Barça

La competència directa es multiplica per a Deulofeu

Plantilla. L’arribada de Dembélé amb credencials de titular propicien un nou trident completat per Messi i Luis Suárez. A més, els altres reforços esperats també són de caire ofensiu

Jugador de banda, ràpid, amb capacitat de desbordar per potència i tècnica... Una sèrie d’atributs que s’utilitzen per definir l’estil de Gerard Deulofeu, però que també encaixen a l’hora de referir-se al flamant nou reforç blaugrana: Ousmane Dembélé. De fet, l’arribada del jove francès a can Barça suposa un canvi d’escenari per al futbolista de Riudarenes, per a qui la competència augmenta considerablement. I és que les expectatives que desperta Dembélé, així com l’enorme inversió que ha fet el club per fitxar-lo, li atorguen credencials de titular a l’hora de formar el trident ofensiu blaugrana amb Leo Messi i Luis Suárez. A més, la secretaria tècnica blaugrana, amb Robert Fernández al capdavant, segueix treballant per tancar més reforços en el mercat de fitxatges. Un dels desitjats és Philippe Coutinho, capaç també d’ocupar una plaça d’atacant, mentre que l’altre nom que durant els últims dies apareix amb insistència en l’òrbita blaugrana és el d’Ángel di María, precisament un altre davanter que té el seu principal radi d’acció a les bandes. Si finalment tots dos acaben aterrant al Camp Nou, les expectatives que té Deulofeu de tenir un paper important a l’equip blaugrana quedarien encara més trastocades, ja que la competència directa augmentaria exponencialment.

En espera d’esdeveniments –el mercat de fitxatges es tanca divendres–, a hores d’ara Deulofeu pot estar satisfet pel que fa als minuts que li ha donat Ernesto Valverde en l’inici de la temporada. Dels quatre partits oficials ha estat titular en tres: el Barça-Madrid corresponent al duel d’anada de la supercopa i les dues jornades de lliga contra el Betis i el Deportivo. A més, a pesar de no sortir en l’onze inicial, també va tenir minuts en la tornada de la supercopa al Bernabéu, rellevant André Gomes en el minut 79. En global, doncs, i en absència per lesió de Luis Suárez, ha estat el davanter que més minuts acumula juntament amb Leo Messi.

Disposar d’aquesta continuïtat –i encara més en any de mundial– ja va fer que es plantegés quedar-se al Milan, on va jugar cedit els darrers sis mesos de la temporada passada i on va retrobar el seu millor nivell. Al final, però, va acceptar el repte de tornar al Barça i el club va pagar els 12 milions d’euros a l’Everton per fer efectiva l’opció de recompra que mantenia sobre el jugador. Si bé Valverde li està fent més confiança en relació amb altres alternatives que ha tingut, com Denis Suárez, les actuacions de Deulofeu han estat irregulars. La més destacada va ser contra el Betis, quan va propiciar l’autogol de Tosca i va fer l’assistència perquè Sergi Roberto establís el 2-0 definitiu. Però en general ha transmès massa timidesa a l’hora d’arriscar en jugades personals per desbordar. Un fet que fa augmentar els dubtes sobre quina serà la seva situació una vegada la plantilla quedi del tot tancada i es reprengui la competició després dels quinze dies d’aturada per les seleccions.

DEMBÉLÉ

L’estil del flamant nou fitxatge del Barça coincideix en molts aspectes amb el de Deulofeu
A banda de Coutinho, el possible fitxatge de Di María va prenent força
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)