Barça

ESPORTS

FUTBOL

Benedito engega

Vot de censura. Agustí Benedito va registrar ahir a les oficines del club la interposició oficial del vot de censura, amb Pere Jansà com a testimoni. Desacord total, ara per ara, amb els terminis de recollida de firmes

No arriba per formar atac amb Messi. Tampoc serà el substitut de Neymar. El seu àmbit d’actuació no és a la gespa. És més amunt. Agustí Benedito posa la mirada a la llotja. Arriba per convidar Josep Maria Bartomeu i la seva actual junta a plegar veles. Curiós que ahir, en l’últim dia del mercat de fitxatges, la gran fotografia davant les oficines del club, allà on les noves incorporacions es fan la primera fotografia oficial al costat de l’escut, fos precisament la de Benedito acompanyat de la seva mà dreta, Lluís Geli, instants després d’activar el vot de censura. Coses de can Barça. Imatge per a la història. El vot de censura, ara ja sí, és una realitat.

Agustí Benedito es va presentar ahir a les dotze del migdia a les oficines del club per formalitzar legalment el vot de censura contra Bartomeu. La petició la van presentar ell i Geli en una reunió en què Pere Jansà els va rebre en representació del club. Abans, Benedito ja havia engegat tota la maquinària i havia fet saber a través del correu electrònic a tots aquells que fins ara li han donat suport [uns 12.000 adherits] que la cosa ja està en marxa. Per què el vot de censura prosperi, Benedito necessita obtenir un total de 16.570 signatures i disposa de catorze dies hàbils per fer-ho. I aquí, en els terminis, hi ha la primera gran divergència entre el club i Benedito. Divorci total respecte al calendari.

Polèmica amb les dates

Segons el club, avui mateix, l’endemà de la interposició del vot de censura i la conseqüent comunicació per part de Benedito, s’inicien ja els cinc dies hàbils per tal que l’excandidat a la presidència els anys 2010 i 2015 passi a recollir les butlletes [el club li facilita 33.140 paperetes, el doble de les necessàries] i s’inicien també els catorze dies hàbils de recollida de signatures. El club estableix com a data límit el dia 19 de setembre a les 23.30 hores. Benedito, en canvi, aferrant-se a la interpretació de l’article 55 dels estatuts del club, veu el 2 d’octubre com a data límit. Benedito té previst anar a buscar les butlletes el dia 8 i considera que l’inici del procés és el dia 12, el següent dia hàbil posterior a la recollida de paperetes. El club, a més, concep els dissabtes com a dies hàbils; Benedito no. Si no hi ha acord, Benedito ja ha proposat que el Col·legi d’Advocats exerceixi d’àrbitre jurídic. I si el club es manté ferm i no accepta l’arbitratge, Benedito estudia interposar una demanda.

“El Barça viu una greu crisi social i institucional. La gent està cremada. És normal. Els crits de «Bartomeu, dimissió!» en la presentació de Dembélé no fan res més que mostrar el desencís del soci. La gent està emprenyada i Bartomeu ja fa moltes setmanes que està fora de control.” “El repte és enorme, però crec que ho podem fer. 16.750 firmes en són moltes, però la moció és l’única manera d’arreglar aquest desgavell que viu el club ara mateix”, assegurava ahir Benedito. Una visió, lògicament, que xoca frontalment amb la d’un Jordi Cardoner que ahir mateix manifestava que “ara no és el millor moment per presentar un vot de censura, amb la temporada ja començada”.

El cens d’electors és de 110.468 socis i en els càlculs de Benedito la recollida de signatures englobaria els partits al Camp Nou contra l’Espanyol, la Juve, l’Eibar i Las Palmas, i el de Montilivi contra el Girona, on també ha previst facilitar punts de recollida. El Barça li habilitarà quatre carpes per partit a la zona annexa al Camp Nou, a raó de 1.300 euros més IVA per carpa i dia.

Ara el següent pas és desbloquejar el divorci existent pel que fa al calendari i confeccionar també una comissió de cinc membres que vetlli pel bon funcionament del procés. La comissió estaria formada pel mateix Benedito i un membre del seu equip, o un soci a favor de la moció, dos membres en representació de la junta, i el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies.

LES FRASES

La gent està emprenyada. Bartomeu ja fa moltes setmanes que està fora de control. El club viu en un desgavell absolut
Agustí Benedito

DESACORD

Ara no és el millor moment per presentar un vot de censura, amb la temporada ja començada
Jordi Cardoner
Benedito vol que el Col·legi d’Advocats faci d’àrbitre en el tema de les dates i amenaça amb una demanda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)