Barça

400 cops Piqué

Motiu d’orgull. El central català va arribar a Vitòria a aquest nombre de partits i ben aviat ja estarà entre els deu blaugrana de la història que n’han jugat més

Dissabte a Mendizorrotza, Gerard Piqué estava d’enhorabona. No va ser el seu millor partit, amb alguns errors, com una mala passada al mig del camp que va propiciar un perillosíssim contraatac de Rubén Sobrino que va resoldre Ter Stegen amb una gran intervenció, però el de la Bonanova va poder celebrar la victòria – també va aportar coses positives, com el penal que va provocar i que hauria pogut avançar el Barça en el primer temps– i el seu partit número 400 amb el conjunt blaugrana. Una fita de la qual molts pocs jugadors poden presumir. De fet, Piqué, als 30 anys, ja està molt a prop d’entrar en el top ten de jugadors de la història del club amb més partits disputats. Una línia que ara mateix, marca Andoni Zubizarreta, amb 410 partits defensant la porteria del Barça. Tot un motiu d’orgull per a un culer de naixement com Piqué, que, a més, no ha amagat mai el seu desig d’ocupar algun dia la presidència de l’entitat blaugrana.

Futur a banda, però, Piqué continua sent una peça decisiva de present i cada cop amb més autoritat al vestidor. I és que de l’actual plantilla, només Andrés Iniesta, que compleix la setzena temporada amb el primer equip, i Leo Messi, que disputa la catorzena, acumulen més temps jugant al Barça que Piqué, que en aquest sentit està igualat amb Sergio Busquets, que també es va estrenar amb el primer equip el curs 2008/09, de la mà de Pep Guardiola. En el cas del de Badia, procedent del filial blaugrana, i en el del central, després de tornar al club procedent del Manchester United, a canvi de només 5 milions d’euros. I tant amb el de Santpedor, com amb els altres entrenadors que ha tingut al Barça, com Tito Vilanova, Gerardo Martino, Luis Enrique i, ara, Ernesto Valverde, Piqué sempre ha estat una peça clau a l’eix de la defensa. Ho diu el seu rendiment, tot i tenir també alguns períodes de certa irregularitat, sobretot en els inicis de cursos, i també els seus números, que li han permès arribar a aquesta xifra de 400 partits jugats defensant la samarreta del Barça, sense haver tingut mai, a més, lesions greus. Amb l’actual, ja són deu temporades fent-ho. I amb contracte encara fins al 2019 i la possibilitat d’una futura renovació, tot fa preveure que acumularà diverses temporades més com a blaugrana.

De moment, ja són quatre centenars de partits, 382 com a titular, repartits entre lliga (247), copa (46), Champions (87), supercopa d’Espanya (13), supercopa d’Europa (2) i mundial de clubs (5), en què Piqué ha marcat a més un total de 35 gols. Menys en l’actual, de fet, en què només ha pogut jugar tres partits dels quatre disputats pels de Valverde –es va perdre la primera jornada de lliga ja que no arribava al cent per cent i el Txingurri va preferir no arriscar amb ell– tot i que a Vitòria va estar a punt de marcar en un parell d’ocasions, ha vist porteria en totes les altres temporades. La més prolífica en aquest apartat va ser la 2014/15, és a dir la del segon triplet, amb Luis Enrique, un tècnic que va fer que recuperés la seva millor versió i tornés a estar entre els millors defenses del món en una temporada en què va marcar un total de 7 dianes. En la lliga suma 21 gols; en la Champions, 9, i en la copa, 5. Molt bones xifres per a un defensa, que també destaca, a més, per motivar-se de manera especial contra els màxims rivals, com Madrid i l’Espanyol, que és l’equip al qual ha marcat més gols, un total de 4. En els 400 partits disputats, a més, ha pogut celebrar un total de 287 victòries, és a dir, en gairebé un 72% dels partits jugats.

Més enllà dels números individuals, si per alguna cosa passarà també a la història Gerard Piqué com un dels millors centrals que ha vestit mai la samarreta blaugrana, és per tots els títols que ha aconseguit. En aquestes poc més de deu temporades, ja n’ha guanyat 25 amb el conjunt blaugrana: 6 lligues, 3 Champions, 3 mundials de clubs, 5 copes del Rei, 3 supercopes d’Europa i 5 supercopes d’Espanya.

Dues grogues evitables

No han tingut cap conseqüència, però en els tres partits que ha disputat aquesta temporada Piqué, ja ha vist dues targetes grogues i les dues pel mateix motiu, intentar rematar la pilota amb la mà. Va passar en l’anada de la supercopa d’Espanya, abans que es complís el minut 30 de joc, i dissabte a Mendizorrotza, just abans del descans.

UNA AUTORITAT

A la plantilla, només Iniesta i Leo Messi acumulen més temporades que Piqué (10)

CLAU DARRERE I A DALT

En els 400 partits disputats, ha marcat un total de 35 gols. En el millor curs en va fer 7

TRIOMFANT

Als 30 anys, el central català ja ha guanyat 25 títols al Barça, i acaba contracte el 2019
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)