Barça

Barça

Tret de sortida per a la moció de censura

Signatures. El divendres es donarà inici al procés del vot de censura de Benedito contra la directiva blaugrana

Aquest divendres Agustí Benedito iniciarà els tràmits per aconseguir les signatures suficients per tirar endavant el vot de censura contra Josep Maria Bartomeu i tota la junta directiva del Barça. El dues vegades candidat a la presidència blaugrana –2010 i 2015– acudirà a les oficines del club el primer dia de setembre per formalitzar i anunciar de manera oficial la moció de censura. Tal com indica la secció cinquena de l’article 55 dels estatuts del Barça, en els cinc dies hàbils posteriors, el club haurà d’entregar a Benedito el doble de les paperetes mínimes necessàries –16.526 signatures dels socis amb dret a vot– per continuar endavant amb el vot de censura.

“A finals de la setmana vinent anirem a recollir les paperetes i llavors, a partir de l’endemà, tindrem catorze dies hàbils per recollir el 15% del cens per fer realitat la interposició del vot de censura a aquesta junta directiva”, així explicava ahir Benedito a L’Esportiu com serà el procés contra la junta directiva blaugrana. Una vegada conegut el calendari de la lliga i la Champions, Benedito i el seu equip recolliran signatures al Camp Nou en els partits contra l’Espanyol –dissabte 9 de setembre– i l’Eibar –dimarts 19 de setembre– en la lliga, i, entremig dels dos duels anteriors, es podrà firmar també contra la Juve –dimarts 12 de setembre–, en el debut en la competició europea del conjunt de Valverde.

“Per una banda, jo crec que el Barça habilitarà un mínim de dues carpes dins del recinte del Camp Nou en aquests partits, mentre que nosaltres tenim previst posar-ne cinc al voltant de l’estadi per tractar d’arribar a tothom”, va explicar Benedito sobre els diversos punts de signatura que s’habilitaran. “En aquest calendari de dies hàbils per recollir signatures també ens entra la possibilitat d’anar a Montilivi en el duel contra el Girona. Si encara no hem arribat a la xifra mínima, és possible que hi anem. Hi ha molta gent que m’ho ha demanat.”

A més d’aquests dies de partit en què el mateix Agustí Benedito espera la major resposta positiva per part dels socis, hi haurà tretze seus de recollida de firmes. La principal es trobarà a Barcelona, més tres seus de coordinació i nou subseus territorials. Tal com es va anunciar en roda de premsa l’11 de juliol, la campanya de recollida de firmes comptarà amb uns 300 voluntaris a mobilitzar, 90 vehicles per cobrir tot el territori català i un acord amb una empresa de paqueteria. En total, Benedito va pressupostar 228.000 euros per cobrir totes les despeses generades pel vot de censura.

TRES PARTITS

Els socis podran signar al mateix Camp Nou contra l’Espanyol, l’Eibar i la Juventus

LA XIFRA

Agustí Benedito necessita el suport de 16.526 socis per seguir amb la moció

El suport de la resta de l’oposició

Per tal que prosperi la moció de censura contra Bartomeu i la seva junta directiva serà clau el suport de la resta de l’oposició: Joan Laporta, Toni Freixa, Jordi Farré, SeguimentFCB, Manifest Blaugrana... De moment cap d’ells ha expressat públicament el seu suport a Benedito, però ell espera que se sumin al vot de censura durant aquest procés inicial per reunir les signatures suficients per seguir endavant i convocar eleccions. “No he parlat directament amb cap d’ells, però els faig una crida pública a sumar-se a la moció. Si tots remem alhora forçarem les eleccions. Si cal cedir el lideratge individual i cal fer la moció des del col·lectiu no hi ha cap problema. Els ho proposo generosament. Però, si no, nosaltres ho farem igualment, sols”, va expressar durant la roda de premsa del 11 de juliol, en què va explicar el procés de la moció de censura. Benedito comença aquesta aventura sol, però no descarta possibles companys de viatge en un futur pròxim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)