Barça

Messi es pren un descans en la seva ratxa golejadora

Vigilat. L’argentí va estar marcat de prop i constantment per Maffeo, no va poder trepitjar l’àrea tant com de costum i es va quedar sense marcar per tercer partit en aquesta lliga

Messi va viure ahir un partit complicat pel dur marcatge a l’home que li va fer Pablo Maffeo, que va ser la seva l’ombra durant els 77 minuts que el de Sant Joan Despí va estar sobre el camp. L’argentí va veure trencada la seva bona ratxa golejadora a Montilivi i va patir per superar la sorprenent variació tàctica que va plantejar Pablo Machín. Messi no va destacar, però sí que va ser un actor secundari en tots els gols blaugrana, ja que va participar en l’inici de les jugades de tots ells.

Des del primer minut de partit, Maffeo va marcar home a home l’astre del Barça, una mesura que alguns entrenadors rivals ja havien utilitzat per apagar l’argentí, però que quasi mai havia sortit bé. En el resultat final aquesta variació tàctica no va obtenir un resultat positiu, ja que el Girona es va veure superat pels blaugrana, però la gran tasca de Maffeo perseguint l’argentí sí que el va inquietar, i es va veure un Messi més descentrat del que és habitual.

El lateral dret del Girona va ocupar una posició nova per a ell amb un objectiu ben clar: evitar que Messi toqués la pilota en posicions avançades. Així va ser durant els primers minuts d’enfrontament, en els quals l’argentí va haver de baixar a camp propi per poder tocar pilota, però sempre amb Maffeo enganxat al darrere amb un marcatge ferri i agressiu. Després de diverses faltes, Messi va provocar molt bé la targeta groga del jugador, que va ser la seva ombra durant tot el matx.

Amb aquesta amonestació en el minut 23, Maffeo va haver de controlar més la seva intensitat i el de Rosario va poder respirar una mica després d’un inici de partit complicat per ell. No va marcar, ni va ser decisiu per al Barça –tercer partit de lliga sense veure porteria, com contra el Betis i a Getafe–, però Messi va entendre a la perfecció que havia de caure a les bandes per contrarestar aquest marcatge a l’home i crear espais perquè els seus companys els aprofitessin. Tant ell com Valverde van reaccionar ràpid a la inesperada situació sobre el terreny de joc i el Barça va trobar l’escletxa en la defensa gironina. Messi va veure notablement disminuïda la seva mitjana de llançaments a porteria –set xuts–, ja que en el partit d’ahir tan sols en va fer dos.

En el minut 77 va acabar l’experiment de Machín. Ja amb el partit en contra va canviar un cansat i amonestat Maffeo per un home d’atac com és Marlos Moreno. Ja sense l’ombra del català sobre l’espatlla, Messi es va mostrar molt més incisiu i amb ganes de marcar el seu gol. Veurem si aquest marcatge a l’home es converteix en habitual en els equips rivals veient la menor aportació del déu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)