Barça

“Comptem amb Neymar i ell compta amb nosaltres”

Valverde. El nou entrenador del Barça creu que el brasiler es quedarà i confessa que està molt expectant per veure el seu equip per primer cop

L’entrenador del Barça, Ernesto Valverde, tot i que no sigui un partit oficial, farà contra el Juventus el seu debut a la banqueta del Barça. Ho farà, però, amb tothom pendent del futur de Neymar. El tècnic blaugrana va explicar que l’equip intenta aïllar-se de tots aquests rumors i que confia a poder continuar disposant de Neymar aquesta temporada. “Estem en època de rumors i ho entenem perfectament, però Neymar és amb nosaltres, comptem amb ell i ell compta amb nosaltres. No hem parlat del seu futur, hem parlat de qüestions tàctiques i, quan ho fem, pensem que estarà amb nosaltres. És un jugador que volem molt perquè és molt important per tot el que ens aporta en el camp i també en el vestidor”, va dir Valverde en la sala de premsa del Red Bull Arena, estadi en el qual ahir es va entrenar el Barça. El tècnic, responent sobre el futur del brasiler, va ser una mica més contundent i va explicar que no li passa pel cap que se’n vagi. No entenc que ens preocupem tant del futur. Ja ho farem, si passa alguna cosa. El que ara ens interessa és que és aquí i que comptem amb ell. No penso que Busquets –que era al seu costat– se’n vagi demà, i tampoc ho penso de Neymar”.

Precisament de Busquets va parlar Valverde. Evita el tècnic sempre que pot parlar de fitxatges i ahir ho va fer quan li van demanar per Dybala i per possibles arribades, però no li va costar lloar un dels capitans del Barça: “He hagut de patir molt a Sergio Busquets quan he estat a la banqueta rival i ara gaudeixo amb el seu joc. És un jugador que sempre està disposat a ajudar l’equip en atac i en defensa, és un jugador al voltant del qual sempre flueix el joc.”

El nou entrenador del Barça també va valorar com està vivint la seva estrena a la banqueta blaugrana i va explicar que té moltes ganes de fer-ho. “Ho estic vivint amb normalitat i al mateix temps amb expectació, tinc ganes de veure el meu equip en competició, estic coneixent els jugadors i els estic veient en els entrenaments, però sempre és diferent veure’ls en el camp, en un partit, veure com estem progressant”, va dir l’entrenador blaugrana, que no va donar pistes sobre quin sistema utilitzarà avui el Barça, però sí que va avançar que repartirà minuts entre la majoria de futbolistes que són a Nova Jersey: “És el primer partit de pretemporada i no estem rodats ni per jugar molts minuts ni a un ritme molt alt. Repartirem el temps entre tots els jugadors, no tots els que hi són perquè n’hi ha molts aquí, però dosificarem minuts i carregues de treball.”

Busquets: “Millor que aquí no estarà enlloc”

Home de poques paraules, a Sergio Busquets, un dels capitans de l’equip, li va tocar ahir parlar del tema Neymar. El de Badia li va dir al brasiler que, com a Barcelona, no estarà enlloc. “És una pregunta per a ell. Estem en temps de fitxatges i rumors. Jo no sé què passarà, és ell qui ho ha de dir, i suposo que quan pugui ho dirà. No li he de dir res. Ja sap on està i com hi està. Com aquí no estarà enlloc i per la meva part l’únic que puc dir és que espero que es quedi molts anys amb nosaltres.” Busquets va negar que el Barça estigui en la fi d’una època, com asseguren a Madrid, apel·lant a l’esperit guanyador del seu equip: “Fa 10 anys que sóc en aquest grup i sempre hem guanyat, en la primera temporada vaig guanyat el triplet i l’equip ha continuat guanyant, la temporada passada no va ser bona, però amb el nou entrenador tornem a tenir il·lusió de guanyar-ho tot una altra vegada.”

Per Busquets, és bo començar la pretemporada jugant contra un rival dur. “És bo ser en un torneig que cada any té mes nivell, amb els grans d’Europa. A nivell físic i tàctic encara és aviat, però jugar ara contra equips bons és positiu perquè et dona un plus durant la temporada.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)