Barça

El club anuncia uns ingressos de 708 milions i 18 de benefici

Tancament de l’exercici 2016/17. Al marge del rècord d’ingressos, el Barça també tanca els comptes anuals amb una reducció del deute de 24,5 milions d’euros, deixant-lo ara en 247 milions

El FC Barcelona tanca l’exercici 2016/17 amb uns ingressos rècord de 708 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de 13 milions d’euros en relació amb la xifra pressupostada inicialment per aquest concepte, amb un benefici net de 18 milions d’euros després d’impostos. El portaveu del club, Josep Vives, va anunciar l’aprovació del tancament dels comptes anuals per part de la junta en la reunió ordinària que va tenir lloc ahir dilluns a les instal·lacions del club i va deixar palès en la seva compareixença la satisfacció de la junta del balanç final d’aquest exercici, ja no només per l’increment d’ingressos, que se situa en la línia fixada en el pla estratègic del club per arribar als 1.000 milions d’euros l’any 2021, sinó pel resultat de l’explotació. El deute del club, amb una reducció de 24,5 milions d’euros, ha quedat fixat en 247 milions d’euros, mentre que la ràtio en relació amb l’Ebitda és d’1,99, de manera que es manté de ple dintre dels límits fixats pels estatuts, que aquest any estava fixat al 2,25. En aquest exercici, la massa salarial esportiva ha suposat un 66% del total de la despesa del club.

Vives també va recordar que en els últims dies s’ha fet pública la llista que elabora la revista nord-americana Forbes, en què situa el FC Barcelona com el quart club més valuós del món, amb una valoració de 3.640 milions d’euros, un 2% més que l’any passat, només darrere dels Dallas Cowboys, els New York Yankees i el Manchester United.

Quant a la transformació urbanística de l’entorn de les Corts i al futur Espai Barça, la junta directiva també va mostrar la seva satisfacció per l’aprovació inicial de la proposta de modificació del pla general metropolità (MPGM) per part de la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona a proposta de l’equip de govern de la ciutat, en el que suposa un primer pas cap a l’aprovació definitiva. I satisfacció també pel resultat favorable de dos processos judicials guanyats els últims dies. Per una banda, el de la demanda interposada pel Santos davant la FIFA en relació amb el fitxatge de Neymar i que el màxim organisme mundial de futbol va rebutjar [el Barça únicament farà efectiu el pagament de 2 milions d’euros corresponents a la nominació de Neymar com a candidat a la Pilota d’Or, pagament que el club va bloquejar a l’espera d’una resolució definitiva] i, per una altra banda, el judici guanyat contra l’empresa MCM Publicidad SL per l’explotació de la façana de la Masia.

El club també va anunciar que el premi anual a la dona barcelonista, atorgat pel Grup Edelmira Calvetó des del 2011, recau en aquesta edició en l’equip d’hoquei sobre herba amateur denominat Mamis Culeres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)