Barça

Calma tensa

El Barça es manté cautelós sobre el futur de Neymar a l’espera que sigui el jugador qui anunciï la seva decisió definitiva

El club blaugrana, que no pensa revisar-li el contracte, li demana paciència per arribar al cim del futbol mundial i li ha transmès el desig de fitxar Coutinho

Després de la tempesta sempre arriba la calma, tot i que en el serial de Neymar aquesta només sigui un breu impasse mentre es produeix el següent capítol. Perquè a hores d’ara el futur del jugador brasiler continua sent incert, malgrat que en el si dels dirigents blaugrana les sensacions són millors que les de dissabte passat, quan després de reunir-se amb el pare del jugador pràcticament van donar per perdut Neymar. El cas, però, digne dels guionistes més enrevessats, va fer un gir inesperat amb l’estrambòtica piulada de Gerard Piqué, un cop de teatre a iniciativa del propi jugador català que va agafar a contrapeu tots els protagonistes del serial. L’acció temerària del central no va agradar ni a l’entorn de Neymar –on es considera que l’acte va ser una frivolitat que no ajuda gens al brasiler–, ni als dirigents blaugrana, que creuen que qui s’ha de pronunciar públicament és Neymar, i no Piqué. De fet, aquest és el missatge que el Barça, que espera, això sí, que la piulada de Piqué sigui veritat, li ha transmès a Neymar un pronunciament públic que tanqui definitivament un serial que ja fa massa que dura i que no ajuda gens ni en la planificació de la plantilla del primer equip –ja que en el cas que finalment Neymar marxi del Barça s’hauria de fitxar un substitut de plenes garanties– ni en la preparació del conjunt d’Ernesto Valverde, que està vivint als Estats Units una gira d’allò més moguda, amb l’11 blaugrana en boca de tothom.

Manté el silenci

Lluny de donar-se per al·ludit, però, de portes enfora Neymar es manté aliè a tot l’enrenou que gira entorn seu. Ahir, per exemple, es va mostrar molt feliç i somrient durant l’entrenament matinal celebrat al Red Bull Training Center de Nova Jersey, en què va bromejar amb Leo Messi, Luis Suárez i també amb Piqué. De fet, la seva indefinició és tal que fins i tot una bona part de la plantilla desconeix a hores d’ara quines són les seves intencions respecte al seu futur immediat. Més d’hora que tard, però, Neymar haurà de deixar de treure pètals a la margarida i prendre la decisió definitiva, i més ara, que totes les cartes ja estan damunt de la taula. El jugador i el seu pare ja saben que el Barça no pensa tornar-li a revisar el contracte, així que si la seva prioritat són els diners no li quedarà més remei que fer les maletes i marxar cap a París. On el club ha incidit, en canvi, és en la parcel·la esportiva, mirant de fer veure a Neymar que al Barça ja és una peça fonamental, en la qual forma part del millor trident de tots els temps, i amb molts anys encara per endavant per acabar sent el gran líder de l’equip. A més, des de l’entitat blaugrana també li han fet arribar la certesa que les prioritats de la secretaria tècnica són fitxar Paulinho i Coutinho, un jugador d’una qualitat excepcional que manté una gran amistat amb Neymar des que tots dos eren dues perles del futbol brasiler. Aquestes incorporacions minimitzarien un dels arguments que està utilitzant el PSG en les negociacions: el de l’enorme gros de jugadors brasilers que formen part de la seva plantilla, de la qual formen part Thiago Silva, Marquinhos, Alves, Motta i Lucas Moura.

El PSG, a l’espera

Tot i l’enrenou que es va generar per la piulada de Gerard Piqué, al París Saint-Germain continua regnant-hi la tranquil·litat, amb el convenciment que Neymar no refusarà l’oferta marejant que li han fet arribar a través del seu pare i representant. Els contractes, de fet, ja estan redactats, així que l’operació s’acceleraria molt si Neymar hi donés el seu vistiplau. De portes enfora, però, el club parisenc continua amb la seva política de mantenir-se en silenci, conscients que el fitxatge no està tancat i que no seria la primera vegada que perden una incorporació de renom quan ja es donava per feta. L’únic que ahir es va pronunciar al respecte va ser el lateral belga Thomas Meunier, que va respondre amb humor i a través de Twitter la famosa piulada de Piqué. “Sembla que la majoria heu tingut una síncope... Esperem encara una mica. Exclusiva entre parèntesis”, va escriure el jugador del PSG. I té raó: ara ja només queda esperar que Neymar prengui una decisió i que la transmeti a les parts implicades. Perquè ja va sent hora que el serial arribi al seu capítol final.

EN UNA BOMBOLLA

Neymar continua aliè al serial i ahir es va mostrar rialler en la sessió matinal

ACTE UNILATERAL

La piulada de Piqué no va agradar ni al club ni a l’entorn del jugador

TRANQUILS

El PSG es manté expectant, amb el convenciment que l’operació s’acabarà tancant

Maxwell, un exblaugrana clau en tot l’assumpte

Un exjugador del FC Barcelona està tenint molt a veure en tota l’operació que podria portar Neymar al PSG. Es tracta de Maxwell. El brasiler va penjar les botes aquesta temporada i està integrat en l’estructura tècnica del club francès. Maxwell té la plena confiança del propietari del PSG, Nasser Al-Khelaffi, i del nou director esportiu, Antero Henrique. De fet, durant tot aquest temps ha mantingut contactes amb Neymar per convèncer-lo que fitxar pel club francès és la millor opció perquè podria ser el líder de l’equip que entrena Unau Emery. Maxwell també va ser una figura important perquè Dani Alves finalment s’acabés decantant pel PSG quan pràcticament tenia lligat el seu futur amb el Manchester City. La colònia brasilera del club parisenc està pressionant molt Neymar perquè aquest acabi decidint posar fi a la seva etapa. I Maxwell la lidera.

Crítiques al PSG des de Lió i Munic

L’escandalosa xifra que està disposat a pagar el PSG per fitxar Neymar, de 222 milions d’euros, ha començat a aixecar crítiques a Europa, on a banda de posar en dubte si el club parisenc incompliria o no el Fair Play financer imposat per la UEFA, es veu la hipotètica operació amb ulls recelosos. “Nosaltres no podem invertir, no venem jugadors per guardar els diners. El 30 de juny teníem 260 milions de fons propis, el 60% de l’economia global de tot el futbol francès, però aquests diners no servirien per fitxar jugadors de 220 milions. No és la nostra estratègia”, va etzibar ahir Jean-Michel Aulas, el president de l’Oympique de Lió, conegut per les seves habilitats a l’hora de vendre les estrelles del seu club. I també es va referir al tema Neymar Uli Hoeness, el màxim dirigent del Bayern de Munic, que va qualificar el PSG de “tauró”. [Pagar tants diners per un jugador] és una mostra de debilitat i de falta de previsió. El traspàs més car de la història no ha de ser necessàriament el millor. Nosaltres hem de trobar el nostre propi camí enmig d’una piscina farcida de taurons”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)