Barça

“Cap club pagarà la clàusula de Neymar”

Ni parlar-ne. Robert Fernández esquiva els rumors que situen el brasiler en l’òrbita del PSG, i des del club asseguren que no es plantegen la venda d’un emblema i recorden que el jugador és feliç a Barcelona

“Cap club pagarà la clàusula de rescissió de Neymar. Això no passarà”. Així de taxatiu es va mostrar ahir al migdia Robert Fernández, el secretari tècnic del FC Barcelona, en ser qüestionat sobre els rumors que havien circulat al matí, en què es va assegurar que l’astre brasiler es troba incòmode al Camp Nou, en veure el seu protagonisme esquinçat per l’allargada ombra de Messi, i que el París Saint-Germain, club al qual ja es va vincular Neymar tot just abans de l’última renovació, quan encara cuejaven els problemes fiscals del brasiler, estaria disposat a posar damunt la taula els 222 milions d’euros que marca la seva clàusula de rescissió. Després, a la tarda, va ser el torn del club, a través de Josep Vives, el seu portaveu, que va reiterar que el Barça no es planteja cap canvi d’aires de l’11 blaugrana. “El FC Barcelona està encantat amb Neymar i ell és feliç al club. La seva sortida no està en el nostre imaginari. L’únic que ens preocupa és que continuï jugant tan bé com fins ara i que vagi creixent”, va manifestar Vives. “Neymar és un emblema, un dels millors jugadors del món. No ens plantegem que pugui marxar”, va afegir-hi. Ernesto Valverde, per la seva part, no va entrar a valorar cap rumor de mercat i es va centrar en analitzar futbolísticament Neymar, el qual té tots els números per continuar jugant a la banda esquerra aquesta temporada. “No tinc cap dubte que pot jugar en altres posicions de l’atac, i aquesta versatilitat ens beneficia, però a la banda m’agrada molt, allà el veig bé”, va afirmar l’entrenador.

No hi ha cas

Amb el Barça sense cap tipus d’intenció d’asseure’s amb ningú per negociar la venda de Neymar, la sortida del futbolista només es podria dur a terme mitjançant el pagament de la seva clàusula de rescissió i, per tant, amb la participació directa del jugador, que ja ha manifestat en diverses ocasions que es troba molt a gust al Camp Nou i a Barcelona. “Al Barça em sento com a casa, soc molt feliç”, va afirmar fa poc més d’un any, quan Neymar i el club van oficialitzar la renovació del jugador, que va ampliar el seu contracte amb l’entitat blaugrana fins al 30 de juny del 2021. L’altre argument habitual que sempre va lligat a la teòrica sortida del crac brasiler és la seva relació amb Leo Messi, una suposada fricció que ja es va donar per feta fins i tot abans que Neymar fitxés pel Barça, i que tots dos jugadors sempre han negat, a banda d’evidenciar-ho damunt la gespa partit rere partit. “No m’importa qui marca els gols. El futbol és un esport d’equip i quan marca Leo em sento feliç. A banda de companys, també som amics. El més important és que siguem feliços i quan guanyem tots estem contents”, va reiterar Neymar la setmana passada, a Tòquio, durant la presentació del contracte de patrocini entre el Barça i Rakuten. A més, se suposa que Neymar voldria marxar per ser el gran líder d’un equip guanyador, per aspirar a la Pilota d’Or, i fitxar pel PSG ben bé es podria considerar un pas enrere en la seva carrera, ja que, tot i que el potencial dels parisencs és indubtable, també sembla evident que els focus de la lliga francesa no emanen tanta llum com els que apunten al Camp Nou, on Neymar forma part del millor trident de la història.

I després, és clar, cal afegir a la batedora el que suposaria econòmicament l’operació per al PSG, que malgrat disposar d’un munt de diners hauria de realitzar la inversió més elevada de la història del futbol. Per un costat, el club francès hauria de posar damunt la taula els 222 milions de la clàusula de Neymar, una xifra a la qual hauria d’afegir el sou del jugador –que a França hauria de tributar el 75%– i la prima de fitxatge per al jugador i per al seu pare, que amb un contracte de cinc anys podria situar l’operació ben bé al voltant dels 600 milions d’euros.

Nasser al-Khelaifi, el propietari del PSG, mai ha amagat la seva predilecció per Neymar, l’astre mundial que permetria que el seu club se situés entre els gegants. Per assolir el seu somni, però, primer haurà de convèncer el brasiler, que és feliç a Barcelona, i després fer front a una quantitat de diners elevadíssima, fins i tot per a una cartera tan farcida com la seva.

LES FRASES

La sortida de Neymar no està en l’imaginari del club. Ell és un emblema, un dels millors jugadors del món
Josep Vives
portaveu del fc barcelona

LA XIFRA

No tinc cap dubte que Neymar pot jugar en altres posicions, i aquesta versatilitat ens beneficia, però a la banda m’agrada molt
Ernesto Valverde
entrenador del fc barcelona
222
milions d’euros
val Neymar, una elevada clàusula de rescissió que l’estiu que ve ascendirà fins als 250 milions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)