Barça

Rakitic, entre cotó fluix, dubte contra l’Espanyol

Virus FIFA. L’internacional croat arrossega problemes musculars des del partit de diumenge contra Kosova i ahir va ser baixa en el partit que els d’Ante Cacic van disputar a Turquia

Ivan Rakitic és dubte per al derbi de dissabte al Camp Nou. L’internacional croat va ser baixa ahir amb la seva selecció en el partit que Croàcia va disputar contra Turquia a Eskisehir, classificatori per al mundial de Rússia 2018. Rakitic va quedar fora de la llista de convocats com a conseqüència dels problemes musculars que té arran del partit de diumenge contra Kosova. El futbolista del Barça havia estat titular en el partit de dissabte a l’estadi Maksimir de Zagreb, que va acabar sent suspès per culpa de les condicions meteorològiques, que van deixar impracticable el terreny de joc i l’endemà, en la represa, va ser quan es va fer la lesió. Rakitic va haver d’abandonar el camp abans de l’hora de partit amb molèsties i Ante Cacic no el va poder utilitzar tampoc ahir.

A l’espera de més proves mèdiques quan Rakitic torni a Barcelona entre avui i demà, ara mateix és dubte per al partit contra l’Espanyol. De fet, des d’Itàlia fins i tot s’especula amb una possible absència en el duel de dimarts contra el Juventus.Ja ho veurem.

La lesió no sembla a priori greu, però Ernesto Valverde potser opta per no arriscar tenint en compte la sobrepoblació que té de futbolistes a la zona ampla. Rakitic, això sí, ha estat fins ara un dels indiscutibles per al tècnic basc. De fet, només Messi, Umtiti, Sergio Busquets i Ter Stegen han jugat més que ell en els quatre primers partits oficials de la temporada. El dorsal 4 del Barça va completar els noranta minuts a Mendizorrotza en la victòria contra l’Alavés, va fer-ho també en el debut a la lliga contra el Betis i en el doble enfrontament contra el Real Madrid en la supercopa d’Espanya només va perdre’s els últims set minuts del partit al Camp Nou.

Alternatives

A l’espera d’un comunicat oficial del Barça que confirmi si hi ha o no lesió, i l’abast exacte, la hipotètica baixa del croat en el derbi contra l’Espanyol obligaria Ernesto Valverde a moure fitxa en la posició d’interior dret. Sergi Roberto, que no va entrar en la llista de Julen Lopetegui per als partits contra Itàlia i Liechtenstein i que ha estat treballant tota la setmana les ordres de Valverde, parteix com el clar candidat a ocupar aquesta posició. André Gomes o Denis també podrien ser novetat al mig del camp, o fins i tot Paulinho en funció del sistema. El brasiler, recordem-ho, va tenir els seus primers minuts com a blaugrana a Vitòria, però encara no ha debutat al Camp Nou.

FIX PER A ERNESTO

Rakitic fins ara ha estat titular en els quatre partits oficials del Barça de Valverde

LA DADA

Només Messi, Umtiti, Sergio i Ter Stegen han jugat més que el futbolista croat

POSSIBLE RECANVI

Si fos finalment baixa en el derbi, Sergi Roberto es perfila com el relleu més clar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)