Barça

futbol

barça

Creixen les sospites

El Barça, públicament, continua dient que Neymar no marxarà al PSG, però en privat admeten que alguna cosa passa amb ell i que podria acabar sortint aviat

El Barça es va entrenar ahir per primera vegada als Estats Units. Ho va fer en doble sessió a les instal·lacions dels Red Bulls, situades a uns 60 quilòmetres de Manhattan. El brasiler Neymar va ser el gran protagonista del dia, com ho està sent durant tota la setmana. Com era d’esperar, tothom va estar atent als seus moviments perquè cada vegada hi ha més sospites que el brasiler deixarà el Barça aquest estiu. Neymar, com sempre, va ser dels últims a baixar de l’autocar que va traslladar l’equip fins al camp d’entrenament. Ho va fer amb els seus inseparables Messi i Luis Suárez, tot i que mentre ell ho feia amb cascos i escoltant música, l’argentí i l’uruguaià ho feien parlant animadament. També va ser Neymar l’últim a sortir al camp d’entrenament pocs minuts després. Ho va fer seriós i es va entrenar al costat dels altres membres del trident i molt a prop del seu bon amic Douglas. Els jugadors que ahir van atendre la premsa, Sergi Roberto i Cillessen, van explicar que el veuen tranquil, com sempre. Algun membre de l’expedició que coneix prou bé el brasiler, però, sí que va admetre que està molt més seriós del que sol estar. Que se’l veu seriós i preocupat per la situació. I el rostre de Neymar, així com el fet que no hagi volgut aclarir públicament la seva situació, ha provocat que cada vegada hi hagi més nervis al club. Més sospites que el crac brasiler ha decidit acceptar l’oferta del París Saint-Germain per marxar aquest estiu. Públicament, la directiva continua negant que Neymar abandoni el Barça, però en privat admeten que no les tenes totes. “Neymar no està en el mercat. Té contracte per a quatre temporades més i, per descomptat, comptem amb ell. Neymar és part d’aquest equip, és part d’aquest trident”, assegurava ahir mateix el president, Josep Maria Bartomeu, en una de les entrevistes que va concedir als mitjans de comunicació locals, i va parlar del fair play econòmic de FIFA per argumentar que els francesos no pagaran la clàusula de rescissió del brasiler. “Aquestes clàusules són impossibles d’activar si vols complir amb el fair play financer. Ara bé, si algú no vol complir, per descomptat que pot activar-la”, va dir Bartomeu.

Declaracions en públic del president del Barça apel·lant al fair play financer, però sospites i por admeses en privat des de dins del club. “Comencem a intuir que alguna cosa hi ha perquè si no hi hagués res, no li costaria res dir-ho públicament”, explica a aquest diari una veu important del club blaugrana que va compartir vol cap als Estats Units, entre d’altres, amb quatre dels famosos toiss, els amics inseparables del davanter que formen part del seu entorn.

La persona més important de l’entorn de Neymar, però, és el seu pare i representant. I tot indica que és ell qui ha decidit el futur de Neymar, que en un principi no volia ni sentir a parlar de marxar del Barça però que hauria acabat sent convençut pel seu pare i tindria ja decidit abandonar el club blaugrana després d’aquesta gira pels Estats Units si no canvien molt les coses. El jugador sempre ha apostat pel Barça per continuar guanyant títols i ser important al costat de Messi i per això va renovar l’estiu passat fins al 30 de juny del 2021 rebutjant una oferta molt important del PSG. El seu pare, en canvi, prefereix els diners de Nasser al-Khelaifi, a qui ja no hauria pogut dir que no aquesta vegada. Sobretot perquè el propietari del PSG, a banda de pagar la clàusula de rescissió de Neymar, que és de 222 milions d’euros, i una fitxa d’uns 40 milions per temporada al davanter, també ha promès una important prima de traspàs al pare, que podria arribar fins als 100 milions d’euros. Amb tants diners sobre la taula, no és estrany que Neymar pare ho hagi fet tot per convèncer Neymar fill amb una sèrie d’arguments com ara que lluny de Messi creixerà més i podrà aspirar a guanyar la Pilota d’Or, que el PSG, que també està mirant de fitxar Alexis Sánchez, va pel camí de ser un dels grans d’Europa i amb ell a la davantera aspirarà a tot, i que marxant a França se li acabaran tots els problemes que té amb la justícia des que Sandro Rosell el va fitxar per al Barça l’any 2013. A més, Neymar pare sap que per als seus negocis és millor ser a París que a Barcelona.

És a París on l’esperen amb els braços oberts. No van voler explicar res sobre el possible fixatge, però tant Unai Emery com els brasilers Marquinhos i Thiago Silva van obrir a Neymar les portes del club també des dels Estats Units, on també està de gira el PSG. “No sé si vindrà Neymar, però hem de tenir un jugador del top-5 mundial. Ha progressat molt i quan es té un projecte important com el nostre és bo tenir jugadors com ell”, deia Emery. “Neymar a París? No ho sé, però per a projectes importants com el nostre sempre és bo tenir jugadors com ell”, explicava Thiago Silva. I amb paraules semblants s’expressava Marquinhos: “A mi no m’ha dit res. És un jugador excepcional i si ve ens ajudarà molt.”

Així esperen Neymar dos dels seus companys en la selecció brasilera que han vist com la família ha crescut amb la recent arribada de Dani Alves. De fet, algunes veus assenyalen que el fitxatge del lateral ha estat una manera d’il·lusionar Neymar i mirar de convèncer-lo perquè aquesta vegada digués que sí al PSG després que Al-Khelaifi decidís tornar a afrontar l’operació enfadat per l’interès del Barça per Verratti, empipament que s’afegeix al que hi ha a Qatar des que el club blaugrana no va renovar el contracte de patrocini amb el govern d’aquell país.

BARTOMEU

“Si vols complir amb el ‘fair-play’ financer, és impossible pagar la clàusula”

NEYMAR

Es va entrenar amb normalitat, però hi ha qui sospita que marxarà després de la gira
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)