Barça

El 7 d’agost, presentació del Barça de Valverde a l’estadi

Trofeu Joan Gamper. El club blaugrana fa oficial la data del tradicional trofeu, que enguany tindrà un clar component solidari amb la invitació del Chapecoense com a rival

Ja es coneix la data del trofeu Joan Gamper. La tradicional presentació oficial del primer equip al Camp Nou de cada pretemporada serà el dilluns 7 d’agost, amb el Chapecoense com a equip convidat. Un rival anunciat fa uns mesos com a gest solidari amb l’equip brasiler, víctima el 28 de novembre del 2016 d’un tràgic accident aeri quan anava a jugar la final de la copa Sud-americana i que va provocar 71 morts, dels quals 20 eren jugadors. Per tant, l’edició d’enguany del Gamper tindrà un component d’homenatge a les víctimes i a les seves famílies.

La data del 7 d’agost era la preferida pel Barça a l’hora de fixar la celebració del Gamper. Tot i això, tot just dos dies abans, el Chapecoense tenia programat un partit contra el Coritiba, que complicava el desplaçament de l’equip brasiler a Barcelona. Finalment, les gestions burocràtiques realitzades han permès superar aquest entrebanc i el Chapeconese disposarà de suficient marge de temps.

Amb la confirmació oficial de la data del Gamper –l’horari, però, encara no s’ha fixat–, la pretemporada del Barça queda definida. Només falta que es concretin les dates de la supercopa d’Espanya que enfrontarà els blaugrana i el Real Madrid. L’anada, al Camp Nou, serà el dissabte 12 o el diumenge 13 d’agost, mentre que la tornada, al Santiago Bernabéu, es jugarà el dimarts 15 o el dimecres 16 d’agost. Serà l’última cita d’una pretemporada molt atractiva pel que fa als partits programats.

El nou Barça d’Ernesto Valverde engegarà el dissabte 12 de juliol, quan els jugadors estan citats a la ciutat esportiva per realitzar les habituals proves físiques i mèdiques abans de començar a fer treball de camp. En aquest primer contacte, però, no hi seran tots els jugadors, ja que aquells que han tingut compromisos amb les seves respectives seleccions durant els primers dies de juny no estan citats fins dos dies més tard, el 14 de juliol. I pel que fa als tres futbolistes blaugrana presents en l’europeu sub-21 (Denis Suárez) i en la copa Confederacions (Ter Stegen i André Gomes), tenen permís per incorporar-se després de la gira nord-americana. Tot i això, Denis ja ha comunicat la seva intenció d’escurçar les vacances i estar present en la gira, que arrencarà el 19 de juliol.

Aquest dia serà quan l’expedició blaugrana viatjarà fins als Estats Units per iniciar la gira, amb tres cites de caràcter amistós, però de gran exigència, corresponents la Internacional Champions Cup. La primera, contra la Juventus a Nova Jersey (23 de juliol); la segona, contra el Manchester United a Washington (27 de juliol); i el plat fort: contra el Madrid a Miami (30 de juliol). Serà el primer dels tres clàssics de la pretemporada blaugrana i, per tant, un primer test per calibrar forces de cara al primer títol del curs, la supercopa d’Espanya.

MOLTS ATRACTIUS

Els tres clàssics contra el Madrid destaquen en un estiu carregat de cites exigents

PRETEMPORADA

Només falta concretar les dates de la supercopa, que succeirà el trofeu Gamper

Suport al Chapecoense des de l’inici

Més enllà dels gestos de suport, el Barça es va oferir des del primer moment a col·laborar en la reconstrucció esportiva i institucional del Chapecoense després de l’accident d’aviació. Una setmana després de la tragèdia, va enviar una carta formal al club brasiler convidant-lo al trofeu Joan Gamper. A mitjans del mes de març, el president del club, Plinio David de Nes, va manifestar que l’entitat blaugrana havia estat l’únic club europeu que havia ajudat amb diners el Chapecoense després de la tragèdia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)