Barça

El rival

Un nou repte per a Burgui

El jove extrem afronta una nova etapa a l’Alavés, ja desvinculat del Madrid

És un dels fixos de Zubeldía

Jorge Franco Burgui (29 d’octubre del 1993, Burguillos del Cerro) afronta la seva tercera campanya en l’elit a la recerca d’intentar fer el salt de qualitat definitiu. Fitxat per l’Alavés aquest estiu per 3 milions d’euros, deixa enrere la vinculació contractual amb el Real Madrid, club que no ha acabat de confiar en ell. En les dues temporades anteriors ha estat cedit a primera divisió, primer a l’Espanyol –2 gols i 3 assistències en 31 partits– i després a l’Sporting de Gijón –2 gols i 4 assistències en 34 duels–. Precisament va ser l’Espanyol el que el va rescatar del planter blanc, on havia debutat a segona divisió amb el Castella en la temporada 13/14, en la qual va anotar 5 gols que no van poder evitar el descens dels blancs a la categoria de bronze. L’any següent, ja a segona B, va ser la gran estrella de l’equip dirigit per Zinédine Zidane. Burgui ho va jugar pràcticament tot amb el filial blanc i va ser l’autor de 7 gols i 15 assistències, una de les facetes del joc que més domina. Amb aquest gran any, el jugador reclamava un merescut lloc en l’elit. El Madrid va decidir cedir-lo, i l’Espanyol entrenat per Sergio va ser el seu destí. El jove extrem va tenir continuïtat durant tota la temporada i va disputar un total de 31 partits entre lliga i copa, però no va convèncer del tot la direcció esportiva, i l’estiu passat va ser cedit a l’Sporting de Gijón. Sota les ordres d’Abelardo i Rubi va gaudir de total confiança i va mostrar el seu major nivell en l’elit.

Després del dolorós descens amb els asturians, el seu principal objectiu era continuar en la lliga espanyola. Va sonar per al Betis, però finalment va ser l’Alavés el que va apostar més fort per ell. Burgui és una de les onze cares noves del conjunt alabès, que també estrena tècnic, el jove argentí de 36 anys Luis Zubeldía. L’extrem dretà, que sol jugar a banda canviada, serà una de les peces importants del conjunt blanc-i-blau aquesta temporada, en què l’objectiu principal és la permanència pel nombre de canvis que ha sofert l’equip: tan sols onze jugadors continuen de l’any anterior.

23
anys.
Burgui afronta la tercera temporada a primera divisió després de les cessions a l’Espanyol i l’Sporting de Gijón.
7
assistències.
L’extrem dretà acumula set passades de gol en les dues campanyes a primera divisió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)