Barça

La gira de Cillessen

Gira americana. L’holandès serà l’únic porter del primer equip als Estats Units, però tot i així assumeix que no parteix amb avantatge i manifesta que ho aprofitarà per “treballar dur”

Amb Claudio Bravo al Manchester City i sabent-se titular des de l’estiu passat, Marc André Ter Stegen s’ha agafat unes merescudes vacances després d’haver guanyat la copa Confederacions sent titular amb Alemanya. El porter alemany no ha tornat abans d’hora, com ho havia fet altres anys. S’ha casat i no s’incorporarà al grup que dirigeix Ernesto Valverde fins després de la gira americana. Així que si Ter Stegen està de vacances i Jordi Masip ja forma part del Valladolid, Jasper Cillessen serà l’únic porter del primer equip als EUA. L’holandès va jugar l’últim partit de la temporada passada, la final de copa contra l’Alavés que va significar l’últim títol de l’era Luis Enrique, i jugarà també demà el primer contra la Juventus a Nova York. Cillessen, que tindrà el suport durant tota la gira dels porters del filial, Adrià Ortolà i Jokin Ezkieta, va arribar l’estiu passat al Camp Nou procedent de l’Ajax després que Bravo demanés marxar al Manchester City. El Barça va pagar 13 milions fixos i dos més en variables per ell, que va arribar sabent i acceptant que seria suplent i que es limitaria a jugar la copa. L’holandès va disputar i guanyar el torneig del KO i dos partits més, un de lliga i un altre de Champions. “Intentaré aprofitar aquesta gira, sobretot per treballar dur. Però el fet que Marc no estigui aquí no crec que em doni cap tipus d’avantatge. Ell s’ha guanyat les vacances i està treballant al gimnàs. Segur que quan s’incorpori a l’equip estarà en un gran moment”, deia el porter holandès des dels Estats Units. Cillessen va ser el porter de la copa i no amaga que aquesta temporada li agradaria jugar més, tot i ser conscient de les dificultats que tindrà per fer-ho. “El curs passat vaig arribar a l’agost i sabia el que em tocaria jugar. Vaig estar content jugant i guanyant la copa, però com a qualsevol futbolista m’agradaria jugar més i treballaré dur per tenir més partits. No em conformo amb jugar la copa, però serà l’entrenador qui ho decideixi”, deia l’holandès, que explicava no haver parlat amb Ernesto Valverde sobre quin serà el seu rol dins l’equip i quines competicions li donarà. Cillessen és conscient que el canvi d’entrenador no l’afavoreix especialment per tenir més presència en l’equip. Cillessen sí que va confirmar que, a banda de guanyar tots els títols aquesta temporada, només pensa en blaugrana i que descarta abandonar el club, tot i que acabi jugant només la copa. S’havia dit que Frank de Boer, nou entrenador del Crystal Palace, li podia fer una oferta, però el porter no vol ni sentir-ne a parlar. “No he parlat amb Frank de Boer, ningú m’ha trucat, i si algú ho fes, no escoltaria ofertes.”

LES FRASES

Intentaré aprofitar aquesta gira, sobretot per treballar dur. Però el fet que Marc no estigui aquí no crec que em doni avantatge
El curs passat vaig arribar a l’agost i sabia el que em tocaria jugar. Vaig estar content jugant i guanyant la copa del Rei
M’agradaria jugar més i treballaré dur. No em conformo amb jugar la copa però serà l’entrenador qui ho decideixi

Acompanyat pels porters del filial: Ortolà i Ezkieta

Per cobrir l’absència de Ter Stegen en aquesta gira, Ernesto Valverde disposarà de dos porters del filial: Adrià Ortolà i Jokin Ezkieta. El primer torna al club després d’haver jugat la temporada passada com a cedit a l’Alavés, amb poca participació. El valencià va arribar al Barça el 2013 i aquest curs serà el porter del filial de Gerard López i el tercer porter del primer equip, una fórmula que no agradava Luis Enrique però per la qual aposta el nou entrenador del Barça. Pel que fa a Ezkieta, el gegant navarrès, de gairebé dos metres d’alçada, va arribar l’estiu del 2015 al Barça, i després d’haver jugat la temporada passada al Sabadell com a cedit, aquest curs formarà part del filial de Gerard.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)