Barça

Messi, que no descansi

El Barça enceta avui a Getafe un cicle de tres partits en set dies en què pretén repetir el 9 de 9 de les primeres tres jornades

L’equip arriba invicte i amb un Messi estratosfèric, que ha fet set gols en els últims tres partits amb el Barça. L’argentí serà titular, però Valverde podria introduir canvis al mig i en defensa

Torna la lliga. Cicle de 9 punts. El Barça, després de sumar el 9 de 9 en les primeres tres jornades del campionat, s’ha marcat l’objectiu de doblar puntuació en els set dies vinents. Avui al migdia visita teòricament assequible al Coliseum Alfonso Pérez i el dissabte que ve, desplaçament inèdit, almenys a primera divisió, a Montilivi, dos dels estadis nouvinguts a la categoria. I entremig, jornada entre setmana contra l’Eibar, dimarts a les deu de la nit, en un partit en què l’atenció dels culers tornarà a estar novament dividida entre la pilota i les paperetes. Un ull a la gespa i l’altre a les carpes a favor del vot de censura habilitades a l’estadi per tercer partit consecutiu al Camp Nou. Una estampa ja clàssica d’aquest mes de setembre.

Avui sí, únicament futbol. El Barça de Valverde, un dels dos únics equips que encara no s’ha deixat cap punt en aquest inici de lliga, juntament amb la Real d’Eusebio –rep demà el Madrid a Anoeta (20.45 h)–, visita Getafe amb l’autoestima alta després de la golejada del dimarts passat a casa contra la Juve i les bones sensacions que va tornar a deixar l’equip. Serà el partit número 100 per a Ter Stegen amb la samarreta del Barça i serà una nova ocasió per tornar a veure en acció Leo Messi. Només això ja justifica anar avui al Coliseum, un dels estadis habitualment més maltractats per l’afició madrilenya en clau d’aforament i fidelitat al seu equip. Avui sí que s’hi spera una bona entrada. Arriba el líder i arriba Messi. I ho fa en un moment dolç. Que li ho preguntin a Buffon. Mai havia marcat abans a l’emblemàtic porter italià, però ni tan sols un símbol com ell ha resistit al talent del millor del món. Vicente Guaita ja fa temps que va sucumbir. Cinc gols ha marcat Messi al porter de Torrent en la lliga, dos en l’etapa al València i tres ja com a porter del Getafe. Guaita ha tastat la voracitat de Messi i la voracitat d’aquest Barça. Ni més ni menys que 12 gols ha encaixat el porter valencià en els seus dos últims cara a cara contra el Barça (dos 6-0 seguits). Clau en l’última victòria a Butarque –va parar un penal a Guerrero contra el Leganés (1-2)–, Guaita tindrà feina avui contra el Barça.

Messi, autor de 8 gols des d’inici de temporada, tornarà a liderar un Barça que podria presentar avui certes novetats. Valverde ha estat reticent a fer massa moviments fins ara –no ho va fer ni tan sols després de l’aturada per seleccions, i això que hi ha hagut jornada de Champions també entre mig–, però la densa agenda d’aquesta setmana convida a moure fitxa. O avui o contra l’Eibar. Messi jugarà segur. També Luis Suárez. Les principals novetats podrien aparèixer al mig del camp o en línia defensiva. Mascherano podria ser el recanvi d’Umtiti, que ha jugat fins ara tots els minuts, i també Roberto podria ser l’alternativa de Semedo a la banda. Canvis també s’intueixen al mig. Rakitic i Andrés Iniesta, fixos també fins ara per Valverde, podrien tenir també descans, i homes com ara Paulinho, André Gomes o Denis entrarien en escena.

L’equip va volar ahir al vespre ja cap a Madrid i ho va fer sense la presència de Paco Alcácer, ni Aleix Vidal, ni Digne ni Vermaelen, que s’han quedat a Barcelona per decisió tècnica. També els lesionats Arda i Rafinha. Entre les absències torna a sorprendre la d’Aleix Vidal, fora de la llista per tercer partit consecutiu. El Barça arriba a Madrid invicte i sense haver encaixat cap gol en aquesta lliga. Dos només n’ha rebut aquest Getafe de Bordalás, que de moment està deixant sensacions positives. Va ser capaç ja d’empatar en la jornada inaugural a San Mamés, va provocar problemes al Sevilla de Berizzo i va guanyar a Butarque. Bordalás podrà presentar, a més, el seu onze de gala. Fayçal Fajr, Amath Ndiaye, Gaku Shibasaki i el veterà Jorge Molina (35) són alguns dels noms propis d’aquest Getafe.

En lliga, per cert, el Barça només ha perdut dues vegades a Getafe. Una el 2007, amb Rijkaard, i l’altra, l’any 2011, amb Pep Guardiola.

POSSIBLES NOVETATS

Roberto, Masche, Paulinho i André Gomes o Denis podrien aparèixer en l’onze

DESCANS

Valverde podria donar descans a Iniesta, Rakitic o Umtiti amb vista a dimarts

FORA DE LA LLISTA

Alcácer, Aleix Vidal, Digne i Vermaelen, per decisió tècnica, no han viatjat

L’únic precedent Bordalás-Barça, la temporada 2007/08 a la copa del Rei amb l’Alcoià

Pepe Bordalás s’enfrontarà avui per primera vegada al Barça en partit de lliga a primera divisió. El tècnic alacantí, l’artífex del retorn del Getafe a la màxima categoria només un any després del seu descens, sí sap, però, què és jugar ja contra el conjunt blaugrana. Només hi ha un precedent. L’hem d’anar a buscar a la temporada 2007/08 als setzens de final de la copa del Rei, quan Bordalás dirigia l’Alcoià. El Barça va ser el vencedor d’aquella eliminatòria. Els de Rijkaard van guanyar 0-3 a El Collao en l’anada (Henry, Gudjohnsen, Bojan) i l’Alcoià va treure un empat 2-2 al Camp Nou en la tornada amb l’eliminatòria virtualment decidida (dos d’Ezquerro; Perona i Arnau).

L’actual tècnic del Getafe va parlar ahir en roda de premsa i lògicament va referir-se al compromís d’avui: “El missatge al vestidor quan tens al davant un rival amb jugadors tan determinants és que has de tenir més atenció. Tenen tants registres que és molt difícil neutralitzar-los. Ho intentarem i mirarem de tenir personalitat per jugar i buscar la porteria contrària. Cal gaudir del partit i ser conscients que nosaltres també tenim armes per colpejar el rival”. “El Barça amb Messi és un grandíssim equip perquè és el millor jugador del món, juntament amb Cristiano. Facin rotacions o no, serà un partit difícil perquè el Barcelona té una plantilla molt bona. Han guanyat tots els partits fins ara i han arrencat bé”, hi va afegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)