Barça

La feina segueix per a Robert

Plantilla. Amb la carpeta del lateral dret tancada, en queden un parell per resoldre: l’operació Verratti i gestionar les sortides

Una vegada enllestit el traspàs de Nélson Semedo, la secretaria tècnica blaugrana, encapçalada per Robert Fernández, ha tancat una de les prioritats per a la configuració de la plantilla del nou curs: reforçar el lateral dret. El futbolista portuguès, de 23 anys, ha de permetre resoldre la indefinició viscuda a la posició des que Dani Alves va deixar el club, el passat estiu. A la vegada, allibera Sergi Roberto per tal que pugui tornar a les seves valuoses funcions com a migcampista capaç de combinar bon toc de pilota i empenta física. D’aquesta manera, tot indica que la titularitat se l’ha de disputar amb Aleix Vidal, mentre que Douglas és a la llista de sortides previstes abans que arrenqui la temporada.

Precisament la carpeta de sortides és una de les que més feina requereix. A hores d’ara, la primera plantilla blaugrana s’eleva fins als 27 jugadors, i això que encara faltaria algun reforç més per arribar. A banda de Douglas, tres noms més apareixen en una situació similar: Vermaelen, Munir i Samper. Tots ells tornen de cessions i no està clar si Valverde els atorgarà algun paper dins la plantilla definitiva. En aquest escenari, Munir és el que disposa d’un millor cartell a l’hora de trobar un nou destí. L’interès del Zenit de Sant Petersburg ha topat amb les reticències del jove davanter de 21 anys de marxar al futbol rus i les últimes informacions el situen a la lliga francesa, amb l’Olympique de Marsella i l’Olympique de Lió com a possibles destins. En el pla econòmic, un traspàs de Munir també s’entreveu com un moviment interessant per al Barça a l’hora de sumar ingressos. En aquest sentit, el club el valora en uns 10 milions d’euros.

Més complexa es planteja la recerca d’una sortida per a Vermaelen, així com també per a Douglas. Pel que fa a Samper, ha declarat que el seu objectiu és guanyar-se la confiança de Valverde durant la pretemporada i formar part de la plantilla definitiva. De moment, tots ells formaran part de l’expedició blaugrana que la setmana vinent sortirà cap als Estats Units per iniciar la gira americana.

Focus al mig del camp

Gestionar bé les sortides es preveu bàsic a l’hora d’impulsar noves entrades. Amb el lateral dret resolt, el focus se centra ara en el mig del camp i en un nom destacat: Marco Verratti. Es tracta del jugador que genera més consens i il·lusió pel que fa als reforços desitjats, però topa amb un PSG clarament reticent a negociar qualsevol traspàs. Tot i això, el Barça no hi renuncia i manté la confiança que la situació pugui fer un tomb mentre el mercat d’estiu segueixi actiu. “Té contracte en vigor, així que tampoc puc dir res. Si s’ha de fer alguna cosa amb un jugador amb contracte amb vigor el primer és posar-se d’acord amb el seu club”, va ser la prudent resposta de Robert quan se li va preguntar per Verratti divendres passat durant la presentació de Semedo.

El secretari tècnic blaugrana també va deixar oberta la porta amb relació a Paulinho, si bé també s’ha trobat amb la negativa del club del jugador, el Guangzhou. De fet, l’actual campió del país asiàtic ha refusat les ofertes presentades pel Barça per aconseguir els serveis del migcampista brasiler, d’un perfil sobre el camp més físic, que dista del de Verratti. Pagar l’elevada clàusula del jugador –40 milions d’euros– no entraria en els plans del Barça i, per tant, les possibilitats que acabi vestint de blaugrana aquest estiu s’han rebaixat considerablement. La situació, per tant, convida Robert a buscar alternatives o bé a posposar-ne el fitxatge.

27 JUGADORS

La plantilla té un excedent que cal resoldre per facilitar possibles fitxatges

VERRATTI I PAULINHO

El Barça ha topat amb la negativa dels seus clubs, però la secretaria es manté atenta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)