Barça

L’inici d’una nova etapa

El conjunt blaugrana, encara sense molts efectius, va tornar ahir a la feina. Al matí, els jugadors van passar les revisions mèdiques, i a la tarda, el tècnic va dirigir a la ciutat esportiva el seu primer entrenament

El Barça d’Ernesto Valverde ja ha arrencat. Bona part del gros de la plantilla, encara que sense diversos efectius de pes, va tornar ahir a la feina i va començar a treballar a les ordres del nou tècnic, per preparar una temporada en què el conjunt blaugrana està obligat a millorar el paper ofert el curs passat. Abans de realitzar la primera sessió de l’estiu, programada per dos quarts de set de la tarda a la ciutat esportiva Joan Gamper –la primera també de Valverde com a tècnic blaugrana–, els jugadors citats van haver de matinar. I és que ben d’hora, a partir de les 9 del matí, també van haver de passar les corresponents revisions mèdiques i físiques, consistents en proves d’esforç, podologia, densitometria i ecocardiografia.

Tot i que falta concretar les sortides dels jugadors transferibles, els futbolistes amb fitxa del primer equip presents ahir a Sant Joan Despí van ser Rakitic, Luis Suárez, Rafinha, Cillessen, Mascherano, Paco Alcácer, Sergi Roberto, Aleix Vidal, Marlon, que ja sap que formarà part de la plantilla, i els cedits que han tornat i que tenen números per marxar: Douglas, Vermaelen, Munir i Samper. Deulofeu, com estava previst, es va incorporar a la tarda, tot i que no es va entrenar i va fer tractament d’unes molèsties que arrossega des de fa dies a la cuixa dreta.

També van estar participar en la sessió alguns jugadors que, si no hi ha cap sorpresa, començaran el curs formant part del filial, però que, de moment, faran la pretemporada amb el primer equip. Ortolá –que ha tornat a la disciplina blaugrana després de jugar l’última temporada cedit a l’Alavés–, Aleñá, Palencia, Cucurella i Vitinho, acabat d’aterrar en qualitat de cedit pel Palmeiras, van completar la llista, formada per dinou jugadors.

Tot esperant, doncs, la reincorporació progressiva de la resta d’efectius que van tenir compromisos internacionals en acabar la temporada –Busquets, Denis, Iniesta, Jordi Alba, Digne i Umtiti tornaran a la feina demà i Messi, Neymar, Piqué i Arda, que encara estan al Japó per assistir a la presentació de Rakuten com a nou patrocinador oficial, ho faran dissabte–, Valverde, que dimarts va començar a treballar a la ciutat esportiva pel seu compte, ja va poder saludar ahir personalment els que seran els seus nous jugadors. També es va veure amb el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, i el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, presents en el primer dia de feina d’aquesta nova etapa amb Ernesto Valverde comandant l’equip.

Abans de marxar la setmana que ve cap als Estats Units –els únics absents seran Ter Stegen i André Gomes, que van disputar la copa Confederacions i que no tornaran fins que l’equip ja estigui altre cop a Barcelona– per iniciar la gira que els portarà a Nova Jersey per jugar contra la Juventus, a Washington, per enfrontar-se amb el Manchester United i a Miami, on es disputarà el segon clàssic de la història fora de l’Estat espanyol, la feina s’intensificarà en els propers dies. I és que avui, demà i dissabte, la plantilla haurà d’afrontar dobles sessions de treball. Diumenge, ja només s’entrenarà al matí. Toca posar-se a punt com més aviat millor, ja que a mitjan d’agost, ja hi ha el primer títol de la temporada en joc, la supercopa d’Espanya, contra l’etern rival. Les vacances han acabat i no hi ha temps a perdre.

Mascherano, amb l’alta

El club també va informar ahir que Mascherano ha rebut l’alta mèdica de la lesió capsular posteroexterna del genoll dret que es va fer el 27 de maig en la final de la copa, i que el va obligar a ser substituït en els primers minuts. El temps de baixa era de sis setmanes, que es van complir tot just diumenge passat. Rafinha, en canvi, sí que continua de baixa. Lesionat al camp del Granada, el 7 d’abril se li va se li va practicar una artroscòpia al genoll dret per mirar de solucionar els problemes al menisc intern i el temps de baixa pronosticat va ser de quatre mesos, dels quals n’ha complert poc més de tres. Faltarà veure quina és la seva evolució i si participa en algun dels amistosos de la gira pels EUA, tot i que si no hi ha complicacions, podria estar a punt per a l’inici del curs. De moment, es continua recuperant.

SENSE DESCANS

Avui, demà i dissabte, l’equip s’entrenarà en doble sessió, al matí i a la tarda

CINC DEL FILIAL

Ortolá, Palencia, Cucurella, Aleñá i Vitinho, l’última novetat, van completar el grup

GERARD DEULOFEU

Es va incorporar a la tarda, com estava previst, i va fer tractament d’unes molèsties

MASCHERANO, OK

Va rebre l’alta per la lesió que es va fer en la final de la copa. Rafinha continua de baixa

ESPERANT LA RESTA

Demà s’afegiran a la feina sis jugadors més i dissabte, els que estan al Japó

BARTOMEU, PRESENT

El president, acompanyat de Jordi Mestre, va saludar Valverde i els jugadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)