Barça

FC Barcelona

Mercat

Un lateral dret per a Valverde

Nélson Semedo és internacional amb Portugal i arriba procedent del Benfica, on la temporada passada va disputar 31 partits

Firmarà un contracte per cinc temporades i pagaran 30 milions més 5 en variables

El nou projecte del Barça d’Ernesto Valverde ja té la segona cara nova després que fa dies es fes efectiva la clàusula de recompra de Gerard Deulofeu. La nova incorporació blaugrana és Nélson Semedo, un lateral dret de 23 anys, internacional absolut amb Portugal i que fins ara defensava els colors del Benfica. L’operació es va tancar ahir a la tarda a la capital portuguesa després d’unes negociacions que van tenir lloc a l’hotel Tivoli i que per part del Barça van tenir Robert Fernández, Raúl Sanllehí i Javier Bordas com a interlocutors. Del Benfica, hi havia el president, Luis Filipe Vieira.

La clàusula de rescissió de Semedo era de 80 milions d’euros, però el Benfica estava disposat a traspassar-lo per una quantitat inferior, que s’apropés als 40 milions. El club de Lisboa, però, és un bon venedor i tenia molt clar que no regalaria el seu jugador, que tenia altres pretendents, com el Manchester United i la Juventus de Torí. Després de negociar, l’operació es va tancar per un preu de 35 milions dividits de la manera següent: 30 milions fixos més 5 en diversos variables (en funció de partits jugats, títols, etc.). Semedo firmarà un contracte per cinc temporades amb el FC Barcelona. Ahir ja va poder parlar amb els expedicionaris blaugrana a Lisboa i es va mostrar exultant després de saber que l’operació havia arribat a bon port i que ja es podia considerar nou futbolista del Barça. Avui està previst que passi la pertinent revisió mèdica, i la seva presentació oficial es faria la setmana vinent.

L’alternativa a Bellerín

Després de comprovar de totes les maneres possibles que l’Arsenal no canviaria gens ni mica la seva posició inflexible i que es negaria a negociar per Héctor Bellerín, ahir el FC Barcelona va voler va activar la segona de les seves opcions per tal de reforçar el lateral dret de l’equip, una posició que des que va marxar Dani Alves no havia tingut cap jugador indiscutible. Es va fitxar Aleix Vidal, que mai va tenir la confiança plena de Luis Enrique, i la temporada passada es va decidir reconvertir Sergi Roberto, un pedaç que va funcionar força bé, però que no deixava de ser això, un pedaç. Se solucionava el problema momentani al lateral dret, però es perdia un gran interior per al futur de l’equip. A més, la direcció esportiva no volia que aquest canvi de rol fos per sempre.

Per això, ahir al matí el secretari tècnic del primer equip, Robert Fernández; el director de futbol, Raúl Sanllehí, i el directiu de l’àrea esportiva, Javier Bordas, van agafar un vol de la companyia TAP per plantar-se a Lisboa i intensificar les negociacions amb el Benfica per Nélson Semedo, el prometedor lateral de 23 anys, que fa uns dies va participar en la copa Confederacions defensant la samarreta de Portugal.

El Barça ja feia temps que seguia aquest jugador. Robert el va estar veient diverses vegades durant la temporada passada i havia fet bons informes del jugador. Jove, amb bona capacitat atlètica, més que correcte en defensa i amb bon criteri a l’hora de pujar la banda en atac, qualitat indispensable en qualsevol lateral que vulgui jugar al Barça. El passat mes de juny, el representant de Semedo, el mundialment conegut i totpoderós Jorge Mendes, va estar a Barcelona per parlar amb membres del Barça. El jove lateral del Benfica va ser un dels temes que es van tractar, però no el principal, perquè en aquells moments el club blaugrana encara confiava que podria lligar la primera opció per al lateral, Bellerín.

La rapidesa amb què es va tancar el fitxatge es deu al fet que el Barça vol que el màxim nombre de jugadors puguin anar a la gira pels Estatus Units, on l’equip entrenat per Ernesto Valverde disputarà tres amistosos, un dels quals contra el Real Madrid. A més, els blaugrana jugaran el seu primer partit oficial a mitjan del mes d’agost, la final de la supercopa d’Espanya, i com més hores de feina facin els nous jugadors, millor per a l’equip.

L’OPERACIÓ

Ahir es va tancar a Lisboa i avui el jugador passarà la pertinent revisió mèdica

SEMEDO

És un lateral jove, de 23 anys, amb bona projecció ofensiva i també molt potent

Una sortida clara per a Douglas

Douglas ja no entrava en els plans del FC Barcelona, però amb el fitxatge de Nélson Semedo la seva presència a l’equip ja no té cap mena de sentit. Amb el portuguès i Aleix Vidal a la plantilla, la posició de lateral dret ja està més que coberta. I a més, també hi ha Sergi Roberto, el titular en aquesta posició la temporada passada. El problema amb Douglas és que cal trobar-li un equip perquè un dels requisits que vol és que sigui de la lliga espanyola. La temporada passada va jugar cedit a l’Sporting de Gijón, i el Barça ja es va fer càrrec de bona part de la seva fitxa. El club li segueix buscant destí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)