Barça

Digne, exemplar enmig de l’horror

Atemptat terrorista. El blaugrana, que viu a la plaça Catalunya i dijous li va tocar viure de prop la tragèdia, no va dubtar a socórrer algunes de les víctimes de la Rambla

Fets absolutament tràgics com els succeïts dijous a Barcelona i a Cambrils sempre deixen al darrere moltíssimes històries personals colpidores. Moltes llàgrimes, molta incredulitat, molta impotència i també molts herois anònims. D’entre tots els ciutadans que enmig de la tragèdia no van dubtar ni un instant a socórrer les víctimes de l’atemptat terrorista que va tenir lloc dijous a la Rambla de Barcelona, ha transcendit en les últimes hores, segons una informació de RAC1, la participació de Lucas Digne.

L’internacional francès va viure dijous en primera persona el drama, però va tenir la suficient sang freda per reaccionar com un ciutadà exemplar davant el desastre. Digne viu des de fa uns mesos en un pis de la plaça Catalunya i quan va ser conscient del que acabava de succeir no va dubtar a baixar al carrer a ajudar algunes de les víctimes dels atemptats. El blaugrana vivia abans en un pis de la part alta de Barcelona, però va canviar de domicili perquè tant a ell com a Tiziri, la seva parella, els agrada fer vida al centre de la ciutat. A diferència de la majoria de membres de la plantilla del Barça, que opten per residències fora de Barcelona, Digne s’ha sentit molt còmode vivint a la Ciutat Comtal des que va fitxar pel FC Barcelona la temporada passada. Dijous, l’endemà de la tornada de la supercopa disputada al Bernabéu, la plantilla blaugrana tenia dia de descans, i Digne en el moment de l’atemptat, es trobava descansant a casa seva. El rebombori que va desencadenar l’acció terrorista el va alarmar i quan des de la finestra va ser testimoni de corredisses amunt i avall va ser plenament conscient que acabava de succeir una desgràcia. Digne va baixar al carrer amb ampolles d’aigua i tovalloles i va col·laborar a fer primers auxilis a alguns dels ferits en un acte totalment admirable, igual que el de totes aquelles persones anònimes que van assistir les víctimes.

Quan els Mossos d’Esquadra van començar a desallotjar la zona, Digne va tornar al seu domicili, absolutament colpit per les escenes viscudes. Un cop a casa, el francès, totalment consternat, va mirar de seguir de prop tota la informació que anaven difonent els mitjans de comunicació i va mostrar tot el seu enuig envers els lamentables fets succeïts a través de les xarxes socials, amb una fotografia de la plaça Catalunya acompanyada de dues icones, un cor i unes mans resant, i el nom de Barcelona. La seva dona també va escriure un missatge de condol a les xarxes: “El meu sentit condol a totes les víctimes i a les famílies del covard atemptat d’avui a Barcelona. Tinc el cor destrossat.”

Digne, recordem-ho, va ser també una de les moltes persones que en el partit de diumenge al Camp Nou contra el Betis va participar en l’emotiu minut de silenci en memòria de les víctimes. Digne va disputar els últims cinc minuts del partit, quan va entrar al lloc de Jordi Alba, en el minut 85, per ocupar el carril esquerre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)