Barça

Aleix Vidal torna als seus orígens per reivindicar-se

Extrem dret. El de Puigpelat, després de superar dos anys complicats, ha recuperat la millor versió a les ordres de Valverde, que li ha donat més protagonisme en una zona més avançada

Aleix Vidal està en un moment dolç al Barça gràcies al fet que Ernesto Valverde l’ha recuperat per ser un jugador útil des de l’extrem dret, la posició en què va fer el salt com a futbolista de l’Almeria al Sevilla. El dissabte a Montilivi va ser un dels homes destacats del conjunt blaugrana, sent incisiu i buscant l’un contra un davant Aday en tot moment. La gran conducció que va culminar amb el 0-2 per al Barça va ser la rúbrica de la seva gran actuació contra el Girona i el gran exemple que aquest any es vol reivindicar.

El de Puigpelat està tenint la confiança del nou tècnic blaugrana i per fi ha trobat la continuïtat que demanava per poder demostrar el seu talent. Aquest curs ha jugat cinc partits –261 minuts acumulats– dels nou que ha disputat el Barça, i ha estat titular en tres. La seva importància per a l’equip es veu reflectida en el fet que és un dels jugadors de la banqueta més utilitzats en les rotacions.

Després de superar la greu lesió al turmell dret que li va provocar la dura entrada de Theo Hernández a Vitòria, va ser el primer a tornar a l’activitat durant la pretemporada per convèncer el nou cos tècnic i lluitar per un lloc a l’equip. El premi a l’esforç li va arribar poc després.

Valverde va apostar per ell en el primer partit oficial de la temporada, l’anada de la supercopa contra el Real Madrid. En aquell duel va actuar de lateral dret, però va ser un dels homes més assenyalats de la desfeta al Camp Nou (1-3). El de Puigpelat va sofrir molt en defensa davant Marcelo i Isco, i en atac tampoc va estar gaire encertat. De la titularitat va passar a no disputar ni un minut en la tornada.

L’aposta del club per Semedo i la bona tasca de Sergi Roberto al lateral dret li van obrir l’oportunitat de tornar a l’extrem, posició en què Valverde l’ha col·locat en els darrers quatre partits que ha disputat. Com en els seus inicis amb l’Almeria en el futbol professional, Aleix Vidal ha tornat als seus orígens, la posició d’extrem pur.

Després d’un gran any en la seva estrena a primera divisió amb l’Almeria la temporada 2012/13, en què ho va jugar tot –42 partits– i va fer set gols, el Sevilla va apostar fort per ell i va canviar d’aires aquell mateix estiu. Unai Emery va ser el tècnic que va reconvertir Aleix Vidal en lateral dret, tot i que en aquella temporada al club de Nervión va compaginar ambdues posicions en els 41 partits que va disputar entre totes les competicions.

El seu destacat paper com a defensor i la potència física en atac mostrada al club sevillista van captivar la secretaria tècnica blaugrana i el de Puigpelat es va convertir en jugador del Barça l’estiu del 2015. La sanció de la FIFA li va tallar la progressió i no es va poder estrenar fins al gener, tot i que Luis Enrique no va comptar gaire amb ell –tan sols va disputar 858 minuts en totes les competicions.

La darrera temporada va ser fins i tot menys productiva per a Aleix Vidal. Les lesions el van castigar en excés. Fins al gener, igual que en la primera campanya al Barça, gairebé no va disposar de minuts. Luis Enrique va apostar per Sergi Roberto com a lateral i el de Puigpelat va quedar en l’oblit. Quan començava a entrar en l’equip, va sofrir la greu lesió al turmell que va posar fi a la seva temporada. Mesos després ha tornat a recuperar la confiança i la felicitat a les ordres de Valverde, i amb l’objectiu clar de reivindicar-se i ajudar l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)