Barça

Samu Araújo, el primer reforç per a la defensa

Barça B. El filial blaugrana apuntala amb la cessió del jove lateral del Celta el carril esquerre de la rereguarda, una posició que ja tenia doblada amb Marc Cucurella i Moi Delgado

Marc Cucurella, que a finals de la setmana passada va renovar amb el Barça, tindrà un nou competidor al filial la pròxima temporada. Es tracta del lateral esquerre Samu Araújo, que arribarà al club blaugrana cedit pel Celta, una decisió presa unilateralment pel futbolista, que disposava d’una clàusula al seu contracte que li permetia fer aquesta operació sempre que fos a un equip de segona A. El gallec, que es converteix en la primera incorporació anunciada per un canal oficial –un comunicat del Celta–, havia vist com la marxa de Carles Planas li obria la possibilitat d’alternar el filial amb el primer equip, almenys com a alternativa a Jonny i Roncaglia. És per aquesta raó que el defensa estava citat pel tècnic, Juan Carlos Unzué, en la tornada a la feina, aquest matí.

El jugador nascut a Vigo fa 21 anys aportarà a Gerard López alternatives en defensa, ja que ha demostrat les darreres campanyes ser un futbolista versàtil, que pot alternar la seva posició de lateral esquerre amb la de central. Així ha quedat constatat sobretot en les darreres dues temporades amb el Celta B. En la darrera ha tingut més protagonisme, ja que Samu ha disputat 35 partits entre la lliga i el play-off, en què el filial celeste va caure contra el València Mestalla.

Tres laterals esquerre

L’arribada de Samu Araújo pot provocar una situació d’overbooking al carril esquerre de la defensa del Barça B, on Gerard López ja disposava de dos futbolistes, Marc Cucurella i també Moi Delgado, que té contracte fins a l’estiu que ve. S’haurà de veure, doncs, quins són els plans que té la direcció esportiva amb el lateral andalús, que es va perdre els darrers tres mesos de la darrera temporada a causa d’un trencament al cinquè metatarsià del peu dret. Una lesió que, precisament, va obrir les portes del filial a Marc Cucurella. El maresmenc, de fet, va oferir un rendiment notable i és una de les grans esperances de la Masia.

Samuel Araújo Fernández
Vigo, 09-12-1995 (21 anys)
Lateral esquerre Alçada: 1,69 metres Pes: 67 kg
ETAPA DE FORMACIÓ
Celta de Vigo
TRAJECTÒRIA
13/14
Celta B (2a A) 18 partits
14/15
Celta B (2a B) 28 partits
15/16
Celta B (2a B) 25 p., 1 gol
16/17
Celta B (2a B) 35 p., 1 gol
Ha debutat amb el primer equip en competició oficial, la temporada 2014/15. Va jugar sencer el partit de vuitens de final de la copa contra l’Athletic a San Mamés, el 14 de febrer del 2015. Des de llavors, no ha tornat a disputar cap minut amb el Celta, tot i ser un fix en el filial.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)