Barça

Hora de decidir

Verratti s’ha d’incorporar al PSG dimarts, quan es veurà si els rumors d’amenaça de no presentar-se als entrenaments són un fet o fum

El jugador també confia que el Barça mogui fitxa per desbloquejar la situació

El 4 de juliol s’apropa. Dimarts que ve és el dia marcat perquè la plantilla del PSG es reincorpori a la feina i un dia clau en l’esdevenir del mercat en clau blaugrana. Per fi es podrà veure si els rumors que assenyalen que Marco Verratti s’hauria arribat a plantejar no presentar-se als entrenaments amb el conjunt parisenc, per forçar així la seva possible marxa al Barça, acaben sent una realitat o només fum d’estiu. El cas és que més enllà de veure quina serà finalment la posició del migcampista italià de 24 anys, que és la prioritat del conjunt blaugrana per reforçar el mig del camp, una de les posicions on hi haurà novetats la temporada que ve, el Barça també està obligat a moure fitxa per intentar desbloquejar una situació que avui dia, està totalment aturada davant de la negativa del PSG a vendre.

Verratti ja ha fet més d’una picada d’ullet al Barça i no ha amagat amb els seus gestos de complicitat que per ell seria un somni complert poder jugar al costat de Leo Messi, Neymar Júnior i Luis Suárez, però el club blaugrana, com li ha passat sempre que ha negociat per un jugador del conjunt parisenc –ho ha comprovat en els últims anys amb Marquinhos i amb Thiago Silva, i diversos cops– està topant amb un mur. El missatge del president del PSG, Nasser Al-Khelaïfi, és ben clar: Verratti no està en venda. L’estiu, però, és llarg i depenent del que faci el jugador, la posició adoptada al Parc dels Prínceps pot anar variant. Alhora, però, Verratti també espera que es produeixi algun moviment per part del club blaugrana. Fins ara, i davant la negativa del PSG, no s’ha arribat a parlar de xifres, però el que és clar és que si el Barça el vol acabar fitxant, s’haurà de gratar fort la butxaca. Davant d’això, una primera oferta concreta i alhora realista que pugui fer que el conjunt parisenc, com a mínim, s’ho comenci a repensar, també serviria per no deixar el jugador entre l’espasa i la paret.

Tot el que no sigui avançar abans del 4 de juliol, obligarà Verratti a declarar-se en rebel·lia o, per contra, a incorporar-se per treballar com si res a les ordres d’Unai Emery i optar així per la paciència, en espera que amb el pas de les setmanes es pugui produir un canvi en les negociacions. Si l’opció escollida, però, és la primera i el futbolista italià fa el que molts pocs futbolistes s’atreveixen a fer, declarar la guerra al seu actual equip, sembla complicat que el PSG l’acabi podent retenir, encara que buscarà obtenir igualment una venda milionària per una de les seves estrelles, cosa que li permetria afrontar també amb més garanties –no s’ha d’oblidar tampoc el fair play financer– els plans amb què pretén reforçar totes les línies de l’equip. I és que segons publicava ahir el diari Le Parisien, en la llista que mou el PSG hi ha els noms del porter del Milan Donnarumma, del lateral esquerre del Dortmund Guerreiro, del migcampista del Mònaco Fabinho i del davanter, també del conjunt monegasc, Mbappé. Quatre operacions que juntes, no baixarien dels 200 milions d’euros. Qualsevol moviment pot acabar precipitant la resta.

OPERACIÓ ATURADA

Verratti vol venir i per al Barça és prioritari, però el PSG ha estat clar: no està en venda

ESDEVENIMENTS

En espera del que faci el jugador el 4 de juliol, l’operació es pot precipitar o pot anar per llarg

EL MERCAT VA CAR

Els parisencs volen reforçar totes les línies i vendre Verratti pot ser una solució

Bartomeu: “És jugador del PSG, jo només confio en la feina de Robert”

X.S.

En una entrevista a BeIN Sports, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, es va referir al possible fitxatge de Marco Verratti, tot i que no es va mullar en excés i va recordar que són Robert Fernández i els altres membres de la secretaria tècnica els que decideixen: “És jugador del PSG, jo només confio en la feina de Robert, però sense noms... No els vull ni saber, ells saben què ens convé i el que necessitem per a la temporada que ve i hi estan treballant molt.” En aquest sentit, va assegurar: “L’aficionat del Barça pot estar tranquil perquè la temporada vinent tindrem un equip molt competitiu que lluitarà des del primer dia per tots els títols possibles” i va tornar a reivindicar la feina dels responsables de confeccionar la plantilla del curs vinent: “Confio molt en Robert, Valverde, Urbano i tots els tècnics que estan decidint l’equip. No és fàcil perquè tenim un equip molt bo, però s’han de retocar algunes posicions i en això estan treballant.” Ahir, el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, tot i que sense donar noms, va deixar entreveure, en declaracions a Catalunya Ràdio, que la cosa pot anar per llarg: “Paciència. L’estiu és llarg. Cal tenir confiança, però l’última decisió no la té el Barça. Això ha canviat molt. De vegades piques a la porta d’equips sense problemes econòmics que no et volen vendre el seu jugador franquícia.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)