Barça

Un dimecres de clàssic

Calendari de la lliga. El sorteig estableix un Madrid-Barça pel 20 de desembre. Es tracta d’una jornada intersetmanal i que els blancs afrontaran tot just després de disputar el mundial de clubs

No és gens usual que un clàssic corresponent a la lliga es jugui entre setmana, però els capricis del sorteig del calendari així ho van establir ahir. Serà el dimecres 20 de desembre, coincidint amb la jornada 17, i amb el Santiago Bernabéu com a escenari. Una cita –l’última de competició del 2017– amb les festes de Nadal a tocar i que pot ensopegar el Madrid en plena ressaca del mundial de clubs. I és que només quatre dies abans s’haurà jugat la final d’aquest torneig, que aquest any té com a seu els Emirats Àrabs i en el qual haurà participat el conjunt blanc per la seva condició de campió de l’última Champions.

Pel que fa al clàssic de la segona volta, ha quedat fixat pel cap de setmana del 5 i el 6 de maig, coincidint amb l’antepenúltima jornada. Per tant, pot ser una data decisiva a l’hora de definir el títol, amb l’avantatge per als blaugrana de disputar-se al Camp Nou.

Però, abans de les dues cites contra el Madrid, el Barça tindrà el Betis de rival en l’estrena del campionat –curiosament també ho va ser el curs passat–, fixada pel cap de setmana del 20 i el 21 d’agost, al Camp Nou. Durant les primeres jornades, destaquen cites com un derbi contra l’Espanyol a l’estadi blaugrana en la tercera jornada (9 i 10 de setembre), i en la sisena (23 i 24 de setembre) la visita del Barça a Montilivi per enfrontar-se per primera vegada al Girona a primera divisió. Durant la primera volta, els blaugrana també tindran sortides exigents, al Wanda Metropolitano –el nou feu de l’Atlético–, a San Mamés i a Mestalla.

Els d’Ernesto Valverde tancaran la primera volta el 13 o el 14 de gener del 2018 contra la Real Sociedad a l’estadi d’Anoeta. Per tant, el conjunt basc també serà l’ultim rival dels blaugrana, que tancaran el campionat al Camp Nou el 20 de maig del 2018.

Com que el 2018 és any mundialista, les competicions estatals avancen els seus finals i en l’àmbit espanyol això es reflecteix clarament en la final de copa. Està programat que es disputi el dissabte 21 d’abril, coincidint amb el cap de setmana de la 34a jornada. Per tant, els dos finalistes hauran d’ajornar els partits de lliga que tenen marcats per aquella data. En el cas del Barça, a Vila-real.

FINAL DE COPA

La disputa del mundial el 2018 l’avança al 21 d’abril, coincidint amb la jornada 34
Com en el curs passat, el Barça arrencarà la lliga al Camp Nou contra el Betis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)