Barça

Ernesto Valverde

Tècnic del Barça

“Intentem tancar l’equip i que el soroll no afecti gaire”

La roda de premsa prèvia al derbi coincidia amb la primera aparició d’Ernesto Valverde després del tancament del mercat de fitxatges. Era més que previsible, doncs, que a banda de la cita d’aquest vespre al Camp Nou bona part de les preguntes dirigides al tècnic blaugrana fessin referència a la seva valoració de com ha quedat la plantilla blaugrana per al present curs. I encara més després de la controvèrsia que ha propiciat les decisions preses per la secretaria tècnica. “El millor del mercat de fitxatges és que ja s’ha acabat”, va reconèixer Valverde, conscient del rebombori de les últimes setmanes. Però lluny d’afegir més polèmica, va manifestar que està “content” amb la plantilla que té. “Durant el mercat hi ha opcions que arriben i d’altres que no, però l’equip que tenim és el millor del món, perquè és amb el que hem de jugar, i els jugadors són bons. Tinc una plantilla extraordinària”, va declarar.

Mantenint el discurs conciliador, el tècnic blaugrana va qualificar de “normal” que l’ambient de l’entorn blaugrana estigui agitat tractant-se d’un club tan gran. En aquest context, va considerar que a vegades hi ha més soroll extern del que realment arriba al si de la plantilla. “Intentem tancar l’equip i que aquest soroll no afecti gaire. Treballem perquè els aficionats disfrutin i per assolir bons resultats. Sé que els noms de fitxatges atreuen la gent i generen il·lusió, però això és efímer. Tot depèn de com vagin les coses. Intentarem conquistar la gent amb el nostre joc. La nostra idea és que estiguin contents i disfrutin al Camp Nou”, va assenyalar. Pel que fa als diversos episodis que poden insinuar un distanciament entre el vestidor i la directiva, va reiterar el discurs de restar-hi transcendència: “No sé quins podrien ser. El que sí que sé és que hem guanyat sis punts i la resta va més o menys bé.” I respecte a quin pot ser l’ambient d’avui al Camp Nou, va fer una crida a mostrar el màxim suport a l’equip: “El Barça som tots, els que estan al camp i els que estan a dalt. Respectem totes les idees, i el que volem és endollar el públic. El nostre objectiu és que disfruti i que sàpiga que si està amb nosaltres ens ajuda molt.”

Valverde va incidir en el component de “motivació afegida” que genera un derbi i que, segons va dir, “anirà bé” als blaugrana a l’hora de posar els cinc sentits després dels quinze dies de l’aturada per seleccions. Una aturada que ha condicionat la preparació blaugrana a causa de l’absència dels internacionals. “Molts jugadors venen de jugar amb les seves seleccions i tenim una càrrega de partits superior a l’Espanyol”, va assegurar el tècnic, que fins a l’entrenament d’ahir no va poder disposar de Luis Suárez i Paulinho. No va tancar la porta a les rotacions, però la seva resposta respecte a aquesta opció avança pocs canvis: “És un partit important pel fet de reprendre la lliga, pel rival... És la nostra prioritat absoluta ara mateix.” Respecte a l’Espanyol, s’espera un rival “agressiu, que intentarà evitar que la sortida de la pilota des del darrere sigui fàcil mitjançant una pressió alta.”

Un dels punts d’atenció se centra en el possible debut del gran fitxatges blaugrana d’enguany: Ousmane Dembélé. Valverde el veu preparat per jugar: “Li ha anat bé estar aquest dies aquí [no va anar amb la selecció francesa]. Els primers dies ha notat el canvi enorme i el fet de ser el centre d’atenció, però en cada entrenament se l’ha vist més adaptat i implicat en el joc.” Tot i això, va mantenir la incògnita quan se li va preguntar si ja podria ser titular.

Respecte a Iniesta i les negociacions per renovar, Valverde es va mostrar optimista a l’hora que hi hagi una entesa: “Entenc que tot el rebombori es quedarà en menys del que sembla. Ho han de decidir ell i el club, i no tinc dubtes que arribaran a un acord.”

ENTORN AGITAT

Que hi hagi remor en un club tan gran és normal. A vegades n’hi ha més del que realment és

ESPANYOL

Tornar amb un derbi és una motivació afegida que a nosaltres ens va bé

DEMBÉLÉ

L’he vist cada dia més adaptat; el veig preparat per jugar, però no sé en quina mesura

Una lliga sense el Barça? “No ha passat encara”

Ernesto Valverde va optar per la prudència quan ahir se li va preguntar sobre si s’imaginava una lliga de primera divisió sense el Barça, amb el procés d’independència de Catalunya com a teló de fons. “No ha passat encara”, va respondre, sense voler estendre’s. La pregunta venia motivada per les declaracions de Javier Tebas, president de LaLiga, que ahir va manifestar que “si el procés independentista avança, els clubs catalans no podran jugar la lliga”. “La legislació ho impedeix”, va afegir, i va esmentar tot seguit la llei de l’esport espanyola, que estableix que “l’únic estat que pot jugar en competicions nacionals és Andorra”.

Segons Tebas, que en els seus plantejaments polítics destaca el fet d’haver militat a Fuerza Nueva, va considerar que si Catalunya assoleix la independència el Barça segurament “deixarà de ser un gran club d’Europa”, amb els diners de les televisions com a argument: “Nosaltres [referint-se a la lliga espanyola], pitjor o millor, resistiríem. El problema és per a ells. La lliga catalana estic segur que pel que fa als drets de televisió no els donaran el mateix.” Per Tebas, l’opció de jugar la lliga francesa és “un acudit”, sense indicar les raons.

També va reiterar que no variarà la data del Barça-Las Palmas, que coincideix amb l’1 d’octubre, dia del referèndum: “Per a nosaltres és un diumenge normal. Caldria veure què hi diu el govern d’Espanya. No canviarem els horaris si no és per raons de seguretat del govern d’Espanya, no dels Mossos, que sembla que van a la seva.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)