Barça

De l’hospital al Camp Nou

Visita virtual. La Fundació FC Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Abidal i l’empresa Awabot, va fer possible que en Pol, un nen hospitalitzat, acompanyés l’exjugador francès en el ‘tour’ per l’estadi

En Pol, un nen de 13 anys que estava ingressat a l’hospital de Sant Pau, va poder complir un dels seus somnis fa unes setmanes, poc abans de morir de la malaltia que patia. Acompanyat per Éric Abidal, i a través d’un robot teledirigit, en Pol va poder gaudir del Camp Nou Experience, visitant el Museu del Barça i corrent per la gespa de l’estadi de manera virtual.

Va ser la primera prova pilot d’un projecte d’innovació social de la Fundació FC Barcelona destinat a infants i joves de tot el món fins a 18 anys que pateixen malalties molt greus i que no poden sortir de l’hospital. Vist l’èxit de la prova pilot, la fundació posarà en marxa aquesta acció, en col·laboració amb la Fundació Éric Abidal i l’empresa Awabot, que cedeix la tecnologia. La idea, com explica l’exjugador blaugrana “va sorgir després de veure a la televisió un reportatge sobre l’Olympique de Lió i un hospital que utilitzava aquest robot”. La fundació batejarà aquest robot amb el nom de Pol, en record d’aquest jove pioner d’aquesta experiència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)