Barça

Mathieu marxa lliure a l’Sporting de Portugal

Confirmat. Jérémy Mathieu deixa el Barça i ja ha fitxat per l’Sporting Clube de Portugal, on s’entrenava a prova des d’aquest dilluns. Així ho van oficialitzar ahir els dos clubs. El Barça va comunicar que havia acordat la resolució anticipada del contracte del defensa francès, que acabava al 2018, i el conjunt lisboeta va informar poc després que signaria per les dues properes temporades, amb una clàusula de rescissió de 60 milions d’euros. D’aquesta manera, i amb 33 anys, Mathieu, que va ser fitxat al València per 20 milions d’euros, posa fi a una etapa de tres temporades com a blaugrana, en què ha disputat un total de 91 partits, ha marcat 4 gols i ha guanyat 9 títols. Un adeu que no deixarà res a la caixa però sí que servirà per rebaixar la massa salarial, ja que el club s’estalvia un any de fitxa.

Després de les marxes de Jordi Masip, que acabava contracte, i de Cristian Tello, que després de finalitzar la seva cessió a la Fiorentina ha estat traspassat al Betis per 4 milions d’euros, més 1 en variables, Mathieu es converteix en el tercer jugador que abandona la plantilla des que ha començat l’estiu, i alleugereix la llista pel que fa al capítol de sortides. Encara falten, però, alguns jugadors que d’aquí a final del mercat haurien d’abandonar la disciplina blaugrana, ja que el club els considera transferibles. És el cas d’Arda Turan, Munir, Vermaelen i Douglas. Pel que va explicar ahir, a més, Bartomeu en l’entrevista a Catalunya Ràdio, aquests seran els únics, ja que, preguntat per la situació de Rafinha, un altre dels jugadors que entren en les travesses del club per poder marxar i així fer caixa, no es mourà del Camp Nou: “És indispensable per al Barça. Ha tingut mala sort amb les lesions. És un jugador amb talent i joventut i creixerà molt.” D’altra banda, també faltarà veure què passa amb un altre cedit que torna, com el cas de Sergi Samper.

Pocs noms de futuribles

Pel que fa al capítol de fitxatges, aquest encara avança a un ritme més lent que el de sortides, i fins ara Gerard Deulofeu és l’únic reforç per a la propera temporada. Més enllà de Verratti, Bartomeu tampoc es va voler referir a molts noms propis més de possibles fitxatges. Tampoc de Ceballos, i es va limitar a valorar positivament la feina que està fent la secretaria tècnica: “És evident que Robert i Valverde fan un treball de cerca de jugadors que poden venir al Barça. Volem un equip més competitiu que l’any passat.” Sí que va donar més detalls del perquè de la decisió d’anomenar Pep Segura com a nou mànager general esportiu: “Hi havia una petita desconnexió entre el futbol professional i el formatiu. És una persona seriosa, que coneix el futbol, i amb el seu lideratge tornarem a tenir aquesta coordinació.” Alhora, es va referir a la fuga d’alguns joves talents de la Masia i va recordar que “la majoria continuen al Barça” i que “hi ha clubs molt potents econòmicament, com el PSG, el City o el Chelsea que ofereixen condicions econòmiques més altes que el Barça”. Tot i això, va deixar clar que hi haurà “un canvi en l’estructura salarial del futbol base per augmentar les clàusules de rescissió i retenir el talent”.

TERCERA SORTIDA

Després de Masip, Tello i Mathieu, falten per marxar Arda, Vermaelen, Munir i Douglas

ARRIBADES

“Volem un equip més competitiu que l’any passat”, va assegurar Bartomeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)