Barça

Poden jugar junts

Neymar tenia pràcticament decidit abandonar el Barça per convertir-se en el líder del PSG, però ara la seva continuïtat està molt més a prop després d’haver parlat amb Messi, Suárez, Piqué i altres companys

Amic del brasiler, passa a ser objectiu blaugrana per reforçar l’equip

Les coses, les situacions, poden canviar d’un dia per l’altre en el món del futbol. El que avui és negre l’endemà es pot convertir en blanc. És el cas de la situació de Neymar al Barça, que ja no és tan clara com fa uns dies, quan semblava segur que deixaria Barcelona i la canviaria per París i els petrodòlars de Nasser al-Khelaifi. Fa uns dies, després d’alguns moviments, la mateixa directiva blaugrana sospitava que el brasiler podia marxar al París Saint-Germain, i el nerviosisme, tot i que públicament tocava dir tot el contrari, es va instal·lar en el club, que ha maniobrat en les últimes hores per mirar de canviar el guió d’una pel·lícula que semblava que ja estava escrit. Ha canviat tant la situació que el president del club, Josep Maria Bartomeu, que havia guardat silenci sobre el cas, es va atrevir a respondre ahir des de Manhattan a la pregunta: “Estan tranquils amb Neymar?” amb un: “Sempre ho hem estat, i ho hem dit.”

Neymar ja havia tingut temptacions de marxar del Barça un parell de vegades abans d’aquesta, amb importants ofertes del Manchester United i el París Saint-Germain, però sempre les havia acabat rebutjant. Aquesta vegada estava disposat a acceptar-la. L’oferta econòmica del PSG, que continua disposat a pagar la clàusula de rescissió de 222 milions d’euros, per al jugador i també per al seu pare era marejant. I un exblaugrana, Dani Alves, ha estat fent una feina impagable, o pagable, per Al Khelaifi. Alves és molt amic de Neymar i sobtadament va trencar la paraula que havia donat a Pep Guardiola i Txiki Begiristain per incorporar-se al Manchester City per convertir-se en nou jugador del PSG. Des que va arribar es va posar a treballar perquè Neymar l’acompanyés en la seva aventura parisenca. Moltes trucades, moltes hores de conversa van acabar de convèncer Neymar per, aquesta vegada, acceptar que els francesos paguessin la clàusula de rescissió i convertir-se en el líder d’un projecte que aspira, amb diners i més diners, a regnar a Europa. A París, la família Neymar nedaria en diners i el jugador podria aspirar a guanyar la Pilota d’Or allunyant-se de Messi.

Però precisament Messi és una de les claus que la història hagi canviat tant i que ara el brasiler estigui més a prop del Barça. Messi i Neymar són molt bons amics. I també Luis Suárez. La seva associació és espectacular al terreny de joc, però tots tres s’entenen igual de bé a fora. I aquests dies, en la concentració que el Barça està fent a Nova Jersey, han pogut xerrar molt entre ells. Messi i Suárez han mirat de convèncer Neymar perquè es quedi, així com altres companys. Important ha estat la conversa que va mantenir Neymar amb Piqué. Li va dir que no li podia fer això al Barça, que ja tindria temps de liderar el projecte i li va fer veure que a cap lloc no estarà millor que a Barcelona i al Barça. I sembla que la capacitat de persuasió dels companys hauria donat resultat. Neymar estava disposat a marxar cap a França, però els dubtes que tenia el club sobre el futur del brasiler sembla que ara els tingui ell i que estigui pensant més a quedar-se que a marxar, tot i haver de renunciar a una gran quantitat de diners, per a ell i per al seu pare, que ahir mateix va tornar a parlar amb la directiva del Barça i va negar haver cobrat ja una prima de traspàs i va explicar que ell vol que el seu fill continuï de blaugrana.

La tasca dels companys podria haver estat decisiva perquè Neymar acabi decidint continuar de blaugrana. També la direcció esportiva i el president, Josep Maria Bartomeu, han estat treballant per aconseguir-ho i esperen que en breu hi hagi una declaració pública del jugador o del seu pare confirmant que es queda al Barça. El mateix president, que ja ha tornat a Barcelona, on ha d’assistir a un acte de commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics de 1992, va parlar abans de marxar una estona amb Neymar. Ho va fer després de l’entrenament que l’equip va fer al Red Bull Arena previ al partit jugat aquesta matinada contra la Juventus. No va ser una trobada gaire llarga, d’uns 10 minuts. Es va demanar al brasiler que aclarís una situació que fa uns dies era negra per als interessos del Barça i que, de mica en mica, va deixant de ser fosca i va passant a ser més blanca.

Hi ha hagut converses amb Neymar per part del club, i una de les coses que està disposat a concedir-li el Barça, que el va renovar l’estiu passat i no pot afrontar una nova millora de contracte, és l’arribada d’un brasiler que farà encara més feliç Neymar a Barcelona. El Barça busca un migcampista per completar una línia que cal reforçar. I el club està disposat a abordar el fitxatge de Coutinho, gran amic de Neymar, ara que Verratti sembla pràcticament descartat. L’italià representava més la pausa i el control que necessita el Barça, però el PSG no ha volgut ni escoltar ofertes per molt que el jugador, que ha canviat de representant i ara sembla que renovarà amb els francesos, demanés marxar fa unes setmanes. Així que el Barça ha canviat d’objectiu i es fixa ara en el jugador del Liverpool, un futbolista més de desequilibri, que juga més a prop de l’àrea rival. Ja treballa per aconseguir aquesta incorporació. El principal problema serà el preu que demanarà el Liverpool. Però l’esforç s’està fent perquè Neymar es quedi i que el seu amic Coutinho arribi al Barça.

CLAU

Els companys han pressionat Neymar perquè continuï de blaugrana

COUTINHO

Amb Verratti més que lluny, s’ha convertit en l’objectiu per reforçar l’equip

EL PARE

Nega haver cobrat una prima de fitxatge i diu que vol que el seu fill es quedi

BARTOMEU

Va tenir una trobada amb el jugador després de l’entrenament de divendres

EL PRESIDENT

“Sempre hem estat molt tranquils, i ho hem dit”, va dir des de Manhattan

IMPORTANT

Amic de Neymar, seria un punt que ajudaria en l’equilibri del brasiler

PROBLEMA

El club admet que el Liverpool demanarà molts diners pel migcampista

Una amistat que ve de molt lluny

“Aquest noi serà el millor jugador del món.” Aquesta va ser la impressió que va tenir Neymar quan va veure jugar Coutinho per primer cop, i d’això en fa un bon grapat d’anys. Perquè l’estreta amistat que mantenen els dos cracs va sorgir a les categories inferiors de la selecció del Brasil, quan el blaugrana era la perla del planter del Santos i el red, la del Vasco da Gama. I la primera gran demostració conjunta la van oferir en el MIC del 2008, quan la seleção de Neymar i de Coutinho es va imposar amb contundència, un seguit d’exhibicions que ja llavors van fer parlar molt. El camí a l’elit ja era qüestió de temps, i poc després Coutinho va fitxar per l’Inter de Milà, mentre que Neymar, convençut de triomfar abans al Santos, encara trigaria tres anys més a desplaçar-se a Europa. “M’agradaria jugar amb Coutinho. Encaixaria al Barça”, va afirmar Neymar la primavera passada, quan li van preguntar per les seves preferències entre els jugadors de la Premier League. Perquè malgrat haver seguit camins diferents, l’amistat entre tots dos s’ha mantingut intacta, com reflecteixen cada vegada que coincideixen a la selecció. I no només això, ja que la bona entesa també es produeix damunt la gespa, com en aquell històric MIC del 2008.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)