Barça

Deulofeu torna a ser blaugrana, de moment

Mercat. El Barça exerceix l’opció de recompra sobre el de Riudarenes, però no és clar si es quedarà al Camp Nou

Punt final al primer episodi d’un dels serials de l’estiu a can Barça en relació amb el mercat de fitxatges. Fa mesos que el Barça parla obertament –ho va fer el secretari tècnic Robert Fernández abans que acabés la lliga– de la voluntat de recuperar Gerard Deulofeu aquest estiu, però els dubtes del futbolista de Riudarenes han allargat la primera incògnita fins ahir. I és que ahir el Barça va anunciar oficialment que exercia l’opció de recompra del jugador –era l’últim dia per fer-ho– i va tancar així el primer episodi, però no va resoldre el misteri sobre el futur de Deulofeu. El futbolista va ser traspassat a l’Everton l’estiu del 2015, però el club blaugrana es va curar en salut i va incloure una opció de recompra per 12 milions d’euros, la qual farà efectiva en els propers dies. D’aquesta manera, Deulofeu, de 23 anys, torna al Barça, amb un contracte fins al juny del 2019. Ara el dubte és si ho fa per quedar-se al club o no.

La idea del Barça és, des de fa temps, que l’extrem de Riudarenes es quedi. El mercat no està farcit precisament d’extrems i el conjunt blaugrana vol disposar d’aquesta peça, però el futbolista vol progressar, ara que ha trobat la continuïtat, i no es vol quedar al Camp Nou si això ha de suposar un fre al seu creixement. Una conversa entre el català i Ernesto Valverde serà clau perquè Deulofeu sàpiga exactament què l’espera si es queda al Barça la temporada que ve. El 2018 és any de mundial i Deulofeu sap que el seleccionador espanyol, Julen Lopetegui, compta amb ell per anar a Rússia sempre que tingui minuts durant la temporada vinent. L’objectiu és mantenir el ritme amb què va acabar la temporada passada, sent un fix per al Milan, on va jugar la segona meitat del curs. Ell és conscient que a can Barça, la davantera té tres ocupants clars –Messi, Suárez i Neymar– i no està disposat a deixar que la presència del trident li barri el pas cap al mundial de Rússia. Per això, si creu que no jugarà tant com vol, no tindrà inconvenient a demanar una sortida per buscar-se la vida, com ha fet anteriorment.

Sevilla, Everton, Milan

Deulofeu ja va haver de buscar minuts fora del Camp Nou i la temporada 2013/14 els va trobar a l’Everton, en forma d’una cessió molt fructífera. El curs següent el va viure a Sevilla, on va anar pendent pes a mesura que passaven els partits. L’estiu del 2015, el Barça el va traspassar a l’Everton, i va jugar amb regularitat la 15/16, però el curs passat va ser cedit al Milan en el mercat d’hivern. A San Siro va recuperar la continuïtat perduda, i la vol seguir mantenint.

RECOMPRA

El Barça ha pagat 12 milions d’euros a l’Everton, però no és clar que Deulofeu es quedi

DUBTES

El jugador, que té contracte fins al 2019, vol tenir minuts per poder anar al mundial

Cristian Tello, traspassat al Betis per 4 milions d’euros

Cristian Tello ja és futbolista del Betis. El Barça va fer oficial ahir a la tarda que el davanter de Sabadell jugarà al Benito Villamarín les properes temporades, perquè el Barça no compta amb ell. El club blaugrana ingressarà 4 milions d’euros més un milió més en variables (per seguir a primera i un mínim nombre de partits). Tello, que actualment està de vacances i que, tot i tenir diverses ofertes de Rússia, s’ha volgut quedar a la lliga espanyola, arribarà a Sevilla en els propers dies per passar la revisió mèdica i acabar de tancar i signar el contracte i ser presentat amb el seu nou club, amb el qual firmarà fins al juny del 2022. El Barça, a més, va informar que es reserva també el dret a participar en una futura venda (50%) del jugador, com ha fet amb altres futbolistes en traspassos anteriors. Format a les categories inferiors de l’Espanyol i el Barça, Tello ha jugat també dos anys al Porto, i les dues últimes temporades les ha disputat a la Fiorentina, on ha crescut molt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)