Barça

“Si assolim les signatures, la votació es guanyarà”

“Ves que no la fem.” Agustí Benedito, en una entrevista a El Punt Avui TV, afirma ser més optimista cada dia pel que fa a l’èxit de la moció i diu que els entrebancs que li està posant el club demostra que estan nerviosos

L’optimisme d’Agustí Benedito pel que fa a l’èxit del vot de censura creix a mesura que s’acosta el dia de començar a aplegar signatures. I és que el propulsor de la moció, que mai ha amagat que aconseguir que el 15% dels socis del Barça –16.570– li donin suport és una fita complicadíssima, creu que la por que està mostrant el club aquests darrers dies és només un símptoma més del malestar general que existeix. “Abans, quan només calia el 5% del cens, el més complicat era guanyar la votació. Ara, després que ho pugessin fins al 15%, el més difícil és aconseguir les signatures. Si les assolim, estic convençut que la votació es guanyarà”, va afirmar ahir Benedito al programa L’illa de Robinson d’El Punt Avui TV. Qüestionat per les motivacions que el van dur a engegar la moció, l’excandidat a la presidència va argumentar que el club viu “una greu crisi institucional, social i econòmica” i va criticar que no fos Bartomeu en persona qui donés explicacions per la mala planificació esportiva d’aquest estiu. “Aquest mercat ha estat un desgavell i ha generat inquietud entre els socis. El més normal és que en una situació així qui sortís a donar explicacions fos el president.” Benedito, a més, va criticar els arguments que va usar Albert Soler, el responsable de les seccions professionals del club, per justificar la falta de fitxatges. “Un club amb un ingressos de 700 milions no es pot queixar dels preus, i menys després d’haver-se gastat 145 milions en un noi de 20 anys. A més, van dir que no van fitxar Coutinho perquè haver pagat el que es demanava per ell hauria estat una irresponsabilitat, però la realitat és que no ho van pagar perquè el Liverpool no va voler.”

Pel que fa al suport públic de Laporta a la moció, Benedito va admetre que l’expresident no s’ha posat en contacte amb ell i va enviar un missatge d’unió, recordant que ell no està buscant la presidència, sinó fer que l’actual junta dimiteixi. “Tots aquells que volem fora del Barça aquesta junta ens hauríem de centrar en això. Després ja obrirem nous escenaris.”

La data de la polèmica

Un dels interrogants de la moció és saber quin és el dia límit que té Agustí Benedito per recollir les signatures, ja que mentre ell manté que l’últim dia és el 2 d’octubre, el club assegura que el procés acabarà el 19 de setembre. La polèmica prové de la interpretació que cadascuna de les parts fa dels estatuts. Benedito considera que els dissabtes són dies inhàbils i marca l’inici de la recollida el 12 de setembre, ja que té previst anar a buscar les butlletes divendres. El club, en canvi, concep els dissabtes com a dies hàbils i considera que el procés de recollida ja va començar dissabte passat. “És espectacular. Segons el club, ja ha començat el procés i jo encara no tinc les butlletes. Vull recordar que els estatuts no els avalen”, va afirmar Benedito, que, fent referència al debat sobre si els dissabtes són dies hàbils o inhàbils va defensar la seva tesi, tot i admetre que és un tema complicat per la falta de regulació. “Si hi ha marge d’interpretació crec que s’hauria d’optar per l’opció que afavoreixi la participació. De totes maneres, divendres passat ja vaig plantejar l’opció que, davant del dubte, el Col·legi d’Advocats exercís d’àrbitre jurídic, però ells no ho van voler. Estan nerviosos.”

LA FRASE

Tots els que volem fora del Barça aquesta junta ens hauríem de centrar en això. Després ja obrirem nous escenaris
Agustí Benedito
promotor del vot de censura
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)