Barça

Pressupost de 897 milions, el més elevat de la història

En ascens. A banda de la previsió de la temporada vinent, el FC Barcelona també va presentar ahir el seu balanç econòmic del curs passat, amb uns ingressos rècord de 897 milions d’euros

El FC Barcelona va anunciar ahir que el pressupost per a l’exercici 2017/18 ascendeix fins als 897 milions d’euros, 189 més que el del curs anterior i el més elevat no només de la història del club sinó també del de la resta d’entitats esportives a nivell mundial. Aquesta xifra, però, on entren en joc els ingressos procedents del nou contracte de patrocini signat amb Rakuten i la clàusula de rescissió pagada pel París Saint-Germain per fitxar Neymar, xoca amb les despeses previstes, que passen dels 677 milions als 865, en gran mesura pel considerable augment de la partida dels salaris dels jugadors. “Aquest és un pressupost de rècord que referma el nostre rigor i la nostra sostenibilitat i que ens acosta a l’objectiu fixat al pla estratègic d’arribar als 1.000 milions d’euros l’any 2021”, va afirmar Òscar Grau, el CEO del club, que tot i així també va admetre que el FC Barcelona ha d’augmentar els ingressos recurrents. “No volem dependre dels ingressos extraordinaris, com podrien ser la venda de jugadors. Per assolir-ho estem treballant en la recerca de nous patrocinadors, i així mateix creiem que s’ha de potenciar la política d’apostar pel planter per baixar la massa salarial”, va afegir-hi Grau. En aquest sentit, el CEO del FC Barcelona va destacar l’important augment d’ingressos que es preveuen assolir mitjançant les accions de màrqueting, que passarien dels 264 milions als 300. A banda del contracte ja signat amb Nike i del recent estrenat acord amb Rakuten, en aquest apartat entraria l’entesa amb la futura nova aerolínia oficial del club i els nous acords que el Barça té previst tancar després de les tasques realitzades durant la gira de l’estiu passat per la costa est dels Estats Units i a través de les oficines de Nova York i de Hong Kong.

Pel que fa a les despeses pressupostades pel club, que augmenten en 188 milions, la partida més important és la dels salaris esportius, que unida a les amortitzacions s’enfilarà fins als 587 milions (155 més que el curs passat). Tot plegat, doncs, deixarà un resultat d’explotació de 32 milions d’euros positius, que amb el impostos pagats es quedarà en 21 milions, tres més que en l’exercici anterior.

Ingressos de rècord

A banda del nou pressupost, el Barça també va exposar el balanç econòmic de l’exercici passat, que com en el primer cas també va deixar una xifra històrica. I és que, tal com va explicar Enric Tombas, el tresorer del club, en l’exercici anterior el Barça va assolir uns ingressos rècord de 708 milions d’euros, els més elevats de la seva història, i que va superar en 13 milions les previsions fetes en el pressupost. Un dels augments més significatius respecte als números del curs 15/16 són els ingressos assolits a través de l’explotació del Camp Nou, que van augmentar dels 158 milions als 175, cosa que certifica que el club va aconseguir treure encara més rèdit a un dels seus actius més importants. Aquesta partida, de fet, és una de les que s’esperen explotar amb més èxit en el futur, un cop l’Espai Barça sigui una realitat. Pel que fa a les despeses, que van passar dels 630 milions als 677, cal destacar el descens de la massa salarial –a diferència del que succeirà el curs que ve–, mentre que la partida de les despeses de gestió, referent a aspectes com són els desplaçaments, el contracte amb la LFP o els serveis professionals contractats, va passar en un any dels 111 milions als 138.

Com és habitual, tant el pressupost 17/18 com el balanç econòmic 16/17 es presentaran el 21 d’octubre a l’assemblea general ordinària, perquè siguin aprovats pels socis compromissaris del club.

LES FRASES

És un pressupost de rècord que ens acosta a l’objectiu fixat en el pla estratègic d’arribar als 1.000 milions d’euros l’any 2021
No volem dependre dels ingressos extraordinaris, com podria ser la venda de jugadors
Òscar Grau
ceo del fc barcelona

Els patrocinadors no perillarien amb la independència de Catalunya

Un dels temes estrella de la compareixença d’Òscar Grau va ser l’impacte econòmic que podria provocar en el club la independència de Catalunya. I el CEO del Barça, tot i remetre’s a les paraules que ja va pronunciar al respecte Josep Maria Bartomeu d’apostar per la negociació, el respecte i l’esport, va admetre que no s’ha contemplat aquesta situació a l’hora de fer el pressupost. “La lliga i el Barça han d’anar de la mà i el pressupost està pensat perquè el club la continuï disputant”, va afirmar Grau, que també va voler deixar clar que en cap cas la independència de Catalunya afectaria els compromisos assolits pel Barça. “Cap patrocinador ens ha dit res. Estan contents d’associar-se amb el club, i ho fan per la història del Barça, pels seus valors i pel seu estil de joc”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)