Barça

“Els socis poden estar tranquils, Messi ha renovat”

Josep Maria Bartomeu. El president del Barça creu que el club ha millorat des que van arribar l’any 2010 i que no hi ha motius per a una moció de censura

Ousmane Dembélé, fitxatge estrella del Barça d’aquest estiu, va caure lesionat dissabte i s’estarà quatre mesos de baixa. El president del club, Josep Maria Bartomeu, està convençut que el francès tornarà al cent per cent per quan l’equip es jugui els títols. “La bona notícia és que tornarà. Les previsions dels metges és que torni després de les festes de Nadal. Que s’agafi el temps que calgui i que la recuperació vagi bé. Tornarà en una època en la qual els jugadors hauran d’aportar molt, quan l’equip s’estigui jugant els títols”, va dir ahir Bartomeu en el programa El rondo, de Televisió Espanyola. El president del Barça va explicar que Dembélé “està tocat”, però que segur que serà més optimista quan torni dijous després d’operar-se a Finlàndia.

Bartomeu va parlar de la quantitat pagada per Dembélé, 105 milions més variables, criticant també la manera de marxar de Neymar. “El mercat s’ha tornat boig aquest estiu després dels diners que es van pagar per Neymar, nosaltres havíem de portar un recanvi de Neymar, que ja és història. Hem fet autocrítica, l’errada va ser que ens vam creure el pare i el fill. S’ha de ser honest i quan vols marxar ho has de dir, com van fer Cesc, Alexis i Pedro. Tenim posada una demanda laboral perquè no volem pagar la prima de renovació.”

El president del Barça va repassar alguns noms del mercat d’estiu, començant per l’arribada de Valverde. “És intel·ligent, té el segell del Barça. Els jugadors estan contents amb ell i s’ha guanyat l’estima del barcelonisme en poques setmanes. No ens hem equivocat amb l’elecció de Valverde. No perquè ara anem líders, sinó perquè tenim un marge important per créixer”, explicava Bartomeu, que va parlar de les xifres de Coutinho, el fitxatge que no es va poder fer. “Per Coutinho ens van demanar 200 milions. Nosaltres en vam oferir menys de 100, 95 de fixos i una quantitat en variables. Vam decidir aturar-nos, aturar aquest mercat inflacionat. Moltes operacions no es van fer l’últim dia per aquest motiu. Això no pot continuar així. Treballem a l’ECA perquè hi hagi un límit de traspassos, i està molt bé que s’estigui investigant el PSG per haver-se saltat el fair play financer.”

El president del Barça va tornar a assegurar que Messi ja ha renovat i va dir que és molt optimista amb la continuïtat d’Andrés Iniesta. “He parlat amb Iniesta. Volem que segueixi al club amb un contracte especial i que ell decideixi quan vulgui deixar el futbol. Volem que estigui aquí fins que ell vulgui. És un referent per a tothom, també per als joves. És un símbol. Pel que fa a Messi, repeteixo: està renovat. Està signat el contracte pel seu pare, també el de la fundació. Falta la fotografia. Que els socis estiguin tranquils.”

Per acabar, Bartomeu va parlar del vot de censura que impulsa Agustí Benedito, que ahir mateix va assegurar que té 8.300 signatures: “Hem fet autocrítica del que ha passat i algunes coses no les hem fet bé, però no crec que hi hagi motius per fer una moció. Crec que des del 2010, quan vam arribar al club amb aquesta junta, fins ara, el club ha millorat. L’impulsor té fins al dia 27, hem allargat el termini, però no podem donar els dissabtes com a hàbils. M’agradaria que presentés les signatures que tingui quan acabi”, va dir Bartomeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)