Barça

Empipats amb TV3 per “condicionar”

Seient lliure.El mitjà diu que el Barça ha tret més benefici venent entrades en el paquet VIP Experience

EL FC Barcelona està molest i dolgut amb Televisió de Catalunya, i el vicepresident responsable de l’àrea social va ser l’encarregat d’explicar els motius d’aquest estat d’ànim. Tot va néixer al migdia, quan TV3 va explicar que el club havia venut entrades alliberades a través del sistema del seient lliure en un paquet anomenat VIP Experience multiplicant el preu final i sense informar el soci abonat titular del seient utilitzat. El sistema del seient lliure estableix que el Barça ha de repartir entre el preu pel qual ven l’entrada –després de restar-li el 21% d’IVA i el 10% de despeses de gestió– a parts iguals entre el soci titular de l’abonament i el club, fins a un màxim del 95% del que el soci paga per l’abonament en qüestió. Segons TV3, això no es va complir en determinats partits ja que els preus de les VIP Experience han arribat, algunes vegades, fins a 1.500 euros.

“Lamentem que un mitjà públic com TV3 hagi condicionat l’opinió dels socis sense contrastar la informació amb els responsables del club”, va dir només de començar la roda de premsa Jordi Cardoner, que va assegurar que “el preu referenciat de l’entrada a contrastar amb la venda del seient lliure és el preu de venda al públic (PVP)”, i que la VIP Experience “és un paquet on, a més de l’entrada, hi ha un servei de càtering, hostesses, pàrquing VIP...” “Aquests serveis tenen un cost addicional que surt de l’oferta i la demanda, perquè hi ha gent disposada a pagar aquest preu”, va dir Cardoner, que va insistir que “el benefici és important i el repartim entre tots els socis”. De fet, el vicepresident va dir que aquesta pràctica permet adoptar mesures com ara “no apujar els abonaments, assumir cert fitxatges i retribucions a grans jugadors”, i va afirmar que en la memòria econòmica s’hi fan constar “uns 17 milions d’euros d’ingressos” per aquesta pràctica.

“No ho han contrastat”

El vicepresident social del Barça va expressar, amb les seves paraules i el seu to de veu, “el nostre disgust i insatisfacció” per la informació donada per Televisió de Catalunya perquè, segons Cardoner, “no ha estat contrastada”. “No podem confondre des d’un mitjà públic”, va afirmar el responsable de l’àrea social del club català. “Si la informació hagués sortit d’altres televisions d’una altra ciutat de l’Estat no ens hauria sorprès, però de vostès [dirigint-se al periodista de TV3 present a la roda de premsa]... Aquí els qui s’han equivocat han estat vostès”, va afirmar, i també hi va afegir que “des d’un mitjà de comunicació no es pot informar de manera esbiaixada”. “No han contrastat la informació, i el lògic seria fer-ho”, va dir el directiu blaugrana, que “hauria estat encantat –va dir–, com a responsable de l’àrea social, d’intercanviar posicions”. Jordi Cardoner sí que va reconèixer que “podríem comunicar millor”, i va prometre un esforç per aconseguir-ho, però va negar que “en cap cas s’hagi amagat informació”. “S’ha generat molt soroll que no era necessari”, va afirmar, perquè aquesta pràctica “no és notícia”. “Estem segurs que hi ha moltes coses que no fem bé, però aquest no és el cas”, va concloure Cardoner.

VIP EXPERIENCE

TV3 diu que el Barça va vendre entrades del seient lliure a un preu molt més alt

NI UN EURO MÉS

“El preu de l’entrada a contrastar amb la venda del seient lliure és el PVP”

CONTRA TV3

“No podem confondre des d’un mitjà públic. No han contrastat la informació”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)