Girona-Barça

Primera divisió

El Barça no falla i s’endú els tres punts de Montilivi (0-3)

Superioritat blaugrana. Els de Valverde, en la seva primera visita en partit de lliga a Girona, sumen la sisena victòria en sis jornades. Els de Machín han plantat cara a l’inici però no ha estat suficient i ja encadenen quatre partits sense marcar

El Barça no ha deixat marge a la sorpresa i s’ha imposat amb contundència a Montilivi (0-3), en la seva primera visita en un partit de lliga. D’aquesta manera, els blaugrana han sumat la seva sisena victòria en les sis jornades disputades, i mantenen la distància de 7 punts respecte el Madrid, que ha guanyat abans a Vitòria. El Girona ha plantat cara però ha acabat sucumbint davant la superioritat dels de Valverde, que això sí, han tingut un pèl de fortuna dins l’àrea, ja que els dos primers gols, han estat de jugadors locals en pròpia porteria. El primer, d’Aday, i ja al segon temps, d’Iraizoz. El tercer, l’ha fet Luis Suárez. Tot i el resultat, Montilivi ha estat una festa i ha registrat la seva millor entrada de la història, amb 13.305 espectadors, en una nit, també de reivindicació nacional. Els de Machín però, allarguen la seva mala ratxa ja que només han sumat un punt dels últims dotze en joc i ja encadenen quatre jornades i més de 400 minuts sense veure porteria.

Una de les sorpreses del partit, ha estat el marcatge individual, perseguint-lo per tot el camp, de Maffeo a Leo Messi, que avui s’ha quedat sense marcar. Això, i el plantejament inicial del Girona, ha posat en dificultats en els primers minuts el Barça, que no ha estat del tot còmode en el tram inicial. Amb molts canvis a les files dels gironins –Stuani i Granell eren algunes de les absències a l’onze– i a les blaugrana –Piqué i Busquets han descansat i el mig del camp l’han format Rakitic, Paulinho i Iniesta–, ha estat precisament una de les novetats, Aleix Vidal, que ha jugat en atac, qui ha disposat de la primera ocasió del duel, amb una centrada-xut ben resolta per Iraizoz. També Ter Stegen no ha trigat a aparèixer, desviant un molt bon xut de Douglas Luiz des de la frontal poc abans del primer quart d’hora. El Girona s’ha mostrat valent de sortida però poc a poc, el Barça ha superat la forta pressió rival i s’ha anat fent amb el control. Mirant de sorprendre, els de Valverde també han intentat trencar línies amb passades llargues, sovint perilloses. Ha estat però a pilota aturada, i en el minut 17, en què han pogut obrir la llauna. Messi, en una de les poques accions en què se l’ha vist alguns metres allunyat de Maffeo, ha servit un córner que ha rematat Jordi Alba de primeres, amb la fortuna que Aday, en l’intent de refusar, ha marcat en pròpia porteria. El gol ha fet mal als de Machín i ha enfortit el Barça, que hauria pogut fer el segon gol passada la primera mitja hora, mitjançant Jordi Alba, a passada de Messi. Iraizoz, amb una bona intervenció, ho ha evitat, quan els blaugrana cada vegada eren més superiors.

Només començar la segona part, això encara s’ha fet més evident, ja que no han passat ni tres minuts que el Barça, ha fet el 0-2. I altre cop, amb un pèl de fortuna. Aleix Vidal ha fet una passada d’esperó a l’àrea petita, Luis Suárez ha deixat passar la pilota, i Iraizoz l’ha desviat sense voler, introduint-la a la seva pròpia porteria. Tot i el cop, el Girona no s’ha rendit i ha buscat retallar distàncies. I ha estat aprop de fer-ho, en un córner, rematat per Olunga, en què Ter Stegen, molt atent, ha pogut blocar la pilota. El Barça però, sempre s’ha mostrat molt seriós i gairebé no ha donat marge a l’esperança dels gironins. Faltant poc més de vint minuts per al final a més, Luis Suárez ha sentenciat el partit, després de batre tot sol Iraizoz, gràcies a una gran passada de Sergi Roberto. L’uruguaià, en el seu partit número 100 en la lliga, s’ha retrobat d’aquesta manera amb el gol, el segon d’aquesta temporada. Amb tot decidit –el Girona ha acabat buscant el gol de l’honor amb insistència–, Valverde també ha aprofitat per donar descans a alguns jugadors, com Iniesta.

SORT DINS L’ÀREA

Els dos primers gols han estat d’Aday i d’Iraizoz en pròpia porteria. El tercer l’ha fet Suárez