Barça

FC Barcelona

Mercat

Acord de Mathieu amb l’Sporting

Mercat. Segons la premsa portuguesa, el francès ha estat a Lisboa els últims dies i ha arribat a un acord amb l’equip d’Alvalade per a dues temporades. Marxaria del Barça, amb el qual té un any de contracte, amb la carta de llibertat

Jérémy Mathieu podria ser el primer dels futbolistes blaugrana que no compten per a Ernesto Valverde a sortir del club. El defensa francès hauria arribat ja a un acord amb l’Sporting de Lisboa, segons explicava ahir el diari portuguès O Jogo. Segons aquest diari, Mathieu ha passat els últims dies a Lisboa, en un hotel del centre de la capital portuguesa, i allà ha negociat la seva incorporació a l’equip que dirigeix Jorge Jesús. La seva contractació és una petició de l’entrenador, que vol comptar amb Mathieu en el primer entrenament d’aquesta pretemporada.

El defensa, de 33 anys, hauria arribat a un acord amb l’Sporting de Lisboa per a dues temporades després de rebaixar les seves pretensions econòmiques. El francès demanava dos milions d’euros nets per temporada, quantitat que s’ha vist rebaixada a canvi d’una prima de fitxatge. El defensa la podrà cobrar perquè hauria negociat sortir del Barça amb la carta de llibertat. El jugador, que ha militat tres temporades en el club blaugrana, encara té un any més de contracte, però ja se li va comunicar que no es compta amb ell i que es busqués equip.

Mathieu, que ha tingut també ofertes del Fenerbahçe i l’Olympique de Marsella, hauria abandonat ja la capital portuguesa per resoldre una sèrie de qüestions personals, com la seva desvinculació definitiva del Barça, i hauria de tornar els propers dies per passar la revisió mèdica i ser presentat com a nou jugador de l’Sporting de Lisboa. Precisament, ahir va ser Fabio Coentrão qui va passar les proves mèdiques en el conjunt d’Alvalade. El lateral del Real Madrid és un dels reforços de l’Sporting de Lisboa per a la temporada 2017/18.

Mathieu va arribar al Barça l’estiu del 2014 procedent del València per 20 milions d’euros, i el seu rendiment ha estat més que discret. Utilitzat com a central esquerrà, però també com a lateral per Luis Enrique, ha disputat un total de 91 partits amb el Barça en tres temporades, i ha marcat quatre gols. Els més recordats són el que li va marcar al Real Madrid al Camp Nou i un que va aconseguir en els últims minuts a Balaídos contra el Celta, dos gols que van ser clau perquè el Barça s’adjudiqués la lliga 2014/15. Aquest últim any només ha jugat setze partits en totes les competicions i ha marcat un gol, en la lliga contra l’Alavés. Va ser el jugador més assenyalat després de la contundent derrota contra la Juventus a Torí en els quarts de final de la lliga de campions, i des de llavors no va tornar a disputar ni un minut més.

Si es confirma la marxa de Mathieu començarà l’operació sortida. També haurien de marxar Arda Turan i la majoria de futbolistes que han estat cedits aquest curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)