Barça

Aturada amb molt en joc

‘Virus FIFA’. Els internacionals afronten dues jornades decisives de classificació per al mundial de Rússia de l’estiu vinent, mentre que Valverde desitja no perdre cap futbolista per lesió de cara al derbi i el debut en la Champions

El Barça d’Ernesto Valverde va començar ahir una setmana i mitja complicada d’entrenaments per les nombroses absències dels seus internacionals. Fins a 17 jugadors blaugrana han marxat amb els seus països per disputar les dues jornades de classificació per al mundial de Rússia, que es disputarà l’estiu vinent. Tan sols nou jugadors de la primera plantilla –més Rafinha, lesionat– s’han quedat a Barcelona. Un problema afegit per seguir assimilant conceptes i preparar el derbi barceloní contra l’Espanyol i la posterior estrena en la Champions contra la Juventus.

En aquesta aturada hi ha molt en joc, tant per als jugadors com per al Barça. Gairebé tots els internacionals es juguen en aquests dos partits un lloc en el proper mundial amb les seves seleccions. Al mateix temps, Valverde estarà molt pendent que tots ells tornin sense cap problema físic per poder afrontar amb garanties un mes de setembre que s’entreveu clau en la preparació i el desenvolupament de la temporada, ja amb la plantilla definida.

La nota positiva d’aquest èxode massiu internacional és que el tècnic blaugrana podrà disposar durant aquesta aturada de Semedo i Dembélé, dos dels nous fitxatges d’aquest estiu. El lateral dret no acompanyarà André Gomes en la convocatòria portuguesa, ja que arrossega una sanció d’un partit per acumulació de targetes. Per la seva banda, l’extrem francès no ha entrat en la llista de Deschamps per la seva inactivitat amb el Dortmund durant les darreres setmanes, i avui s’estrenarà a les ordres de Valverde i coneixerà els pocs companys que s’han quedat a Barcelona.

Duel a vida o mort

L’Uruguai de Suárez –tercera classificada– i l’Argentina –cinquena– de Messi i Mascherano disputaran divendres a la matinada a Montevideo un dels partits més decisius i durs d’aquesta finestra internacional. Els dos combinats es troben separats per un sol punt en la classificació del continent sud-americà, i una derrota els podria complicar la situació a qualsevol dels dos. La presència de Suárez en el partit no és segura per la lesió que arrossega, però el davanter uruguaià farà tot el possible per ser-hi. Cinc dies després, les dues seleccions diputaran un partit més assequible. L’Uruguai viatjarà al Paraguai i l’Argentina rebrà a Buenos Aires Veneçuela.

Qui sí que té encarrilada la presència en la cita mundialista és el Brasil de Paulinho, que lidera el grup amb solvència, però que tindrà dos rivals complicats, l’Equador i Colòmbia, en aquestes jornades. Els llargs viatges seran, com sempre, el principal maldecap dels jugadors sud-americans afectats pel virus FIFA i també del cos tècnic.

El nucli gros

El Barça, amb cinc jugadors, és un dels clubs que més futbolistes aporta a la selecció espanyola de Lopetegui, que afronta el partit clau contra Itàlia per decidir el primer classificat del grup. Tot fa pensar que Piqué, Iniesta, Busquets i Jordi Alba seran titulars en el duel de dissabte al Bernabéu, mentre que Deulofeu esperarà la seva oportunitat a la banqueta. Després d’aquesta dura batalla, els de Lopetegui disputaran un partit més assequible contra Liechtenstein a domicili.

Amb l’absència de Neuer a la porteria, Ter Stegen tornarà a ser titular amb Alemanya en els partits contra la República Txeca i Noruega. Els homes de Löw són primers de manera destacada en el seu grup i ho tenen fet. Tres blaugrana que sí que hauran de suar de valent per assolir la classificació seran Umtiti, Digne i Cillessen, rivals en el primer partit d’aquesta aturada. França és segona de grup amb 13 punts i Holanda és tercera amb 10. Una derrota els allunyaria de l’objectiu.

També es veuran les cares Arda i Rakitic en el Turquia-Croàcia de dimarts. Croats i turcs estan en disposició de lluitar pel primer lloc i aquest enfrontament pot ser determinant en les aspiracions de tots dos. Completen la llista d’internacionals André Gomes i Vermaelen, que disputaran dos duels més tranquils. Valverde i tots els aficionats estaran ben pendents dels 19 partits amb presència blaugrana, en què la principal preocupació serà la salut de tots els jugadors.

ARGENTINA-URUGUAI

Partit decisiu per als dos combinats en la lluita per classificar-se per al mundial del 2018

DEMBÉLÉ

El francès no ha estat convocat per Deschamps i estarà disponible per a Valverde
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)