Barça

La crua realitat

El Barça continua topant amb el mur del PSG en el seu intent per fitxar Marco Verratti, que avui ha de tornar als entrenaments

Nasser AlKhelaïfi no cedeix, però el club blaugrana no llança la tovallola

Sempre que el Barça ha mirat en els últims anys cap al Parc dels Prínceps i ha intentat fitxar alguna de les estrelles del PSG, ha topat amb un autèntic mur. En algun cas, a més, i tot i haver-ho provat durant més d’un estiu, com va passar amb Thiago Silva, Marquinhos i fins i tot David Luiz, el desenllaç va ser sempre el mateix: el conjunt parisenc no va voler vendre i el club blaugrana es va haver de conformar buscant altres objectius i segones o terceres opcions. Ara, la història es pot acabar repetint amb un nou protagonista, Marco Verratti.

El migcampista italià és la prioritat per reforçar la temporada que ve el mig del camp blaugrana, però el Barça comença a ser conscient que serà molt difícil prendre al PSG qui probablement és el seu buc insígnia i un jugador fonamental per als parisencs per aspirar a guanyar per fi un títol que se li continua resistint: la Champions League. Bàsicament perquè el club que presideix Nasser AlKhelaïfi, essencialment comprador, no té cap necessitat de vendre. Almenys, de moment. És per això que el PSG no té cap intenció de negociar per Verratti i així li ha deixat clar al Barça, ignorant fins i tot qualsevol interès manifestat pel seu jugador. És per això que el Barça continua mirant el mercat i també comença a tenir en compte alternatives al fitxatge de l’italià. De tota manera, l’estiu és llarg i queden gairebé dos mesos perquè es tanqui el mercat, cosa que fa que el Barça, tot i tenir molt present que serà molt complicat fitxar-lo si la situació no fa un gir dràstic, encara no el doni per descartat. No seria el primer cop que quan un jugador sembla que no té cap possibilitat de marxar d’un lloc, veu com la cosa canvia en qüestió de dies o de setmanes, encara que en el cas de Verratti, si acaba passant això, tot fa preveure que anirà per llarg.

El desig del Verratti de jugar al Camp Nou, al costat de Leo Messi, Neymar Júnior i Andrés Iniesta, és, de fet, un dels principals arguments que fa que el Barça encara confiï que la seva incorporació no és una missió del tot impossible. L’italià, però, no es plantarà, com s’havia arribat a especular, i avui, teòricament, tornarà a la feina. Des de dilluns a la capital francesa, dimarts no es va incorporar als entrenaments, ja que tenia permís del club per no fer-ho fins avui. Aquest matí, doncs, tret de sorpresa monumental, Verratti ja s’exercitarà a les ordres d’Unai Emery, que el 29 de juliol ja disputarà la supercopa de França i el primer cap de setmana d’agost, la primera jornada de lliga. Abans, però, com el Barça, el PSG també farà una gira pels Estats Units. Una posició diplomàtica per part del jugador, i del tot allunyada de la suposada amenaça de deixar plantat el seu actual club, per intentar aproximar dues posicions que, ara per ara, estan del tot allunyades. Nasser AlKhelaïfi sap de primera mà, ja que es va reunir amb ell a principi d’aquesta setmana, que Verratti vol vestir de blaugrana, però la seva posició continua sent del tot inflexible.

L’efecte Mbappé

Per aspirar a fer el salt de qualitat que li ha faltat en els últims anys i arribar més enllà dels quarts de final de la Champions, el PSG té previst reforçar-se a consciència aquest estiu. I precisament això és el que podria apropar una mica Verratti al Camp Nou i l’esperança a què també s’aferra el Barça. Es parla que el club parisenc podria invertir més de 200 milions d’euros a apuntalar totes les línies, i la gran inversió podria anar destinada incorporar el davanter del Mònaco Kylian Mbappé, per qui, segons algunes informacions, podria estar disposat a pagar fins a 150 milions d’euros, per evitar que es decanti per l’altre club més ben posicionat per fitxar-lo: el Madrid. Per començar, ahir gairebé ja es va oficialitzar el fitxatge de Yuri Berchiche, lateral esquerre de la Real Sociedad. Així ho va assegurar el president del conjunt donostiarra, Jokin Aperribay, que també va afirmar que el club parisenc pagarà 15 milions d’euros pel defensa de 27 anys.

En tot cas, la suposada inversió multimilionària del PSG d’aquest estiu podria topar amb l’obligació de complir amb el fair play financer que estableix la UEFA. Fa tres anys, de fet, el PSG ja va ser sancionat, juntament amb el Manchester City, amb una multa de 60 milions d’euros, per incomplir la normativa. Tot plegat, i si el club francès es vol ajustar a aquesta mesura, podria fer que finalment s’hagués de desprendre d’alguna figura. I aquí entraria el desig de Verratti i el Barça, que, això sí, s’hauria de gratar molt fort la butxaca per incorporar-lo, amb una inversió que podria ser gairebé de rècord. Això, i tenir molta paciència.

PACIÈNCIA

L’estiu és llarg i Verratti vol venir, però ja es van tenint en compte alternatives

INVERSIÓ A PARÍS

El PSG vol reforçar totes les línies i es podria gastar més de 200 milions d’euros

CONSEQÜÈNCIES

L’alta despesa podria obligar els parisencs a vendre per complir amb el ‘fair play’ financer

HISTÒRIA REPETIDA

El Barça ja ho va provar amb Thiago Silva, Marquinhos i David Luiz, amb un desenllaç idèntic

Sirigu: “Verratti és una mica presoner del PSG”

X.S.

“Es podria dir que Verratti és una mica presoner del PSG; un jugador dona el millor d’ell mateix quan està motivat. Si Marco vol deixar el club perquè no està motivat o té una raó per marxar, el club ha de considerar la seva petició. És un jugador extraordinari, espero que esculli la decisió correcta, una que el faci sentir-se millor com a futbolista.” Així parlava per a L’Équipe, l’exporter del PSG Salvatore Sirigu, ara ja al Torí, sobre la situació del seu excompany i compatriota Marco Verratti. Alhora, però, entén la posició del club: “Hi ha un cicle en relació amb els jugadors. Després de guanyar molt s’ha de reconstruir l’equip i començar de nou. Potser el club el vol retenir per aquesta raó, per la seva edat i experiència. Però s’ha de veure si ell ho vol. Crec que hi ha pocs jugadors que no poden ser rellevats, i ell n’és un. És patrimoni del futbol.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)