Barça

“Estic preparat per a aquest repte”

El Barça presenta Nélson Semedo i tanca per fi la carpeta del carril dret

El club pagarà finalment 30 milions i 5 en variables cada 50 partits i el jugador renuncia a les vacances per anar a la gira

El Barça ja té lateral dret. Part difícil i llarg, però Valverde ja té l’home. Nélson Semedo (16-11-1993, Lisboa) va firmar ahir per a les properes quatre temporades, amb una cinquena d’opcional, i el FC Barcelona ha pagat al Benfica pel seu traspàs 30 milions d’euros fixos més variables (5.094.955 euros per cada 50 partits oficials que disputi el futbolista amb la samarreta blaugrana durant el període de l’actual contracte). L’internacional portuguès, de 23 anys, signa fins al 2022 i tindrà una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.

Semedo va aterrar ahir de matinada a l’aeroport del Prat i a primera hora del matí va dirigir-se a l’hospital de Barcelona per passar la revisió mèdica. El que havia de ser un simple tràmit protocol·lari va acabar allargant-se més del previst, però finalment els doctors van donar conformitat a l’examen mèdic. Les primeres contraccions van tenir lloc a quarts d’una del migdia. Els canals interns del club havien filtrat a la premsa que la presentació oficial del futbolista podria ser a partir de la una del migdia, però la cosa es va acabar eternitzant més de sis hores. Primer per l’exhaustiu examen mèdic que es va practicar a Semedo –el club, després d’unes primeres proves, va voler tornar a assegurar-se que tot estigués en ordre– i després pel comunicat oficial emès pel Benfica a quarts de dues del migdia, en el qual manifestava que l’operació entre clubs encara no estava tancada. El Barça va desallotjar la sala de premsa Ricard Maxenchs a quarts de tres de la tarda i fins als volts de les cinc de la tarda no va arribar el comunicat oficial amb el timing de la presentació. Aclarits els dubtes sobre el seu estat físic i de salut, resolts els serrells contractuals pendents amb el club portuguès i desbloquejat també un problema amb el seu transfer, el fitxatge va trencar finalment aigües a quarts de sis de la tarda, quan Semedo va aparèixer per fi a la platea de primera graderia de tribuna del Camp Nou. Primer amb el president, Josep Maria Bartomeu, i després ja vestit amb la samarreta del FC Barcelona. Trucades, corredisses pels passadissos del Camp Nou i sobretot molta incertesa en una jornada plena de suspens.

“Vull agrair tota la confiança que ha dipositat en mi el Barça. És un orgull poder vestir aquesta samarreta. Ho donaré tot per aquest club. És un club molt gran i espero adaptar-me ràpidament a la ciutat. Espero que siguin uns anys productius per a mi i per al club. Estic molt content i estic preparat per a aquest repte”, va assegurar Semedo en les seves primeres paraules com a blaugrana. Semedo, titular indiscutible amb el Benfica la temporada passada però suplent amb l’absoluta de Portugal –a l’ombra de Cédric Soares (Southampton)–, va dir que havia rebut altres ofertes importants però que el Barça sempre havia estat la prioritat: “Sempre ha estat la primera opció. Volia jugar en el Barça i ni tan sols vaig valorar les altres ofertes quan vaig tenir coneixement que el Barça estava interessat en els meus serveis.”

La voluntat del jugador de vestir la samarreta del Barça va quedar clara amb paraules però també queda palès en fets. I és que el jugador renunciarà a les seves vacances per poder incorporar-se immediatament a les ordres de Valverde. El fet d’haver participat amb Portugal en la copa Confederacions li donava dret a tenir ara uns dies de descans, però ho ha desestimat perquè prefereix anar a la gira nord-americana amb l’equip.

“És un jugador amb experiència internacional i arriba per ocupar una posició que buscàvem reforçar de forma activa. Per característiques i preu entra dins els paràmetres que ens havíem marcat”, va dir Bartomeu. Robert Fernández va remarcar que aquest és un fitxatge de la secretaria tècnica i una aposta personal: “No vull parlar de primeres o segones opcions [en referència a l’opció descartada de Bellerín]. El nom de Nélson sempre ha estat damunt la taula. Fa temps que el seguíem. Sempre hem tingut clar el perfil que volíem, i encaixa. És jove i sap què és jugar a l’elit. El mercat està difícil, però crec que amb ell l’encertem.”

30

milions

+5 cada 50 partits

LES FRASES

És un orgull poder vestir aquesta samarreta. Ho donaré tot per aquest club. És un club molt gran
Nélson Semedo
El nom de Nélson sempre ha estat damunt la taula. Sempre hem tingut clar el perfil que volíem i encaixa
Robert Fernández
Volíem un lateral dret. Per característiques i preu entra dins els paràmetres que ens havíem marcat
Josep Maria Bartomeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)