Barça

Paulinho, o com esvair dubtes immediatament

A l’alça. El migcampista brasiler ja acumula dos gols, té bona entesa amb Messi i dimarts va acabar ovacionat

Paulinho, el fitxatge que més recels ha despertat entre la massa social del Barça, només ha necessitat un gol decisiu contra el Getafe, que va donar tres punts molt importants a l’equip, i un altre contra l’Eibar per esvair bona part dels dubtes nascuts per la seva arribada. Procedent d’una lliga menor, la xinesa, i per un cost elevat –40 milions d’euros–, va costar entendre que el brasiler fos l’alternativa a l’objectiu principal per reforçar el mig del camp blaugrana, Marco Verratti. Dos futbolistes amb perfils radicalment diferents i el del brasiler, força allunyat del que entenem per estil Barça.

De fet, dimarts contra l’Eibar va quedar palès que Paulinho és un migcampista que se sent molt més còmode amb espais, un jugador de múscul, vertical, i amb un físic privilegiat, però que no es troba còmode a l’hora d’organitzar el joc o combinar. En el primer temps, per exemple, amb prou feines va poder ajudar els companys en la sortida de la pilota, superat en fases per la bona pressió de l’Eibar i tendia a anar-se’n ben aviat cap a l’àrea rival. Se sap que una de les seves grans qualitats és l’arribada. La seva efectivitat de cara a porteria, de moment, és exemplar. Dos xuts entre els tres pals i dos gols. Destacable la seva ajuda també en defensa, amb tres recuperacions, es va fer un tip de córrer fins al punt que va ser el futbolista del Barça que més quilòmetres va fer. Segons les estadístiques, 11,4 en tot el partit.

Va acabar molt feliç després del partit contra l’Eibar. Primera titularitat i primera vegada que jugava els noranta minuts. A més, va ser ovacionat per la gent blaugrana. “He estat rebut de la millor manera possible pel club i els jugadors i això m’ha donat confiança i tranquil·litat. Soc feliç per l’estima de l’afició, que estiguin contents amb mi”, va dir. No considera que tingués necessitat de reivindicar-se davant ningú més enllà dels companys i del club i va ressaltar que on li agrada parlar és al camp “amb victòries i gols”. Un gols que, segons va afirmar, li faciliten l’adaptació.

El seu fitxatge va tenir el beneplàcit d’Ernesto Valverde, que va considerar que no tenia cap perfil com el seu en l’àmplia nòmina de migcampistes de la plantilla i també de dos dels pesos pesants de l’equip, Leo Messi i Luis Suárez. Contra l’Eibar ja es va poder comprovar que la sintonia que té amb l’astre argentí és total. Paulinho li va fer l’assistència del quart gol. “És especial jugar amb Leo, el millor jugador del món”, va assenyalar. A Getafe, va ser al revés, quan va ser l’argentí qui va assistir Paulinho perquè marqués. La connexió entre els dos jugadors serà una arma ofensiva que Ernesto Valverde haurà d’explotar aquesta temporada.

LA FRASE

He estat rebut de la millor manera possible pel club i els jugadors i això m’ha donat confiança i tranquil·litat
Paulinho

LA CONNEXIÓ

S’entén bé amb Messi, a qui va assistir, tornant-li la passada de l’argentí a Getafe

QUALITATS

Contra l’Eibar va exhibir que és un migcampista molt vertical, de físic privilegiat i gol

Elogis del seu descobridor

Marcelo Veiga, entrenador de Paulinho al Bragantino i considerat el seu descobridor, el va elogiar en una entrevista a la revista El Balón. “Quan va marxar li vaig dir que seria internacional. Estava segur, perquè cada cop que tocava la pilota silenciava l’estadi. Tant la seva força com la seva tècnica són pròpies d’atletes d’alt nivell.” Veiga va explicar que li va dir que intentés treballar més la seva potència física i que així ho va fer. També va destacar que és molt humil i que compleix la promesa que li va fer quan va marxar a jugar a Europa. Li envia samarretes dels grans equips amb què s’enfronta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)