Barça

ESPANYOL

Derbi barceloní

Les motivacions de Sergio

Endollat. El capità sap el que representa jugar un derbi al Camp Nou. L’afronta amb humiliat però amb la màxima ambició: “No anem a cap camp a perdre, en tots sortim sempre a guanyar”

El derbi d’aquest any al Camp Nou arriba marcat per la mala maror institucional de la directiva blaugrana, qüestionada per la seva política de reforços i la marxa de Neymar, amb l’afegit de l’aturada de seleccions. “No crec que no sigui el seu millor moment, i tenen grans jugadors. Al marge del que hagi passat, nosaltres no ens hi fiquem, estem concentrats en el partit i provarem de donar el màxim per intentar aconseguir un bon resultat. Sabem que és difícil, però en un derbi pot passar de tot”, argumentava Sergio García, que assegura que es troba “cada dia millor”. Tot i això, ara mateix el seu concurs en l’onze titular és dubtós, malgrat que és un dels homes més experimentats de la plantilla. Ara mateix es fa difícil veure un onze inicial amb ell junt amb Baptistão i Gerard Moreno. “No depèn de mi, sinó del tècnic, es va veure que podem jugar tots tres, però potser no pot ser en tots els partits.”

El capità, l’únic de la plantilla actual que ha marcat al Camp Nou junt amb David López, no està amoïnat per l’ambient hostil que s’hi viurà. “M’encanta que la gent et pugui increpar, com més soroll senti millor estaré”, deia el davanter, motivat com mai per a una cita d’aquesta mena. Al davant ja no hi haurà Neymar, però Sergio creu que la baixa del brasiler no fa més vulnerable el seu rival. “No, són igualment perillosos. És un grandíssim jugador, però hi ha anat un altre de nou [Dembélé] que ha demostrat la seva qualitat, serà igualment difícil, però tenim les nostres armes per contrarestar el seu atac.” Precisament, un dels punts clau en tots els duels contra el Barça és com anestesiar el seu joc ofensiu sense prendre mal. Es prioritza més la imatge o el resultat? Sergio ho té clar. “No anem a cap camp a perdre, en tots sortim sempre a guanyar. Agrada donar una bona imatge, però hi anem al cent per cent a intentar guanyar el partit, serà difícil, però per a això estem, per provar de competir contra ells.” “Cal posar-hi molta intensitat, donar el màxim, estar juntets i no cometre errades, perquè en aquests partits es paguen, esperem que els errors els facin ells i que els puguem aprofitar.”

Per acabar, li van preguntar per l’objectiu europeu. “No és fàcil, els pressupostos d’altres equips no són els mateixos, però hem de competir amb la humilitat. Hem de provar de fer-ho igual que l’any passat, i si hi ha una possibilitat d’entrar-hi, seria el millor per al club i l’afició.”

AMBIENT HOSTIL

“M’encanta que la gent et pugui increpar, quan més soroll senti millor estaré”

BAIXA DE NEYMAR

“És un grandíssim jugador, però hi ha anat un altre que ha demostrat la seva qualitat”

PLANTEJAMENT

“Cal posar-hi molta intensitat, donar el màxim, estar juntets i no cometre errades”

Robert: “Hi ha limitacions, però el projecte Chen va cap endavant”

Un dels problemes que gravita entorn de l’afició de l’Espanyol és com poden afectar les limitacions del govern xinès en les inversions a l’estranger. Això toca molt de prop l’Espanyol i el president, Chen Yansheng. Ahir, el conseller delegat va voler rebaixar la preocupació dels seguidors durant l’acte de presentació del nou patrocinador, Innjoo. “Això no vol dir que s’acabi el projecte, sinó que s’ha d’anar adaptant, amb unes passes diferents, però està allà i va cap endavant. Si el soci de l’Espanyol pot estar tranquil? Sí, ja es va dir l’altre dia, hi ha limitacions, però no vol dir que no hi hagi projecte i va cap endavant.”

Quant als objectius europeus de l’equip, es va mostrar prudent: “És una temporada difícil, el nivell és alt, però els jugadors surten a aconseguir en cada partit els punts per estar en places europees. A partir d’aquí, és un repte difícil.”

Per acabar, pel que fa al derbi va apuntar: “Volem que l’afició estigui orgullosa del partit que hagin fet. S’intentarà sumar, hi ha una diferència de pressupostos, però és un derbi i pot passar de tot.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)