Barça

Ernesto Valverde

Entrenador del Barça

“Donar descans a Messi? Ja ha fet quatre gols”

Ernesto Valverde viurà aquesta nit el seu segon derbi català com a entrenador del Barça. El primer, en aquest mateix mes de setembre, el va saldar fa dues setmanes amb una golejada contra l’Espanyol al Camp Nou (5-0). Maneta incontestable contra un dels seus exequips, amb actuació excelsa de Leo Messi. Aquell dia l’astre argentí va signar un hat-trick. Quatre gols va marcar dimarts a l’Eibar. Messi arriba a Montilivi en plena forma. Nou gols suma el 10 del Barça en la lliga, els mateixos que tot el Real Madrid. Amb Messi en aquest estat de gràcia el Barça no es pot permetre fer-lo entrar en les rotacions. Valverde ho té clar. Leo serà titular a Girona: “Crec que encara no li ha arribat el moment de descansar. A més, no acostumo a deixar a la banqueta un jugador que ha fet quatre gols [riu]”. Valverde sí que farà alguns canvis puntuals pensant en el partit de Champions de dimecres contra l’Sporting, però Messi menja a part: “Leo està en un gran moment. La meva única incidència en el seu rendiment és el mèrit de posar-lo de titular. És ell qui fa els gols. Per ara encara no li he centrat cap pilota, no...”, va dir en to distès quan se li va preguntar per quina incidència tenien les variants tàctiques en aquesta alta eficàcia golejadora de l’argentí en aquest inici de lliga. “Amb Messi estem vivint una cosa única. És una sort veure’l cada diumenge.” Avui Leo tindrà al davant Iraizoz, un porter a qui Valverde coneix bé de l’etapa a Bilbao: “Gorka és un gran professional. Aporta molt dins i fora del camp. Sempre ha tingut un comportament exemplar i la seva carrera esportiva l’avala.”

Valverde, tot i la imminent visita a Lisboa, es pren el partit d’avui com a prioritari: “Aquest partit és importantíssim. És un derbi. Coneixem l’extramotivació que tindrà el rival. Ells tenen aquest partit marcat al calendari. I hem d’estar alerta perquè el Girona està jugant bé. Va estar a punt de guanyar l’Atlético i contra el Sevilla va fer un bon partit, també. Els veig en un clima positiu.”

Preguntat per la bona situació del seu equip, en comparació amb els últims mals resultats del Madrid, Valverde va preferir no fer sang i fugir de l’eterna bipolarització: “No sé com gestionen els altres equips les crisis. Però està clar que el Barça i el Madrid generen molt de soroll. Aquí, fa un temps, semblava que tot era un desastre, i mira, ara. La veritat és que a vegades em costa parlar del Madrid. Potser és perquè jo vinc de l’altra banda del mur. Aquí tot és Barça-Madrid, però hi ha altres equips en la lliga. Jo estic pendent també del Sevilla, que el tenim a 2 punts, o de l’Atlético, que és a 4 punts.

SOBRE MESSI

“La meva única incidència en el seu rendiment és el mèrit de posar-lo com a titular”

SOBRE EL GIRONA

“Coneixem l’extra motivació que tindran. Tenen el partit marcat al calendari”

BARÇA-MADRID

“Aquí tot és Barça i Madrid. Però a mi em costa perquè vinc de l’altra banda del mur”

SOBRE IRAIZOZ

“És un gran professional. Aporta molt a dins i a fora. La seva carrera l’avala”

Valverde es remet al comunicat del club

Fora del futbol, els fets totalment denunciables que s’estan produint en els últims dies a Barcelona i a tot Catalunya en general, amb una clara vulneració dels drets civils per part del govern espanyol i la Guàrdia Civil sobre la societat catalana, estan monopolitzant tot el panorama informatiu. També a la sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper hi va haver pregunta en aquest sentit. El referèndum de l’1-O està en boca de tothom, però la majoria de futbolistes semblen viure al marge de tot plegat. Mikel San José (Athletic) ha estat un dels pocs futbolistes que ha denunciat l’actuació de la Guàrdia Civil a Catalunya, però al vestidor blaugrana, tot i ser altament actius a les xarxes socials, poca implicació... Valverde va ser preguntat per això ahir i ell va remetre’s al comunicat emès pel club: “El club ja s’ha manifestat en aquest sentit i nosaltres ens adherim al que ha dit el club.” Resposta oficial, en la línia de la primera resposta d’ahir de Machín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)