Barça

El perfil

Del carrer al Barça

Nélson Semedo es va criar futbolísticament als barris de Sintra (Lisboa) i no va ser fins als 15 anys quan va fitxar per un equip professional, el Sintrense

És un jugador ràpid, ofensiu, tècnic i amb una gran forma física, ja que en l’última temporada amb el Benfica i la selecció de Portugal tan sols es va perdre un partit per lesió

“El Barça és un club molt importanti vull guanyar-ho tot aquí. Arribo per demostrar les meves capacitats”
“Sempre he seguitel Barça, un dels meus jugadors favorits sempre ha estat Ronaldinho”

Nélson Semedo (16 de novembre de 1993) arriba al Barça després d’un constant creixement en el Benfica durant les dues últimes temporades. El jugador portuguès va néixer a Lisboa, però els seus pares són nascuts a Cap Verd. Futbolísticament es va criar donant pilotades des de ben petit entre els barris de Sintra. “Em vaig criar a Mina-Sintra i no canviaria res del meu passat, és una vila petita, confortable, simpàtica i acollidora, reflex de la meva personalitat. Jugar al carrer em va fer més fort”, va afirmar ahir el lateral dret en una entrevista per a Barça TV. Amb 15 anys va fitxar pel Sintrense, el seu primer club professional, perquè els dirigents de l’entitat del seu poble el van veure destacar entre els nens del barri.

Després, el 2012, el Benfica va trucar a la seva porta per incorporar-lo al filial, fent una escala prèvia al Fàtima com a cedit durant una temporada. Ja el 2013 es va incorporar a la disciplina del club lisboeta per confirmar la seva evolució junt al tècnic Hélder Cristóvão, a qui té “molta estima”: “I li agraeixo la confiança que em va transmetre. Aquesta etapa per a mi va ser molt exigent, però va ser clau per al meu desenvolupament com a jugador”, hi va afegir Semedo.

Un dels jugadors que el coneix bé és el també lateral dret Oriol Rosell, jugador de l’Sporting de Portugal, etern rival del Benfica. El català ha jugat contra ell aquests últims anys i el defineix com “un jugador molt ràpid, fort, potent, que condueix molt bé la pilota i molt ofensiu. Cada jugador és diferent, i ha de continuar aprenent, però per la manera d’arribar fins a línia de fons té moltes similituds amb Dani Alves i Jordi Alba”.

A més, Rosell confia que, amb Ernesto Valverde a la banqueta, el jugador lisboeta “aprendrà molt i sabrà adaptar-se al que li demani el tècnic”: “En l’àmbit defensiu, la seva rapidesa li permet recuperar fàcilment la posició. S’haurà de veure com juga Valverde, però és jove i té molt de futur. Ha de millorar encara però penso que sí que té possibilitats de triomfar amb el Barça per les característiques de joc que té”, va sentenciar el lateral català.

L’internacional portuguès també arriba avalat per una veu important del barcelonisme, Carles Puyol. L’excapità del club blaugrana veu Semedo com un “molt bon jugador”: “És un jove que ho ha fet molt bé i veurem ara com s’adapta al Barça. Espero que li vagi tot perfecte.” La tasca de fer oblidar Dani Alves i donar estabilitat en la posició de lateral dret –tot i que Sergi Roberto ha complert– no serà gens fàcil, però té qualitats i actitud.

Ara al Barça es retroba amb André Gomes, amb qui va compartir vestidor en el filial del Benfica i amb qui té una gran amistat.

A més de totes les característiques de joc, el portuguès té una gran forma física, ja que tan sols es va perdre un partit per lesió en la temporada anterior amb el Benfica, amb qui va disputar 47 partits en total. En la campanya anterior, va haver de parar durant tres mesos, ja que va ser operat d’una lesió de genoll. Tot i això, el jove lateral no ha tingut cap lesió muscular en gairebé tres anys, sinònim d’una gran potència física.

“Sempre he seguit el Barça, ja que un dels meus jugadors favorits sempre ha estat Ronaldinho. Feia unes coses fantàstiques. El Barça és un club molt important i vull guanyar-ho tot aquí. Arribo per demostrar totes les meves capacitats”, va expressar Nélson Semedo amb un somriure a la cara, conscient del somni que just ara comença.

Amb 23 anys, Semedo arriba al club blaugrana com a internacional portuguès i havent debutat ja en la Champions. Després de la copa Confederacions, el jugador portuguès té ganes de vestir al més aviat possible la samarreta del Barça i ha escurçat les seves vacances per treballar amb l’equip i conèixer els seus nous companys.

65
partits en l’elit.
Ha jugat les dues últimes temporades en el Benfica, on va debutar gràcies a Jorge Jesús. En els dos anys ha fet un total de 3 gols i ha donat 12 assistències, a més de debutar amb la selecció portuguesa i en la Champions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)