Barça

De Tòquio a Sant Joan Despí

Retorn avançat. Messi, Neymar, Piqué i Arda, protagonistes dijous en la presentació del patrocini de Rakuten al Japó, van incorporar-se ahir a la pretemporada, un dia abans del previst

Leo Messi declarava dijous durant els actes de presentació de l’acord de patrocini entre Rakuten i el Barça al Japó que tenia “moltes ganes de tornar i començar a treballar amb Valverde”. Una motivació que va quedar constatada ahir en presentar-se a la ciutat esportiva un dia abans del previst. I no va ser l’única sorpresa de la jornada. Neymar, Piqué i Arda, que també van formar part de l’expedició blaugrana al Japó, van fer el mateix que el crac argentí, i es van presentar a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí tot i que se’ls esperava avui.

Tots quatre van afegir-se als sis futbolistes blaugrana que sí que tenien cita programada per incorporar-se ahir a la pretemporada. Són Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Jordi Alba, Denis Suárez, Digne i Umtiti, que tenien permís per tornar a la feina un parell de dies més tard de la data inicial pel fet d’haver tingut compromisos de seleccions a principis de juny.

La jornada, per tant, va ser intensa a la ciutat esportiva des de primera hora del matí, quan els jugadors van passar les preceptives revisions mediques. Es van poder veure les típiques imatges dels cracs blaugrana fent proves d’esforç, podologia, densitometria i ecocardiografia. També va passar les proves Gerard Deulofeu, que ja fa dies que es tracta a les instal·lacions blaugrana d’unes petites molèsties a la cuixa que va sentir durant el recent europeu sub-21.

A la tarda ja va ser l’hora de treballar a la gespa del camp d’entrenament Tito Vilanova sota les ordres d’Ernesto Valverde. El tècnic basc d’origen extremeny ja té gairebé tots els integrants de la plantilla blaugrana a les seves ordres. De fet, amb les deu incorporacions d’ahir, només falten per afegir-s’hi dos components: Marc-André Ter Stegen i André Gomes. El fet d’haver participat en la copa Confederacions, que es va allargar fins a principis de juliol, fa que tinguin permís per tornar de vacances després de la gira americana, programada entre el 19 i el 30 de juliol. Una cita marcada pels tres amistosos de nivell contra la Juventus, el Manchester United i el Real Madrid Durant aquests dies de gira, Rafinha, que a l’abril va ser operat del genoll dret, podria quedar-se a Barcelona per continuar el procés de recuperació, que ja afronta la recta final.

La sessió d’ahir a la tarda –la quarta des que va arrencar la pretemporada blaugrana– ja va deixar imatges tan habituals com ara la del trident Messi-Neymar-Suárez xerrant de manera distesa a la gespa. De fet, va ser una jornada de retrobaments marcada pel bon ambient que hi ha al grup. A la mateixa hora, a les instal·lacions del Camp Nou, es feia la presentació de Nelson Semedo, el segon fitxatge blaugrana de l’estiu, després de Deulofeu. El nou lateral dret blaugrana també va participaren la copa Confederacions amb Portugal i, per tant, disposa d’uns dies lliures abans d’incorporar-se a la disciplina blaugrana. El jugador, però, té previst ser present a la gira americana. La preparació continua avui amb doble sessió de matí i tarda. La plantilla blaugrana també té previst entrenar demà al matí per tancar la primera setmana de la pretemporada.

SIS MÉS AL GRUP

Iniesta, Busquets, Alba, Denis, Digne i Umtiti també van tornar ahir, com estava previst

AGENDA COMPLETA

Al matí van passar les revisions mèdiques i a la tarda ja es van entrenar

GAIREBÉ TOTS

Només falten Ter Stegen i André Gomes, a banda del nouvingut Semedo

TREBALL INTENS

El grup té avui doble sessió d’entrenament sota les ordres de Valverde
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)