Barça

Seri, aquí t’esperem

Després que el migcampista ivorià disputés ahir el Niça-Nàpols de la prèvia de la Champions, s’espera que l’acord entre el Barça i el club francès quedi del tot tancat amb celeritat

Jean Michael Seri, 26 anys, ivorià, migcampista organitzador i a un pas d’erigir-se en el quart fitxatge blaugrana d’aquest estiu. De fet, el jugador ja té l’acord tancat amb el Barça després que dilluns el seu representant es desplacés a la capital catalana per tractar l’assumpte amb els representants blaugrana. En aquest, sentit, L’Équipe avançava dades com ara que el contracte seria per les pròximes quatre temporades (fins a la 2020/21). Falta, però, que s’enllesteixi l’acord amb el Niça, club actual de Seri, per tal de poder fer oficial el fitxatge. Unes negociacions que es preveuen molt més favorables que les altres que està tractant la secretaria tècnica liderada per Robert Fernández (Coutinho, Dembélé...). Com és lògic, però, el Niça també voldrà fer valer les seves demandes en relació amb el preu i les condicions de l’operació.

En aquest context, el migcampista, que la temporada passada va ser escollit millor futbolista africà de la lliga francesa, va ser titular ahir al vespre en el partit que el Niça va disputar contra el Nàpols, A l’Allianz Riviera, corresponent a la tornada de l’eliminatòria prèvia de la Champions. Es tractava d’una cita destacada per al conjunt francès, obligat a remuntar el 2-0 encaixat la setmana passada a l’estadi de San Paolo. Per contra, es va tornar a veure superat pel conjunt italià (0-2) i va quedar definitivament apartat de la màxima competició continental (jugarà l’Europa League). En el cas particular de Seri, que va completar els noranta minuts sense incidències, el partit es presentava com un comiat de l’Allianz Riviera, que ha estat casa seva des del 2015. En la roda de premsa posterior, el tècnic del Niça, Lucien Favre, es mostrava entre ammoïnat i resignat quan se li va preguntar per la marxa prevista de Seri: “Per construir hem de reemplaçar el material que està i no ho hem fet; Será difícil trobar jugadors en 10 dies.”

El fet d’haver participat en la fase prèvia de la present Champions no impedeix que Seri pugui ser alineat pel Barça en la fase de grups després que es canviés la normativa en aquest aspecte. L’ivorià tampoc ocupa plaça d’extracomunitari, ja que està adscrit al tractat de Cotonou, que permet a molts jugadors africans jugar a Europa com a comunitaris.

Una vegada resolt el compromís, el camí per resoldre el traspàs queda més aplanat i es podria fer oficial en breu. En aquest sentit, des de França ahir arribaven noves informacions relacionades amb les negociacions. Radio Montecarlo explicava que hi hauria hagut una reunió –també ahir– entre els clubs per acostar posicions i que en l’operació es podria incloure algun jugador blaugrana. Una opció versemblant tenint en compte l’overbooking de migcampistes blaugrana que hi ha l’actual plantilla d’Ernesto Valverde. La informació també indica que el fet que el Barça hagi esperat fins a tenir tancat l’acord amb Seri per dirigir-se al Niça ha creat cert descontentament entre els dirigents del club francès.

Pel que fa al possible cost del traspàs, la suma més repetida s’eleva als 40 milions d’euros, que coincidiria amb la clàusula del jugador. Durant els darrers dies s’ha especulat que aquesta clàusula havia caducat el 15 de juliol, un fet que propiciaria que el Niça volgués elevar el preu del jugador, conscient dels problemes que està trobant el Barça per lligar els reforços desitjats. Per contra, el mateix club de la Riviera ho va desmentir, ja que a França no hi ha clàusules. Sí que hi hauria, però, un compromís amb el jugador pel qual el deixarien sortir per la quantitat esmentada.

Durant els últims dies Seri ha optat per la prudència quan se li ha preguntat per l’interès del Barça “Ja veurem què succeeix”, va comentar diumenge després del partit de lliga entre el Niça i el Gingamp. En unes declaracions fetes al maig, però, el migcampista sí reconeixia que “al Barça no se li pot dir que no”.

Avalat per Xavi

Seri també ha estat avalat per Xavi Hernández, que en una entrevista publicada a Le Parisien, no escatimava elogis parlant de l’ivorià: “És fantàstic. Té el que a Barcelona es denomina ADN Barça. Espero que el Barça el signi. Si no ho fa, l’any que ve valdrà el doble.” De fet, entre els aficionats del Niça es refereixen a Seri com el Xavi africà pel seu estil. “Té joc en curt, en llarg, intel·ligència tàctica, tir des de la distància, personalitat, organització del joc...”, va enumerar Xavi en relació amb les qualitats que li veu.

COMIAT

La cita d’ahir s’advertia com l’adeu de l’ivorià davant del públic de l’Allianz Riviera

PREVISIÓ

El preu s’ha de situar al voltant dels 40 milions i l’acord amb Seri és per quatre anys

OPCIÓ OBERTA

Es podria incloure algun jugador de la plantilla blaugrana en l’operació
“Serà difícil trobar jugadors en 10 dies”, va dir el tècnic, resignat pel traspàs previst
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)