarma 5 pel risc d’atemptats terroristes després del de Manchester, era impossible entrar sense entrada des d’un perímetre de centenars de metres. També s’havia prohibit la circulació des d’un perímetre encara més gran.

Ja al camp, molta il·lusió de l’afició de l’Alavés en la que era la primera final de copa de la seva història. I l’alegria de sempre per part de l’afició blaugrana que, per unes hores, es va oblidar de la discreta temporada del seu equip per animar els homes de Luis Enrique i deixar-s’hi la gola. El Barça havia tingut problemes per col·locar totes les entrades que li havia donat la federació espanyola, però finalment el sector blaugrana va estar ple, tot i que a l’estadi hi havia una lleugera majoria del conjunt vitorià. Això sí, es van acabant venent entrades fora de Catalunya, i això també va provocar que es veiessin algunes banderes espanyoles en el sector del Barça, d’aficionats culers.

La jornada a Madrid va transcórrer sense gaires problemes, tot i que es van haver de lamentar un parell d’incidents protagonitzats pels radicals blaugrana. Una vintena de membres dels Boixos Nois van destrossar un comerç xinès i també van agredir uns quants aficionats de l’Alavés, que van ser ajudats per altres seguidors del Barça, al barri de la La Latina. Segons va informar la delegació del govern a Madrid, la policia va detenir cinc membres dels Boixos Nois i en va identificar tretze més.

INCIDENTS AL CARRER

Un grup de Boixos Nois va destrossar un comerç i hi va haver agressions i cinc detencions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)