Barça

FC Barcelona

Mercat

Mathieu estarà a prova amb l’Sporting de Portugal

Sortides. El Barça va informar que ha donat permís al francès per entrenar-se durant les seves vacances amb el conjunt lisboeta i que, finalitzat aquest període, les tres parts prendran una decisió sobre el seu futur

La sortida de Jérémy Ma-thieu del Barça, que no compta amb ell per a la temporada vinent, continua sense concretar-se. Tot i això, ahir hi va haver novetats importants, i alhora sorprenents, sobre el tema, ja que el club blaugrana va informar que ha donat permís al jugador francès per entrenar-se durant les seves vacances amb l’Sporting Clube de Portugal i que, finalitzat aquest període, les tres parts prendran una decisió sobre el seu futur.

Fa un parell de setmanes, el conjunt lisboeta ja era el més ben posicionat per aconseguir els serveis del defensa de 33 anys, que acaba contracte el 2018 i, de fet, segons la premsa portuguesa, Mathieu fins i tot havia viatjat a Lisboa i havia arribat a un acord amb el conjunt que dirigeix Jorge Jesús per a dues temporades, quedant pendent només la rescissió amb el club blaugrana, que estava disposat a donar-li la carta de llibertat. Amb aquest nou gir, però, tot dependrà del seu rendiment en aquests entrenaments amb l’Sporting Clube, que és un dels tres equips portuguesos que el proper curs participarà en la Champions, sempre que passi la fase prèvia. No s’ha d’oblidar que Mathieu, que a l’octubre farà 34 anys, ha tingut molts problemes de lesions aquesta temporada passada –fins a cinc i la majoria musculars– i que de l’últim partit que va disputar, a Torí en l’anada dels quarts de final de Champions contra la Juventus, en què va ser un dels grans assenyalats de la desfeta –va ser substituït en el descans per André Gomes– han passat ja gairebé tres mesos.

Si finalment Mathieu no supera l’examen amb el conjunt lisboeta, faltarà veure si es reactiva l’interès d’altres equips que havien sonat com a possibles destins, com són el Fenerbahçe i l’Olympique de Marsella. En tot cas, i després de les marxes de Masip, que acabava contracte el 30 de juny, i de Tello, traspassat al Betis per 4 milions d’euros (més 1 en variables), tot fa preveure que Mathieu ha de ser un dels següents a sortir per la porta.

UN DELS DESCARTATS

No compta per al curs vinent i el club està disposat a donar-li la carta de llibertat

Fitxat el 2014 per 20 milions, ha anat de més a menys

X.S.

L’estiu del 2014, Jérémy Mathieu va ser un dels set fitxatges que va fer el Barça, conscient que hauria de complir la sanció de la FIFA de dos períodes de mercat sense poder incorporar nous jugadors. Els altres van ser els de Ter Stegen, Bravo, Rakitic, Luis Suárez, Vermaelen i Douglas, a més del reforç de Rafinha, que tornava després de la seva cessió al Celta. En total, més de 160 milions d’euros invertits en cares noves, de les quals la de Mathieu, va ser la segona més cara (20 milions d’euros), només superada per Suárez. En les seves tres temporades al Barça, el francès ha tingut un rendiment clarament descendent. El primer curs amb Luis Enrique, el del triplet, va tenir molt de protagonisme, arribant a disputar fins a 28 partits de lliga i 41 entre totes les competicions, fent, a més, gols importants, contra el Celta i el Madrid. En el seu segon curs com a blaugrana, però, ja només va acumular 34 partits disputats i aquest passat, tan sols n’ha jugat 16.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)